Ухвала
від 09.07.2019 по справі 200/7320/19-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

09 липня 2019 р. Справа №200/7320/19-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Лазарєв В.В., ознайомившись з позовною заявою ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Бахмутсько-Лиманського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області (місцезнаходження: вул. Миру, 35, м. Бахмут, Донецька область, 84500) про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

06 червня 2019 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Бахмутсько-Лиманського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про визнання дій щодо невиплати пенсії позивачу з 06 грудня 2017 року та зобов`язати УПФ виплатити пенсію з 06 грудня 2017 року та зрахувати довідку про заробітну плату. Позивач вважає припинення виплати пенсії протиправним на підставі Конституції України та Закону України Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування .

Ухвалою суду від 11 червня 2019 року вказана позовна заява була залишена без руху, позивачеві наданий строк для усунення недоліків позовної заяви.

Недоліки позовної заяви усунуті позивачем у встановлений ухвалою строк.

Ухвалою суду від 09 липня 2019 року, позивачу поновлено строк звернення до суду.

Позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України, підсудна Донецькому окружному адміністративному суду, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність. Позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Підстави для повернення позовної заяви позивачеві, а також для відмови у відкритті провадження в адміністративній справі або залишення позовної заяви без розгляду відсутні.

Відповідно до частини 1 статті 263 Кодексу адміністративного судочинства України справа буде розглянута за правилами спрощеного позовного провадження, без повідомлення учасників справи.

Статтею 72 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами:1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Відповідно до частини 4 статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно частиною 3 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Суд вважає, що для повного, всебічного та об`єктивного розгляду адміністративної справи, для з`ясування обставин, що мають значення для вирішення справи, необхідно витребувати з відповідача докази перебування на обліку, призначення пенсії, довідку щодо нарахування та виплати пенсії ОСОБА_1 з 06 грудня 2017 року із зазначенням інформації про: розмір пенсії призначеної, розмір пенсії нарахованої (включаючи індексацію), розмір пенсії фактично виплачений; інформацію щодо нарахування пенсії за спірний період, рішення про припинення виплати пенсії позивачу.

Керуючись ст.ст. 12, 133, 171, 263 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Прийняту позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Бахмутсько-Лиманського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії.

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження суддею одноособово, без повідомлення учасників справи.

Відповідачу у строк до 23.07.2019 року надати:

- матеріали пенсійної справи позивача, в тому числі: докази перебування на обліку, призначення пенсії, довідку щодо нарахування та виплати пенсії ОСОБА_1 за період з 06 грудня 2017 року із зазначенням інформації про: розмір пенсії призначеної, розмір пенсії нарахованої (включаючи індексацію), розмір пенсії фактично виплачений;

- інформацію щодо нарахування пенсії за спірний період, рішення про припинення виплати пенсії позивачу.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі.

Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються: 1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи (частини 3, 4 статті 162 КАС України).

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається за наступною сторінкою в мережі Інтернет http://adm.dn.court.gov.ua

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та підлягає оскарженню з підстав порушення правил підсудності.

Суддя В.В. Лазарєв

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.07.2019
Оприлюднено17.07.2019
Номер документу83038083
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/7320/19-а

Ухвала від 25.10.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

Рішення від 09.08.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

Ухвала від 09.07.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

Ухвала від 09.07.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

Ухвала від 20.06.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

Ухвала від 20.06.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

Ухвала від 11.06.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Лазарєв В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні