Ухвала
від 18.07.2019 по справі 911/1794/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

"18" липня 2019 р. Справа № 911/1794/19

Суддя Бацуца В. М. розглянувши позовну заяву та додані до неї матеріали

за позовом ОСОБА_1 , ( АДРЕСА_1 )

до:

1) Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма імені Гагаріна", (09043, вул. Садова, буд. 1, с. Мовчанівка, Сквирський р-н, Київська область);

2) Сквирської районної державної адміністрації, (09000, вул. Богачевського, буд. 28, м. Сквира, Сквирський р-н, Київська область)

про визнання частково недійсним рішення загальних зборів товариства, скасування державної реєстрації про припинення юридичної особи

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

ОСОБА_1 звернулась в господарський суд Київської області із позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма імені Гагаріна", Сквирської районної державної адміністрації про визнання недійсним п. 3 рішення загальних зборів Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма імені Гагаріна", оформленого протоколом № 1 від 20.02.2004 р., скасування державної реєстрації про припинення юридичної особи в результаті ліквідації від 16.10.2006 р., номер запису 13461110002000070.

Вказана позовна заява не може бути прийнята до розгляду з наступних підстав.

Згідно з ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява повинна містити:

1) найменування суду першої інстанції, до якого подається заява;

2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для фізичних осіб - підприємців); відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти;

3) зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються;

4) зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них;

5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; правові підстави позову;

6) відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору - у випадку, якщо законом встановлений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору;

7) відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися;

8) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

9) попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести в зв`язку із розглядом справи;

10) підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Як вбачається із відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вірним повним найменуванням відповідача-1 є Агрофірма імені Гагаріна , що знаходиться за адресою: 09043, вул. Садова, буд. 1, с. Мовчанівка, Сквирський р-н, Київська область.

При цьому, суд вважає за необхідне зазначити, що вказана позовна заява містить невірне повне найменування відповідача-1 - Товариство з обмеженою відповідальністю "Агрофірма імені Гагаріна", що не відповідає вимогам ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до ч. 1 ст. 164 Господарського процесуального кодексу України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують:

1) відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів;

2) сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Статтею 172 цього ж кодексу передбачено, що позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

2. Такий самий обов`язок покладається на позивача у разі залучення судом до участі у справі іншого відповідача, заміни неналежного відповідача, залучення або вступу у справу третьої особи.

До вказаної позовної заяви не додано жодних належних та допустимих доказів, що підтверджували б відправлення позивачем відповідачу-1, відповідачу-2 копій позовної заяви і доданих до неї документів, хоча відповідні докази направлення, зазначені у додатках до позовної заяви, однак при надходженні позовної заяви до господарського суду Київської області працівниками канцелярії суду встановлено їх фактичну відсутність, про що ними складено та підписано відповідний акт № 07-13/200/2019 від 17.07.2019 р.

Згідно з п.п. 2) п. 2 ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" розмір ставки судового збору із позовних заяв немайнового характеру, що подаються до господарського суду, становить 1 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 4 цього ж закону судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Частиною 3 ст. 6 цього ж закону передбачено, що за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

У разі коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

За подання позовної заяви про розірвання шлюбу з одночасним поділом майна судовий збір справляється за розірвання шлюбу і за поділ майна.

До вказаної позовної заяви не додано жодних належних та допустимих доказів, що підтверджували б сплату позивачем судового збору у встановлених порядку і розмірі, хоча квитанція про сплату судового збору зазначена у додатках до позовної заяви, однак при надходженні позовної заяви до господарського суду Київської області працівниками канцелярії суду встановлено їх фактичну відсутність, про що ними складено та підписано відповідний акт № 07-13/200/2019 від 17.07.2019 р.

Крім того, суд звертає увагу позивача, що при надходженні позовної заяви до господарського суду Київської області працівниками канцелярії суду встановлено фактичну відсутність інших додатків, зазначених позивачем у переліку, а саме: копії витягу з ЄДР, копії протоколу загальних зборів від 20.02.2004 р., копії статуту, копії витягу з установчого договору, копій паспорту та ідентифікаційного номеру позивача, про що ними складено та підписано відповідний акт № 07-13/200/2019 від 17.07.2019 р.

При цьому, суд звертає увагу, що позивачу для дотримання вимог ч. 3 ст. 162, ч. 1 ст. 164, ст. 172 Господарського процесуального кодексу України при поданні даної позовної заяви необхідно привести у відповідність до вищезазначених вимог саму позовну заяву, надіслати відповідачам копії позовної заяви та додані до неї документи, сплатити судовий збір у встановленому порядку та у розмірі 3 842, 00 грн та надати суду відповідні документи, зазначені у переліку додатків до позовної заяви.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. ст. 162-164, 171, 172, 174, 233-235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Залишити позовну заяву б/н від 10.07.2019 р. (вх. № 1863/19 від 17.07.2019 р.) ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма імені Гагаріна", Сквирської районної державної адміністрації про визнання частково недійсним рішення загальних зборів товариства, скасування державної реєстрації про припинення юридичної особи без руху.

2. Повідомити ОСОБА_1 про виявлені зазначені в ухвалі недоліки при поданні даної позовної заяви та встановити їй строк для їх усунення, а саме приведення у відповідність до вимог ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України самої позовної заяви, надсилання відповідачам копії позовної заяви та доданих до неї документів, сплати судового збору у встановленому порядку та у розмірі 3 842, 00 грн і подачі суду відповідних позовної заяви (приведеної у відповідність), доказів, що підтверджують надсилання відповідачам копій позовної заяви (приведеної у відповідність) та доданих до неї документів, доказів, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, інших додатків згідно переліку, зазначених у позовній заяві б/н від 10.07.2019 р., - сім днів з дня вручення даної ухвали суду.

3. Попередити ОСОБА_1 про те, що згідно з ч. 4 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

4. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя В.М.Бацуца

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення18.07.2019
Оприлюднено19.07.2019
Номер документу83116131
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —911/1794/19

Рішення від 18.09.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Бацуца В.М.

Ухвала від 04.09.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Бацуца В.М.

Ухвала від 07.08.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Бацуца В.М.

Ухвала від 29.07.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Бацуца В.М.

Ухвала від 18.07.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Бацуца В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні