Ухвала
від 02.07.2019 по справі 464/3421/19
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/3421/19

пр.№ 1-кс/464/1615/19

У Х В А Л А

02 липня 2019 року слідчий суддя Сихівського районного суду м.Львова ОСОБА_1 , секретар судового засідання ОСОБА_2 , з участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого зОВС другогоВРКП СУФР ГУДФС уЛьвівській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,-

в с т а н о в и в :

слідчий ОСОБА_3 звернулася із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку в приміщеннях за адресою: м.Львів, вул. Лазаренка, 1, з метою відшукання та вилучення фінансово-господарських документів ТОВ «Сіті Глоуб» та ТзОВ «Компанія з управління активами «Львів Кепітал» щодо організації будівництва та реалізації об`єктів нерухомості в житлових комплексах під торгівельною маркою БК «Globus». В обгрунтування клопотання посилається на те, що нею здійснюється досудове розслідування кримінального провадження №32019140000000028 від 01.04.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України. В ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що службові особи ТОВ «Сіті Глоуб» (ЄДРПОУ 41215724) при здійсненні будівництва багатоповерхового житлового будинку ЖК «Globus Komfort» за період 2018 року ухилилися від сплати податку на прибуток на суму 4485009 грн. шляхом недостовірного визначення об`єкта та бази оподаткування з податку на прибуток товариства щодо продажу майнових прав реалізованих квартир. Відтак, з метою виявлення вказаних документів, готівкових коштів, предметів, речей, запобігання їх знищенню, підробці, передачі іншим причетним до вчинення злочину особам просить клопотання задоволити.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали клопотання, вважаю, що клопотання не підлягає до задоволення з наступних підстав.

Статтею 233 КПК України передбачено, що ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якої метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті. Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Згідно з положеннями ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Відповідно до положень ч. 1 ст. 166 КПК України суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів.

Проте, слідчим не обґрунтована у клопотанні неможливість отримання відшукуваних документів іншим слідчим шляхом, зокрема в порядку отримання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів.

Крім того, слідчим не наведено жодних належних та достатніх даних про те, що приміщення за адресою: м.Львів, вул.Лазаренка,1 використовується ТОВ «Сіті Глоуб» та ТзОВ «Компанія з управління активами «Львів Кепітал», оскільки із матеріалів долучених до клопотання вбачається, що місцезнаходженням вказаних підприємств є м.Львів, вул.Дж.Вашингтона1 та м.Львів, вул. Водогіння,2/8-М. Приміщення у м.Львові по вул.Лазаренка,1 належить іншій юридичній особі ТзОВ «АП «Львівське», а також є місцезнаходженням іншого підприємства ТзОВ «Бест Логістик Груп». Відомостей про оренду приміщень за вказаною адресою ТОВ «Сіті Глоуб» та ТзОВ «Компанія з управління активами «Львів Кепітал» чи використання приміщень на інших підставах клопотання не містить.

Враховуючи те, що слідчим не доведено обставин визначених ст.234 КПК України, вважаю, що у задоволенні клопотання слід відмовити.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 233, 234, 235, 309 КПК України,-

у х в а л и в:

в задоволенні клопотання слідчого зОВС другогоВРКП СУФР ГУДФС уЛьвівській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.07.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83048402
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —464/3421/19

Ухвала від 01.11.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 16.08.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 02.08.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 16.08.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 16.08.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 16.08.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 15.08.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 15.08.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 15.08.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

Ухвала від 15.08.2019

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Тімченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні