Ухвала
від 17.07.2019 по справі 906/719/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області



10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

"17" липня 2019 р. м. Житомир Справа № 906/719/19

Господарський суд Житомирської області у складі судді Сікорської Н.А.,

перевіривши матеріали позовної заяви

Керівника Новоград-Волинської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі

1. Житомирської обласної державної адміністрації

2. Ємільчинської районної ради Житомирської області

до Виробничо-комерціної фірми у формі Товариства з обмеженою відповідальністю "Зелениця"

про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки,

ВСТАНОВИВ:

Новоград - Волинською місцевою прокуратурою подано позов до суду про:

- розірвання договору оренди земельної ділянки від 15.05.1996, укладеного між Ємільчинською РДА та ВКФ ТОВ " Зелениця" , відповідно до якого в строкове платне користування передано земельну ділянку площею 7 га, яка розташована на території Рясненської сільської ради Ємільчинського району Житомирської області.

- зобов`язання ВКФ ТОВ " Зелениця" повернути Житомирській обласній державній адміністрації земельну ділянку площею 7 га, яка розташована на території Рясненської сільської ради Ємільчинського району Житомирської області та перебувала в оренді у спільного підприємства згідно договору оренди земельної ділянки від 15.05.1996.

Оглянувши позовні матеріали на предмет відповідності їх нормам Господарського процесуального кодексу України, які регулюють порядок дотримання заявником вимог щодо подачі та форми позовної заяви, господарський суд дійшов висновку про відсутність підстав для відкриття провадження у справі з огляду на наступне.

За приписами п. 2 ч. 3 ст. 162 ГПК України, позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців); відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Вирішуючи питання про відкриття провадження у справі судом у відповідно до ст. 11 ЗУ "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" здійснено запит щодо місцезнаходження відповідача - Виробничо-комерціної фірми у формі Товариства з обмеженою відповідальністю "Зелениця".

За результатами вищевказаного запиту судом отримано витяг з ЄДРФОЮОП за № НОМЕР_1 , з якого вбачається, що місцезнаходження Виробничо-комерціної фірми у формі Товариства з обмеженою відповідальністю "Зелениця": 11250, Житомирська область, смт. Яблунець, вул. Островського, буд. 7 кв.7.

Натомість у позовній заяві адреса місцезнаходження відповідача - Виробничо-комерціної фірми у формі Товариства з обмеженою відповідальністю "Зелениця" вказано: смт. Яблунець, Ємільчинського району, що є порушенням приписів п. 2 ч. 1 ст. 162 ГПК України.

Згідно п.1 ч.1 ст. 164 ГПК України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують, зокрема, відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Як вбачається з доданої до позовної заяви поштової накладної №1120100206454 від 10.07.2019 позовні матеріали відповідачу направлено за адресою, яка вказана у позовній заяві - смт. Яблунець, Ємільчинського району.

Оскільки копії позовної заяви і доданих до неї документів направлені за адресою, яка не містить вказівки про вулицю, номер будинку та номер квартири відповідача у справі, у суду є підстави вважати, що ВКФ ТОВ " Зелениця" копії позовних матеріалів не направлено, тобто позовна заява подана позивачем без додержання вимог ст. 164 ГПК України.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 174 ГПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Зважаючи на вищевикладені обставини, суд дійшов висновку про залишення позовної заяви Керівника Новоград-Волинської місцевої прокуратури про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки без руху.

За таких обставин, керуючись ст.ст. 162, 164, 172, 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд ,-

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву залишити без руху.

2. Керівнику Новоград-Волинської місцевої прокуратури протягом десяти днів, з дня вручення ухвали суду усунути недоліки позовної заяви.

3. Роз`яснити позивачу , що в разі не усунення всіх недоліків у встановлений судом строк, заява вважається неподаною і підлягає поверненню згідно з ч.4 ст.174 Господарського процесуального кодексу України.

4. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Сікорська Н.А.

1- в справу

2- Новоград-Волинська місцева прокуратура ( рек. з пов)

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення17.07.2019
Оприлюднено17.07.2019
Номер документу83057935
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —906/719/19

Рішення від 19.11.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Сікорська Н.А.

Ухвала від 29.10.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Сікорська Н.А.

Ухвала від 03.10.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Сікорська Н.А.

Ухвала від 16.09.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Сікорська Н.А.

Ухвала від 31.07.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Сікорська Н.А.

Ухвала від 17.07.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Сікорська Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні