Ухвала
від 17.07.2019 по справі 2-1138/08
АРТЕМІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-1138/08

Провадження №2-в/219/19/2019

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01.07.2019 року Артемівський міськрайонний суд Донецької області у складі:

головуючого судді Хомченко Л.І.,

секретаря Останкевич Є.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Бахмут цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: ОСОБА_2 про відновлення втраченого судового провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу,

ВСТАНОВИВ :

ОСОБА_1 звернулася до Артемівського міськрайонного суду Донецької області з заявою про відновлення втраченого судового провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, в якій зазначає, що 05 березня 2008 року суддею Єнакіївського міського суду Донецької області ухвалено рішення по справі за ОСОБА_3 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, яким шлюб між ОСОБА_3 (дошлюбне прізвище - ОСОБА_4 ) та ОСОБА_2 , зареєстрований 04 лютого 2005 року у відділу ЗАГС Ставропольського краю м. Ставрополь Росія, актовий запис № 147 - було розірвано. Однак вона не отримала рішення суду з мокрою печаткою. В зв`язку з початком антитерористичної операції на тимчасово окупованій території України, функціонування Єнакіївського міського суду Донецької області було тимчасово припинено.

Заявник в судовому засіданні не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку про необхідність відновлення втраченого судового провадження.

Згідно ст. 488 ЦПК України відновлення втраченого повністю або частково судового провадження в цивільній справі, закінченій ухваленням рішення або у якій провадження закрито, проводиться у порядку, встановленому цим Кодексом.

Відповідно до ст. 489 ЦПК України втрачене судове провадження у цивільній справі може бути відновлене за заявою учасника справи або за ініціативою суду.

Згідно ст. 493 ЦПК України при розгляді заяви про відновлення втраченого судового провадження суд бере до уваги: частину справи, яка збереглася (окремі томи, жетони, матеріали з архіву суду тощо); документи, надіслані (видані) судом учасникам судового процесу та іншим особам до втрати справи, копії таких документів; матеріали виконавчого провадження, якщо воно здійснювалося за результатами розгляду справи; будь-які інші документи і матеріали, подані учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для відновлення справи; відомості з Єдиного державного реєстру судових рішень; дані, що містяться в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі; будь-які інші відомості, документи тощо, отримані у законний спосіб з інших офіційних джерел.

Суд може допитати як свідків осіб, які були присутніми під час вчинення процесуальних дій, учасників справи (їх представників), а в необхідних випадках - осіб, які входили до складу суду, що розглядав справу, з якої втрачено провадження, а також осіб, які виконували судове рішення, та вчиняти інші процесуальні дії, передбачені цим Кодексом, з метою відновлення втраченого судового провадження.

Відповідно до ч.1,2 ст.494 ЦПК України на підставі зібраних і перевірених матеріалів суд постановляє ухвалу про відновлення втраченого судового провадження повністю або в частині, яку, на його думку, необхідно відновити. В ухвалі суду про відновлення втраченого судового провадження зазначається, на підставі яких конкретно даних, поданих до суду і досліджених у судовому засіданні, суд вважає установленим зміст відновленого судового рішення, наводяться висновки суду про доведеність того, які докази досліджувалися судом і які процесуальні дії вчинялися з втраченого провадження.

Як встановлено судом, в провадженні Єнакіївського міського суду Донецької області перебувала цивільна справа за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу. Рішенням Єнакіївського міського суду Донецької області від 05 березня 2008 року шлюб між ОСОБА_3 (дошлюбне прізвище - ОСОБА_4 ) та ОСОБА_2 , зареєстрований 04 лютого 2005 року у відділу ЗАГС Ставропольського краю м. Ставрополь Росія, актовий запис № 147 - було розірвано.

Заявником також надано копію свідоцтва про розірвання шлюбу між ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , видане відділом реєстрації актів цивільного стану Єнакіївського міського управління юстиції Донецької області від 19 березня 2008 року.

З урахуванням викладеного, суд вважає, що надані заявником документи є достатніми доказами для часткового відновлення втраченого судового провадження, тому заява ОСОБА_3 про відновлення втраченого провадження підлягає задоволенню шляхом відновлення повного тексту рішення Єнакіївського міського суду Донецької області від 5 березня 2008 року.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.89, 260, 488, 489, 491, 493, 494 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_3 про відновлення втраченого судового провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу - задовольнити.

Частково відновити втрачене провадження за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, в частині відновлення змісту рішення Єнакіївського міського суду Донецької області від 5 березня 2008 року.

Відновити рішення Єнакіївського міського суду Донецької області від 5 березня 2008 року наступного змісту:

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

5 березня 2008 року Єнакіївський міський суд Донецької області у складі:

головуючого судді Куція Є.М.

при секретарі Макаренко В.С.

розглянувши у попередньому відкритому судовому засіданні в залі суду м.Єнакієве справу за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, -

ВСТАНОВИВ:

4 лютого 2005 року сторони уклали юридичний шлюб, який був зареєстрований у відділі ЗАГС Ставропольського краю м. Ставрополь Росія, актовий запис № 147.

Від даного шлюбу є неповнолітня дитина - син ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Шлюбні відносини між сторонами були припинені з березня 2007 року у зв`язку з тим, що між ними постійно виникали сварки з питань побуту, було втрачено почуття поваги, довіри одне до одного, що стало нестерпно для сумісного проживання.

З часу припинення шлюбних відносин, сторони проживають разом, однак відновлювати сім`ю немає ніякого сенсу.

В даний час сумісне господарство не ведеться.

Вважає, що зберегти сім`ю вже неможливо, на примирення не згодна.

Відповідач, у судове засідання не з`явився, однак у матеріалах справи є його письмова згода на розгляд справи у його відсутність, проти розірвання шлюбу не заперечує.

Суд, вислухавши позивачку, дослідивши матеріали справи вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню, оскільки в судовому засіданні було встановлено, що сторони хоча і проживають за однією адресою, на примирення не згодні, а тому суд приходить до висновку про те, що подальше спільне життя подружжя та збереження шлюбу неможливо, оскільки суперечило б інтересам одного з них та дитини, що має істотне значення.

Керуючись ст.ст. 10, 11, 130, 209, 213, 214, 215 ЦПК України, ст.ст.110, 112, 180 Сімейного кодексу України, суд

ВИРІШИВ:

Шлюб між ОСОБА_3 , 1983 року народження (дошлюбне прізвище - ОСОБА_4 ) та ОСОБА_2 , 1983 року народження, мають неповнолітню дитину - сина ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , спору про майно не мають, зареєстрований 4 лютого 2005 року у відділу ЗАГС Ставропольського краю м. Ставрополь Росія, актовий запис № 147 - розірвати.

Після розірвання шлюбу син ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 залишається проживати з ОСОБА_3 .

При видачі свідоцтва про розірвання шлюбу стягнути з ОСОБА_3 у доход держави 10 (десять) гривен, звільнивши від такої сплати ОСОБА_2 .

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до Апеляційного суду Донецької області через Єнакіївський міський суд шляхом подачі в 10-денний строк з часу проголошення рішення заяви про апеляційне оскарження і подання після цього самої апеляційної скарги з подачею її копії до апеляційної інстанції або в порядку встановлено ЦПК України.

Суддя (підпис) .

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її оголошення до апеляційного суду Донецької області.

Суддя Л.І. Хомченко

Дата ухвалення рішення17.07.2019
Оприлюднено18.07.2019
Номер документу83062503
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання шлюбу

Судовий реєстр по справі —2-1138/08

Ухвала від 17.07.2019

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Хомченко Л. І.

Ухвала від 27.05.2019

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Хомченко Л. І.

Ухвала від 30.01.2018

Цивільне

Іллічівський міський суд Одеської області

Максимович Г. В.

Рішення від 09.07.2008

Цивільне

Червоногвардійський районний суд м.Макіївки

Маркєлов Р.І.

Рішення від 19.05.2008

Цивільне

Кіровський районний суд м.Макіївки

Неженцева О.В.

Ухвала від 05.09.2008

Цивільне

Амвросіївський районний суд Донецької області

Косенко З.П.

Ухвала від 22.12.2008

Цивільне

Кіровський районний суд Автономної Республіки Крим

Буцмак Ю.Є.

Ухвала від 03.10.2008

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Гуревський В.К.

Рішення від 04.06.2008

Цивільне

Будьоннівський районний суд м.Донецька

Тимченко О.О.

Рішення від 28.02.2008

Цивільне

Джанкойський міськрайонний суд Автономної Республіки Крим

Глєбов О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні