Ухвала
від 19.07.2019 по справі 560/2176/19
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 560/2176/19

УХВАЛА

19 липня 2019 рокум. Хмельницький

Суддя Хмельницького окружного адміністративного суду Блонський В.К., розглянувши позовну заяву політичної партії Всеукраїнське об`єднання "Свобода" в особі уповноваженої особи партії ОСОБА_1 до члена окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 193 Підскоцького Олега Івановича , Голови окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 193 Галагодзи Наталії Борисівни про визнання протиправними дії,

ВСТАНОВИВ:

Політична партія Всеукраїнське об`єднання "Свобода" в особі уповноваженої особи партії ОСОБА_1 звернулася в Хмельницький окружний адміністративний суд з позовом до голови окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 193 Галагодзи Наталії Борисівни, члена окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 193 ОСОБА_2 Олега Івановича, в якому просить визнати протиправними дії голови окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України в одномандатному виборчому окрузі № 193 ОСОБА_3 і члена окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України в одномандатному виборчому окрузі № 193 ОСОБА_4 з приводу публічного оцінювання діяльності політичної партії Всеукраїнське об`єднання "Свобода" і кандидата у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі № 193 ОСОБА_5 на засіданні окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України в одномандатному виборчому окрузі № 193 09 липня 2019 року.

Позовна заява підсудна Хмельницькому окружному адміністративному суду та подана у строк, встановлений законом. Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви відповідно до ст. 169 Кодексу адміністративного судочинства України, а також підстав для відмови у відкритті провадження у справі, згідно ст. 170 Кодексу адміністративного судочинства України не встановлено.

За наведених підстав, суд вважає за можливе прийняти дану позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

При цьому, суд зазначає, що відповідно до частини 1, частини 3 статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що дану адміністративну справу належить розглядати за правилами загального позовного провадження, проте з урахуванням особливостей розгляду категорії термінових адміністративних справ, визначених статтями 268-273 Кодексу адміністративного судочинства України.

Керуючись статтями 161, 168, 171, 173, 175, 179, 248, 268-273 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом політичної партії Всеукраїнське об`єднання "Свобода" в особі уповноваженої особи партії ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до члена окружної виборчої комісії з виборів народниих депутатів України одномандатного виборчого округу № 193 Підскоцького Олега Івановича (Майдан Відродження, 1, Кам`янець-Подільський, Хмельницька область, 32302) , Голови окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 193 Галагодзи Наталії Борисівни (Майдан Відродження, 1, Кам`янець-Подільський, Хмельницька область, 32302) про визнання протиправними дії.

Призначити судове засідання на 19.07.2019 р. о 16:00 год. в приміщенні Хмельницького окружного адміністративного суду за адресою м. Хмельницький, вул. Козацька, 42, про що повідомити сторони.

Зобов`язати Голову окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 193 Галагодзу Наталію Борисівну надати в судове засідання протокол засідання окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу № 193, яке відбулося 09.07.2019 року, та за наявності надати суду носії аудіофіксації, або відеофіксації вказаного засідання.

Надати відповідачам строк для подання відзиву на позов - до 15:00 год. з моменту вручення йому ухвали про відкриття провадження у справі.

Відзив подається до суду разом із документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Негайно повідомити учасників справи про дату, час і місце розгляду справи шляхом направлення тексту повістки на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - за відомими суду номерами телефону, факсу, електронною поштою чи іншим технічним засобом зв`язку.

Копію ухвали про відкриття провадження направити учасникам справи, разом з інформацією про їх процесуальні права та обов`язки.

Повідомити учасників справи про відсутність технічної можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала підлягає оскарженню лише в частині дотримання правил підсудності у встановлений статтями 295, 297 Кодексу адміністративного судочинства України строк і порядок. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддяВ.К. Блонський

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.07.2019
Оприлюднено21.07.2019
Номер документу83137749
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —560/2176/19

Рішення від 19.07.2019

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Блонський В.К.

Ухвала від 19.07.2019

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Блонський В.К.

Ухвала від 18.07.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Капустинський М.М.

Ухвала від 17.07.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Капустинський М.М.

Постанова від 18.07.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Капустинський М.М.

Ухвала від 17.07.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Капустинський М.М.

Ухвала від 15.07.2019

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Блонський В.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні