Ухвала
від 17.07.2019 по справі 923/451/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

17 липня 2019 року Справа № 923/451/14

Господарський суд Херсонської області у складі судді Пригузи П.Д., розглянувши заяву ліквідатора Дудкіна Р.А. про скасування арешту з нерухомого майна боржника по справі

за заявою: Публічного акціонерного товариства "Укрнафта", ідентифікаційний код 00135390, пров. Неторівський, 3-5, м. Київ,

до: Приватного підприємства "А-Ліра", ідентифікаційний код 34323178, вул. Радянська, 10, кв.12, м. Скадовськ Херсонської області,

про банкрутство,

в с т а н о в и в:

Постановою Господарського суду Херсонської області від 09.09.2014 боржника визнано банкрутом та відносно боржника було відкрито ліквідаційну процедуру.

Ухвалою Господарського суду Херсонської області від 25.01.2018 ліквідатором у справі призначено арбітражного керуючого Дудкіна Р.А.

До Господарського суду 25.02.2019 ліквідатором подано до суду заяву про скасування арешту з нерухомого майна боржника, заява мотивована наступним.

Під час виконання покладених обов`язків ліквідатором встановлено, що в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно наявна інформація про державну реєстрацію обтяжень - арешт нерухомого майна за адресами об`єктів нерухомості, що належать ПП "А-Ліра":

Пошук за параметрами запита - "Адреса/Місцезнаходження: Херсонська обл. , Скадовський район, с. Широке, вулиця 40 років Перемоги, будинок 1-а": номер запису про обтяження: 14760123 (спеціальний розділ), дата, час державної реєстрації 01.06.2016; 13:21:49; державний реєстратор Бабак Микола Олександрович , Скадовський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, Херсонська обл.; підстава виникнення обтяження постанова, серія та номер: 50519115, виданий 01.06.2016, видавник: Скадовський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області; підстава внесення запису: Рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 29849425 від 01.06.2016 13:26:47, Бабак Микола Олександрович , Скадовський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, Херсонська обл.; вид обтяження: арешт нерухомого майна, відомості про суб`єктів обтяження: особа, майно/права якої обтяжуються: ОСОБА_2 , обтяжувач: Скадовський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, код ЄДРПОУ: 34781588, країна реєстрації: Україна, адреса: Україна, Херсонська обл., Скадовський р., м. Скадовськ, вулиця Маріїнська, будинок 123; опис предмета обтяження: Будівля вагової, загальною площею 79,8 кв.м., що розташована на земельній ділянці площею 0,0459 га.

Пошук за параметрами запита - "Адреса/Місцезнаходження: Херсонська обл., Скадовський р., с. Широке, вулиця 40 років Перемоги, будинок 1-б ": номер запису про обтяження: 14766760 (спеціальний розділ), дата, час державної реєстрації 01.06.2016; 17:10:32; державний реєстратор Бабак Микола Олександрович , Скадовський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, Херсонська обл.; підстава виникнення обтяження: постанова, серія та номер: 50519115, виданий 01.06.2016, видавник: Скадовський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області; підстава внесення запису: Рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 29856127 від 01.06.2016 17:16:27, Бабак Микола Олександрович , Скадовський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, Херсонська обл.; вид обтяження: арешт нерухомого майна, відомості про суб`єктів обтяження: особа, майно/права якої обтяжуються: ОСОБА_2 , обтяжувач: Скадовський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, код ЄДРПОУ: 34781588, країна реєстрації: Україна, адреса: Україна, Херсонська обл., Скадовський р., м. Скадовськ, вулиця Маріїнська, будинок 123; опис предмета обтяження: Будівлі та споруди, що розташовані на земельній ділянці площею 3,4078.

Дослідивши подане клопотання та додані до нього докази, суд прийшов до висновку про його задоволення з наступних підстав.

Згідно ст. 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

Відповідно до статті 39 Закону України Про виконавче провадження , виконавче провадження підлягає закінченню у разі визнання боржника банкрутом.

Відповідно до статі 40 Закону Про виконавче провадження , у разі закінчення виконавчого провадження (крім офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, закінчення виконавчого провадження за судовим рішенням, винесеним у порядку забезпечення позову чи вжиття запобіжних заходів, а також, крім випадків не стягнення виконавчого збору або витрат виконавчого провадження, не стягнення основної винагороди приватним виконавцем), повернення виконавчого документа до суду, який його видав, арешт, накладений на майно кошти) боржника, знімається, відомості про боржника виключаються з Єдиного реєстру боржників, скасовуються інші вжиті виконавцем заходи щодо виконання рішення, а також проводяться інші необхідні дії у зв`язку із закінченням виконавчого провадження.

Виконавче провадження, щодо якого винесено постанову про його закінчення, не може бути розпочате знову, крім випадків, передбачених цим Законом.

Про зняття арешту з майна (коштів) виконавець зазначає у постанові про закінчення виконавчого провадження або повернення виконавчого документа, яка в день її винесення надсилається органу, установі, посадовій особі, яким була надіслана для виконання постанова про накладення арешту на майно (кошти) боржника, а у випадках, передбачених законом, вчиняє дії щодо реєстрації припинення обтяження такого майна.

Відповідно до статті 43 Закону України Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень , відомості про припинення обтяження реєструються держателем або реєстратором Державного реєстру на підставі рішення суду або заяви обтяжувана, в якій зазначаються реєстраційний номер запису, найменування боржника, Ідентифікаційний код боржника в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України чи індивідуальний ідентифікаційний номер боржника в Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків та інших обов`язкових платежів та інформація про припинення обтяження. Записи щодо обтяжень, які втратили свою чинність, підлягають вилученню з Державного реєстру через шість місяців після реєстрації відомостей про припинення обтяження.

Існування не скасованих заборон на відчуження активів банкрута (арештів грошових коштів на рахунках боржника) перешкоджає ліквідатору у виконанні покладених на нього Законом обов`язків з продажу майна банкрута для задоволення вимог кредиторів у справі, отже клопотання є правомірним та обґрунтованим, таким, що підлягає задоволенню.

За таких обставин заява підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 38, 40-41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 234 ГПК України, суд -

п о с т а н о в и в:

1. Клопотання ліквідатора арбітражного керуючого Дудкіна Романа Анатолійовича про скасування арешту з нерухомого майна боржника - задовольнити.

2. Скасувати арешт нерухомого рухомого майна, накладений Скадовським районним відділом державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області: номер запису про обтяження: 14760123 (спеціальний розділ), дата, час реєстрації: 01.06.2016 13:21:49, державний реєстратор Бабак Микола Олександрович , Скадовський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, Херсонська обл.; підстава виникнення обтяження постанова, серія та номер: 50519115, виданий 01.06.2016, видавник: Скадовський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області; підстава внесення запису: Рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 29849425 від 01.06.2016 13:26:47, Бабак Микола Олександрович , Скадовський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, Херсонська обл.; вид обтяження: арешт нерухомого майна, відомості про суб`єктів обтяження: особа, майно/права якої обтяжуються: ОСОБА_2 , обтяжувач: Скадовський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, код ЄДРПОУ: 34781588, країна реєстрації: Україна, адреса: Україна, Херсонська обл., Скадовський район, м. Скадовськ, вулиця Маріїнська, будинок 123; опис предмета обтяження: Будівля вагової, загальною площею 79,8 кв.м., що розташована на земельній ділянці площею 0,0459 га.

3. Скасувати арешт нерухомого рухомого майна, накладений Скадовським районним відділом державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області: номер запису про обтяження: 14766760 (спеціальний розділ), дата, час державної реєстрації 01.06.2016; 17:10:32; державний реєстратор: Бабак Микола Олександрович , Скадовський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, Херсонська обл.; підстава виникнення обтяження: постанова, серія та номер: 50519115, виданий 01.06.2016, видавник: Скадовський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області; підстава внесення запису: Рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 29856127 від 01.06.2016 17:16:27, Бабак Микола Олександрович , Скадовський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, Херсонська обл.; вид обтяження: арешт нерухомого майна; відомості про суб`єктів обтяження: особа, майно/права якої обтяжуються: ОСОБА_2 , обтяжувач: Скадовський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області, код ЄДРПОУ: 34781588, країна реєстрації: Україна, адреса: Україна, Херсонська обл., Скадовський р., м. Скадовськ, вулиця Маріїнська, будинок 123; опис предмета обтяження: Будівлі та споруди, що розташовані на земельній ділянці площею 3,4078.

3. Ухвалу надіслати: заявнику та на адресу Херсонської міської ради, відділ Державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень (73003, м. Херсон, Суворова, 29).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та підлягає негайному виконанню з дня її постановлення незалежно від її оскарження.

Суддя П.Д. Пригуза

Дата ухвалення рішення17.07.2019
Оприлюднено18.07.2019
Номер документу83086780
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —923/451/14

Ухвала від 23.02.2022

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Литвинова В.В.

Ухвала від 22.09.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 22.09.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

Ухвала від 10.02.2022

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Литвинова В.В.

Ухвала від 12.01.2022

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Литвинова В.В.

Ухвала від 12.01.2022

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Литвинова В.В.

Ухвала від 07.12.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Литвинова В.В.

Ухвала від 04.11.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Литвинова В.В.

Ухвала від 21.10.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Литвинова В.В.

Ухвала від 29.06.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Литвинова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні