Ухвала
від 18.07.2019 по справі 311/2615/19
ВАСИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 311/2615/19

Провадження №2-а/311/22/2019

18.07.2019

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

18 липня 2019 року м. Василівка

Суддя Василівського районного суду Запорізької Сидоренко Ю.В., розглянувши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 (зареєстрований та мешкає за адресою: АДРЕСА_1 ) до Державного інспектора у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотримання вимог законодавства України про охорону земель Держгеокадастру у Запорізькій області (місцезнаходження: вул..Українська буд.50 м.Запоріжжя, 69095), третя особа на стороні відповідача: Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області Управління з контролю за використанням та охороною земель (місцезнаходження: вул..Українська буд.50 м.Запоріжжя, 69095) про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення, -

В С Т А Н О В И В:

17 липня 2019 року до Василівського районного суду Запорізької області надійшов адміністративний позов ОСОБА_1 до Державного інспектора у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотримання вимог законодавства України про охорону земель Держгеокадастру у Запорізькій області , третя особа на стороні відповідача: Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області Управління з контролю за використанням та охороною земель про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення, в якому позивач просить: 1) визнати постанову про накладення адміністративного стягнення від 08.07.2019 року № 460/0/92-19-ДК/0154По/08/01/-19 винесеною головним спеціалістом відділу контролю за використанням та охороною земель у Великобілозерському, Камянсько-Дніпровському районах та місті Енергодар Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області Македонською Любовю Сергіївною відносно ОСОБА_1 протиправною; 2) скасувати постанову про накладення адміністративного стягнення від 08.07.2019 року № 460/0/92-19-ДК/0154По/08/01/-19 винесеною головним спеціалістом відділу контролю за використанням та охороною земель у Великобілозерському, Камянсько-Дніпровському районах та місті Енергодар Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області Македонською Любовю Сергіївною якою ОСОБА_1 визнано винним у скоєнні адміністративного правопорушення передбаченого статтею 56 КУпАП та накладено стягнення у вигляді штрафу у сумі 170.00 гривень; 3) закрити провадження в справі про адміністративне правопорушення щодо ОСОБА_1 за статтею 56 КУпАП.

Вивчивши зміст поданих суду документів, суд приходить до висновку, що позовна заява складена з дотриманням вимог ст.ст.160,161 КАС України, а також додані до позовної заяви документи відповідають загальним вимогам до форми, змісту позовної заяви та правил подання документів, що додаються до позовної заяви, які містяться у положеннях ст.ст. 160-161 КАС України.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження, що регламентовані ст.ст.169,170 КАС України, відсутні. Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Відповідно до ст.257 КАС України, за правилами спрощеного позовного провадження розглядаються справи незначної складності (частина 1); за правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті (частина 2). Частиною четвертою коментованої статті визначено категорії справ, які не можуть бути розглянуті в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч.1 ст.260 КАС України, питання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.263 КАС України, суд розглядає за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи, справи щодо: оскарження фізичними особами рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень щодо обчислення, призначення, перерахунку, здійснення, надання, одержання пенсійних виплат, соціальних виплат непрацездатним громадянам, виплат за загальнообов`язковим державним соціальним страхуванням, виплат та пільг дітям війни, інших соціальних виплат, доплат, соціальних послуг, допомоги, захисту, пільг.

Враховуючи необхідність розгляду справи у визначений законом строк, вважаю необхідним адміністративну справу розглядати в порядку спрощеного позовного провадження, з повідомленням учасників судового процесу.

Керуючись ст.ст.160,161,171,260,263 КАС України, суддя -

У Х В А Л И В :

Відкрити провадження у адміністративній справі №311/2615/19 за позовом ОСОБА_1 до Державного інспектора у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотримання вимог законодавства України про охорону земель Держгеокадастру у Запорізькій області , третя особа на стороні відповідача: Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області Управління з контролю за використанням та охороною земель про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення .

Розгляд адміністративної справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження з повідомлення учасників справи.

Призначити судове засідання на 09 годин 00 хвилин 15 серпня 2019 року у приміщенні зали судових засідань Василівського районного суду Запорізької області за адресою: Запорізька область м.Василівка вул.Державна, буд.2.

Про час та місце розгляду справи повідомити сторони та інших осіб, які беруть участь у справ та викликати їх в судове засідання.

Копію ухвали направити позивачу, відповідачу разом з копією ухвали надіслати копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Запропонувати відповідачу подати відзив на позов та посилання на докази, якими вони обґрунтовуються до судового розгляду справи.

Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов та всіх письмових доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи, до 13 серпня 2019 року.

Повідомити відповідачу, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами.

Учасники цивільного процесу можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: http://vs.zp.court.gov.ua/.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо порушення правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Василівський районний суд Запорізької області протягом п`ятнадцяти днів з дня складання ухвали. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Василівського районного суду

Запорізької області Ю.В. СИДОРЕНКО

Дата ухвалення рішення18.07.2019
Оприлюднено19.07.2019
Номер документу83091694
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —311/2615/19

Рішення від 03.03.2020

Адміністративне

Василівський районний суд Запорізької області

Сидоренко Ю. В.

Рішення від 03.03.2020

Адміністративне

Василівський районний суд Запорізької області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 15.10.2019

Адміністративне

Василівський районний суд Запорізької області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 11.10.2019

Адміністративне

Василівський районний суд Запорізької області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 18.07.2019

Адміністративне

Василівський районний суд Запорізької області

Сидоренко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні