Ухвала
від 10.07.2019 по справі 179/1115/19
МАГДАЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 179/1115/19

провадження № 2/179/631/19

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

10 липня 2019 року суддя Магдалинівського районного суду Дніпропетровської області Ковальчук Т.А., ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Приватного підприємства Агрофірма Діана , Державного реєстратора Магдалинівської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, третьої особи: ОСОБА_4 про визнання права власності на землю та скасування записів про державну реєстрацію права власності і користування землею,-

ВСТАНОВИВ:

До Магдалинівського районного суду Дніпропетровської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Приватного підприємства Агрофірма Діана , Державного реєстратора Магдалинівської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, третьої особи: ОСОБА_4 про визнання права власності на землю та скасування записів про державну реєстрацію права власності і користування землею.

09 липня 2019 року згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями дана заява надійшла до провадження судді Ковальчук Т.А.

Ознайомившись з позовною заявою та додатками до неї, суддя дійшов висновку, що подана заява має бути залишена без руху, оскільки не відповідає вимогам ЦПК України.

Із поданої позовної заяви вбачається, що позивач звертається до суду із позовом в якому просить визнати право власності на земельну ділянку, кадастровий номер НОМЕР_1 ; земельну ділянку, кадастровий номер НОМЕР_2 ; скасувати запис про державну реєстрацію за ОСОБА_2 права власності на земельну ділянку, кадастровий номер НОМЕР_1 ; скасувати запис про державну реєстрацію за ОСОБА_3 права власності на земельну ділянку, кадастровий номер НОМЕР_2 ; скасувати запис про державну реєстрацію за ПП Агрофірма Діана права користування земельною ділянкою, кадастровий номер НОМЕР_1 ; скасувати запис про державну реєстрацію за ПП Агрофірма Діана права користування земельною ділянкою, кадастровий номер НОМЕР_2 та зобов`язати державного реєстратора Магдалинівської РДА здійснити державну реєстрацію права приватної власності за ОСОБА_1 двох земельних ділянок кадастрові номери НОМЕР_1 , НОМЕР_2 .

Згідно ч. 4 ст. 177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону .

Згідно ч. 3 ст. 6 ЗУ Про судовий збір , за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру. У разі коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

З матеріалів справи вбачається що позивач подав позов до суду в якому дві вимоги майнового характеру та п?ять вимог немайнового характеру, але при подачі позову до суду позивачем сплачено об`єднаний судовий збір за всі вимоги разом, що не відповідає вимогам ст.. 6 ЗУ Про судовий збір . Таким чином, позивачу необхідно надати квитанції про сплату судового збору за кожну вимогу майнового та немайнового характеру окремо.

Частинами 1, 2 ст. 185 ЦПК України передбачено, що суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

З огляду на те, що вказані обставини мають значення для правильного вирішення спору, суд вважає, що позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Приватного підприємства Агрофірма Діана , Державного реєстратора Магдалинівської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, третьої особи: ОСОБА_4 про визнання права власності на землю та скасування записів про державну реєстрацію права власності і користування землею - залишити без руху, надавши заявнику строк для усунення недоліків.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 175, 177, 185 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Приватного підприємства Агрофірма Діана , Державного реєстратора Магдалинівської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, третьої особи: ОСОБА_4 про визнання права власності на землю та скасування записів про державну реєстрацію права власності і користування землею - залишити без руху.

Надати позивачу термін 10 днів з дня отримання копії вказаної ухвали для усунення вище вказаних недоліків позовної заяви. Недоліки позову можуть бути усунені шляхом подання до Магдалинівського районного суду позовної заяви, зміст та форма якої відповідає вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України.

Роз`яснити позивачу, що згідно ч. 3 ст. 185 ЦПК України - якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписанню суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Т.А. Ковальчук

СудМагдалинівський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення10.07.2019
Оприлюднено18.07.2019
Номер документу83063630
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —179/1115/19

Постанова від 20.02.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Петешенкова М. Ю.

Ухвала від 18.12.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Петешенкова М. Ю.

Ухвала від 13.12.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Петешенкова М. Ю.

Рішення від 21.10.2019

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Т. А.

Рішення від 21.10.2019

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Т. А.

Ухвала від 14.08.2019

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Т. А.

Ухвала від 10.07.2019

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні