Ухвала
від 15.07.2019 по справі 675/1464/19
ІЗЯСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 675/1464/19

Провадження № 2-о/675/67/2019

У Х В А Л А

про передачу справи на розгляд іншого суду

15 липня 2019 року суддя Ізяславського районного суду Хмельницької області Пашкевич Р. В., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 (місце проживання - АДРЕСА_1 ), заінтересована особа виконавчий комітет Кунівської сільської ради Ізяславського району Хмельницької області (місце знаходження - с. Кунів, вул. Лісовської, 1 Ізяславського району Хмельницької області), про встановлення факту постійного проживання разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини ,

ВСТАНОВИВ:

10.07.2019 до Ізяславського районного суду Хмельницької області надійшла заява ОСОБА_1 , заінтересована особа виконавчий комітет Кунівської сільської ради Ізяславського району Хмельницької області, про встановлення факту постійного проживання разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини .

Пункт 1 ч. 1 ст. 315 ЦПК України передбачає, що суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

Відповідно до ч. 1 ст. 316 ЦПК України заява фізичної особи про встановлення факту, що має юридичне значення, подається до суду за місцем її проживання.

Справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом (ч. 3 ст. 294 ЦПК України).

З заяви та додатків до неї слідує, що місцем реєстрації та проживання заявника ОСОБА_1 є АДРЕСА_1 , вказана адреса за адміністративно-територіальним поділом не відноситься до території Ізяславського району Хмельницької області.

Також, факт реєстрації та проживання заявника ОСОБА_1 за адресою: АДРЕСА_1 , підтверджується копією паспорта, яка долучена до заяви.

Суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду. Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення (п.1 ч.1, ч.3 ст.31 ЦПК України).

Таким чином, з урахуванням викладеного, та враховуючи, що місцем реєстрації та проживання заявника ОСОБА_1 є АДРЕСА_1 , а вказана територія відноситься до Рівненського району Рівненської області, приходжу до висновку про направлення матеріалів справи на розгляд до Рівненського районного суду Рівненської області за територіальною юрисдикцією (підсудністю), так як дана справа не підсудна Ізяславському районному суду Хмельницької області.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст. 31, 187, 260, 316, 353, 354, п.п. 15.5 Розділу XIII Перехідні положення ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В :

Цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа виконавчий комітет Кунівської сільської ради Ізяславського району Хмельницької області, про встановлення факту постійного проживання разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини, передати на розгляд до Рівненського районного суду Рівненської області.

Копію ухвали направити заявнику для відома.

Справу передати не пізніше п`яти днів після закінчення строку на оскарження цієї ухвали, а вразі подання скарги після залишення її без задоволення.

Ухвала суду може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду шляхом подачі через Ізяславський районний суд апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання.

Суддя: Р. В. Пашкевич

СудІзяславський районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення15.07.2019
Оприлюднено17.07.2019
Номер документу83049658
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —675/1464/19

Рішення від 22.01.2020

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 12.08.2019

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 15.07.2019

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Пашкевич Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні