Рішення
від 10.07.2019 по справі 443/1435/16-ц
ЖИДАЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №443/1435/16-ц

Провадження №2-др/443/2/19

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

/додаткове/

10 липня 2019 року м. Жидачів

Жидачівський районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді Коліщук З.М.,

з участю секретаря судового засідання Шальвіри І.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Жидачів Львівської області заяву ОСОБА_1 про ухвалення додаткового рішення,

встановив:

Заявник ОСОБА_1 , 21.06.2019 року, звернувся до суду з заявою, якою просить суд ухвалити додаткове рішення в цивільній справі №443/1435/16-ц за його позовом до Соколівської сільської ради Жидачівського району Львівської області про встановлення факту постійного проживання спадкоємця разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини та визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за заповітом.

В обґрунтування поданої заяви ОСОБА_1 покликається на те, що відповідно до рішення Жидачівського районного суду Львівської області від 15.04.2019 року в цивільній справі №443/1435/16-ц за його позовом до Соколівської сільської ради Жидачівського району Львівської області про встановлення факту постійного проживання спадкоємця разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини та визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за заповітом, позовні вимоги були задоволені повністю. Зокрема, в мотивувальній частині встановлено обставини, які вказують на факт його постійного проживання разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини. Однак, у резолютивній частині такого факту не встановлено. У зв`язку з чим вимушений звернутись до суду з даною заявою.

Згідно із ч.4 ст.270 ЦПК України для вирішення питання про прийняття додаткового рішення, у разі необхідності, суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Судом вирішено розгляд заяви проводити без виклику сторін на підставі представлених документів, що не суперечить приписам ч.4 ст.270 ЦПК України.

Відтак, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось на підставі ч.2 ст.247 ЦПК України.

Перевіривши матеріали справи, з`ясувавши всі обставини щодо питання про ухвалення додаткового рішення, суд дійшов висновку про необхідність ухвалення додаткового рішення з таких підстав.

02.09.2016 року представник позивача ОСОБА_1 звернувся в суд з позовною заявою, та уточнивши в порядку ст.49 ЦПК України позовні вимоги, просив суд ухвалити рішення, яким: Установити факт постійного проживання ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , разом з ОСОБА_2 на час відкриття спадщини, тобто на момент смерті останньої, що наступила ІНФОРМАЦІЯ_2 ; визнати за ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в порядку спадкування за заповітом після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , право власності на житловий будинок з надвірними спорудами, загальною площею 35,1 кв.м., житловою площею 16,9 кв.м., що знаходиться в АДРЕСА_1 .

Рішенням від 15.04.2019 у справі №443/1435/16-ц позов ОСОБА_1 до Соколівської сільської ради Жидачівського району Львівської області про встановлення факту постійного проживання спадкоємця разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини та визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за заповітом - повністю задоволено.

Проте, в резолютивній частині зазначено тільки: Визнати за ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в порядку спадкування за заповітом після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , право власності на житловий будинок з надвірними спорудами, загальною площею 35,1 кв.м., житловою площею 16,9 кв.м., що знаходиться в АДРЕСА_1 .

Відтак, не вирішено позовні вимоги про встановлення факту постійного проживання спадкоємця разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини, незважаючи на те, що в мотивувальній частині рішення встановлено обставини, які вказують на факт постійного проживання ОСОБА_1 разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини.

Відповідно до пункту 1 частини 1 статті 270 ЦПК України суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення стосовно певної позовної вимоги, з приводу якої сторони подавали докази і давали пояснення, не ухвалено рішення.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що заява ОСОБА_1 є обгрунтованою та існують всі підстави для ухвалення додаткового рішення у справі №443/1435/16-ц за позовом ОСОБА_1 до Соколівської сільської ради Жидачівського району Львівської області про встановлення факту постійного проживання спадкоємця разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини та визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за заповітом.

Згідно з ч.5 ст.268 ЦПК України датою ухвалення рішення, ухваленого за відсутності учасників справи, є дата складання повного судового рішення.

Керуючись статтями 247, 260, 270 ЦПК України, суд

ухвалив:

Ухвалити додаткове рішення у справі №443/1435/16-ц за позовом ОСОБА_1 до Соколівської сільської ради Жидачівського району Львівської області про встановлення факту постійного проживання спадкоємця разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини та визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за заповітом.

Установити факт постійного проживання ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , разом з ОСОБА_2 на час відкриття спадщини, тобто на момент смерті останньої, що наступила ІНФОРМАЦІЯ_2 .

На додаткове рішення може бути подана апеляційна скарга через Жидачівський районний суд Львівської області до суду апеляційної інстанції протягом тридцяти днів з дня складення повного тексту судового рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Позивач: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , паспорт громадянина України НОМЕР_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 .

Відповідач: Соколівська сільська рада Жидачівського району Львівської області, місцезнаходження: 81713, Львівська область, Жидачівський район, с. Соколівка, вул. Миру, 6, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України 23967093.

Повний текст додаткового рішення складено 10 липня 2019 року.

Суддя З.М. Коліщук

Дата ухвалення рішення10.07.2019
Оприлюднено19.07.2019
Номер документу83092336
СудочинствоЦивільне
Сутьухвалення додаткового рішення

Судовий реєстр по справі —443/1435/16-ц

Рішення від 10.07.2019

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

Коліщук З. М.

Рішення від 15.04.2019

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

Коліщук З. М.

Ухвала від 13.12.2017

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

Ціпивко І. І.

Ухвала від 04.12.2017

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

Ціпивко І. І.

Ухвала від 15.09.2016

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

Сидорак Б. Г.

Ухвала від 05.09.2016

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

Сидорак Б. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні