Ухвала
від 17.07.2019 по справі 2-2652/10
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 2-2652/10

Провадження №6/522/1052/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 липня 2019 року Приморський районний суд м. Одеси

головуючого - судді Шенцевої О.П.,

при секретарі - Соболевій О.М.,

розглянувши подання старшого державного виконавця Другого Приморського відділу державної виконавчої служби м. Одеси Головного територіального управління юстиції в Одеській області Костіної В.В.. про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_1 , без вилучення паспортного документа, -

ВСТАНОВИВ:

Старший державний виконавець Другого Приморського відділу державної виконавчої служби м. Одеси Головного територіального управління юстиції в Одеській області Костіна В.В. звернувся до суду з поданням про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржнику ОСОБА_1 (ІПН НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ), без вилучення паспорта громадянина України, до виконання зобов`язань за виконавчим провадженням ВП № 50055843 з примусового виконання виконавчого листа № 2-2652/10 від 19.09.2011 року, який виданий Приморським районним судом м. Одеси про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 грошової суми у розмірі 469215,40 грн.

Зазначене подання обґрунтоване тим, що в провадженні Другого Приморського відділу державної виконавчої служби м. Одеси Головного територіального управління юстиції в Одеській області перебуває виконавче провадження ВП № 50055843 з примусового виконання виконавчого листа № № 2-2652/10 від 19.09.2011 року, який виданий Приморським районним судом м. Одеси про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 грошової суми у розмірі 469215,40 грн.

До теперішнього часу боржником жодним чином не повідомлено державного виконавця про повне чи часткове самостійне виконання рішення боржником або про обставини, що зумовлюють обов`язкове зупинення виконавчого провадження , про встановлення відстрочки або розстрочки виконання, зміну способу і порядку виконання рішення, що також свідчить про відсутність відповідних дій боржника, спрямованих на виконання рішення суду.

З метою запобігання залишення боржником території України та недопущення ускладнення виконання виконавчого документа старший державний виконавець Другого Приморського відділу державної виконавчої служби м. Одеси Головного територіального управління юстиції в Одеській області Костіна В.В. просить задовольнити подання.

У судове засідання з`явився ОСОБА_2 , надав суду заяву згідно якої просив, подання державного виконавця задовольнити, так як боржник тривалий час не виконує свої зобов`язання перед ним. Також надав суду заяву про слухання справи згідно ч. 2 ст. 247 ЦПК України.

Представник ОСОБА_1 у судове засідання з`явився, просив відкласти слухання справи для надання заперечень.

старший державний виконавець Другого Приморського відділу державної виконавчої служби м. Одеси Головного територіального управління юстиції в Одеській області Костіна В.В. у судове засідання не з`явилась, повідомлялася заздалегідь належним чином, причини неявки не повідомила, із заявами та клопотаннями до суду не зверталась.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Вивчивши матеріали подання, суд вважає, що подання є доведеним, обґрунтованим і підлягає задоволенню з таких підстав.

Судом встановлено , що в провадженні Другого Приморського відділу державної виконавчої служби м. Одеси Головного територіального управління юстиції в Одеській області перебуває виконавче провадження ВП № 50055843 з примусового виконання виконавчого листа № № 2-2652/10 від 19.09.2011 року, який виданий Приморським районним судом м. Одеси про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 грошової суми у розмірі 469215,40 грн. ..

До теперішнього часу боржником жодним чином не повідомлено державного виконавця про повне чи часткове самостійне виконання рішення боржником або про обставини, що зумовлюють обов`язкове зупинення виконавчого провадження , про встановлення відстрочки або розстрочки виконання, зміну способу і порядку виконання рішення, що також свідчить про відсутність відповідних дій боржника, спрямованих на виконання рішення суду.

З метою запобігання залишення боржником території України та недопущення ускладнення виконання виконавчого документа старший державний виконавець Другого Приморського відділу державної виконавчої служби м. Одеси Головного територіального управління юстиції в Одеській області Костіна В.В. просить задовольнити подання.

Рішення на сьогоднішній день боржником не виконано, будь яких дій спрямованих на його виконання не здійснено, що суперечить вимогам частини п`ятої статті 19 Закону України Про виконавче провадження .

Згідно ст. 18 ЦПК України судові рішення, що набрали законної сили, обов`язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, - і за її межами. Невиконання судового рішення є підставою для відповідальності, встановленої законом.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 Закону України Про виконавче провадження виконавче провадження здійснюється з дотримання таких засад: верховенства права, обов`язковість виконання рішень, законність, диспозитивність, справедливість, неупередженість та об`єктивність.

У відповідності до п. 1 ст. 18 Закону України Про виконавче провадження державний виконавець зобов`язаний вживати передбачені цим Законом заходи щодо примусового виконання рішень, неупереджено, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії.

Згідно ст. 6 Закону України Про порядок виїзду з України та в`їзд в Україну громадян України громадянинові України може бути тимчасово обмежено у видачі паспорта або громадянинові України, який має паспорт, може бути тимчасово відмовлено у виїзді за кордон, зокрема, у випадках, якщо діють неврегульовані аліменти, договірні чи інші невиконані зобов`язання до виконання зобов`язань або розв`язання спору за погодженням сторін у передбачених законом випадках, або забезпечення зобов`язань заставою, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, або він ухиляється від виконання зобов`язань, покладених на нього судовим рішенням, до виконання.

Пунктом 8 статті 19 Закону України Про державну прикордонну службу України встановлено, що на Державну прикордонну службу відповідно до визначених законом завдань покладається, зокрема, запобігання та недопущення виїзду з України або в"їзду в Україну осіб, яким згідно із законодавством не дозволяється в"їзду в Україну або яких тимчасово обмежено у праві виїзду з України, у тому числі, згідно з дорученням правоохоронних органів.

Крім інших, покладених на органи державної прикордонної служби України завдань, вони також мають право, зокрема, з`ясовувати підстави в"їзду в Україну або виїзду з України, не пропускати через державний кордон України осіб без дійсних документів під час одержання зазначених документів, осіб, яким Державною прикордонною службою України за порушення законодавства з прикордонних питань та про правовий статус іноземців чи за мотивованим письмовим рішенням суду та правоохоронних органів не дозволяється в`їзд в Україну або тимчасово обмежено право виїзду з України.

Відповідно до ч. 1 Указу Президента України Про додаткові заходи і підвищення ефективності виконання рішень судів від 24.03.2008 р. № 261/2008 визнається за необхідне вжити додаткових заходів, спрямованих на посилення забезпечення захисту конституційних прав людини щодо належного виконання рішень судів. Згідно з п. 2 ч. 2 цього Указу повинен бути врегульований порядок виїзду за кордон осіб, які мають невиконані зобов`язання, покладені на них рішенням судів.

Згідно п. 19 ч. 3 ст. 18 Закону України Про виконавче провадження , у разі ухилення боржника від виконання зобов`язань, покладених на нього рішенням, державний виконавець має право звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника фізичної особи чи керівника боржника юридичної особи за межі України до виконання зобов`язань за рішенням або погашення заборгованості за рішеннями про стягнення періодичних платежів.

Відповідно до ст. 441 ЦПК України тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України може бути застосоване судом як захід забезпечення виконання судового рішення. Тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України застосовується в порядку, визначеному цим Кодексом для забезпечення позову, із особливостями, визначеними цією статтею. Суд може постановити ухвалу про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України фізичної особи, яка є боржником за невиконаним нею судовим рішенням, на строк до повного виконання такого судового рішення.

Дослідивши наявні у матеріалах справи докази, суд вважає, що подання старшого державного виконавця Другого Приморського відділу державної виконавчої служби м. Одеси Головного територіального управління юстиції в Одеській області Костіної В.В.. .про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_1 підлягає задоволенню, оскільки боржник ухиляється від виконання зобов`язань.

Керуючись ст. 6 Закону України Про порядок виїзду з України і в`їзду в Україну громадян України , ст. 18 Закону України Про виконавче провадження , ст.ст. 260, 247 , 441 ЦПК України , -

УХВАЛИВ:

Подання старшого державного виконавця Другого Приморського відділу державної виконавчої служби м. Одеси Головного територіального управління юстиції в Одеській області Костіної В.В.. про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_1 , без вилучення паспортного документа - задовольнити.

Встановити тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України, ОСОБА_1 (ІПН НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ), без вилучення паспорта громадянина України, до виконання зобов`язань за виконавчим провадженням ВП № 50055843 з примусового виконання виконавчого листа № 2-2652/10 від 19.09.2011 року, який виданий Приморським районним судом м. Одеси про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 грошової суми у розмірі 469215,40 грн. .

Виконання ухвали покласти на Адміністрацію Державної прикордонної служби України ( м. Київ, вул. Володимирська, 20).

Копію ухвали для відома направити сторонам.

Копію ухвали, після набрання нею законної сили, направити Адміністрації Державної прикордонної служби України

Ухвала набуває законної сили через 15 днів після її проголошення. Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Одеської області в порядку, визначеномуст.ст.354-356 ЦПК України .

Суддя

СудПриморський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення17.07.2019
Оприлюднено21.07.2019
Номер документу83139467
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-2652/10

Ухвала від 17.10.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Цюра Т. В.

Ухвала від 15.08.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Цюра Т. В.

Ухвала від 17.07.2019

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Шенцева О. П.

Ухвала від 24.11.2010

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Рішення від 18.10.2010

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Рудніцький В. А.

Ухвала від 15.09.2010

Цивільне

Новогродівський міський суд Донецької області

Бродніков С. О.

Рішення від 28.09.2010

Цивільне

Новогродівський міський суд Донецької області

Бродніков С. О.

Ухвала від 06.09.2010

Цивільне

Новогродівський міський суд Донецької області

Бродніков С. О.

Ухвала від 15.02.2010

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Діонісьєва Н. М.

Рішення від 30.04.2010

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Чередниченко В. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні