Ухвала
від 19.07.2019 по справі 241/1181/19
ПЕРШОТРАВНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

241/1181/19

2/241/303/2019

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття

провадження у цивільній справі

19.07.19 року смт. Мангуш

Суддя Першотравневого районного суду Донецької області Демочко Д.О., ознайомившись з позовною заявою Органу опіки та піклування Мангушської райдержадміністрації Донецької області ( місце знаходження: Донецька область, Мангушський район, смт Мангуш, пр. Миру, 72), який діє в інтересах малолітнього ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ( місце фактичного проживання: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (фактичне місце проживання: АДРЕСА_2 ), третя особа Орган опіки та піклування Комишуватсткої сільської ради Донецької області ( місце знаходження: Донецька область, Мангушський район, с. Комишувате, вул. Львівська, 6) про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,-

ВСТАНОВИВ:

19.06.2019 року на адресу суду надійшла позовна заява з Органу опіки та піклування Мангушської райдержадміністрації Донецької області до ОСОБА_2 , третя особа Орган опіки та піклування Комишуватсткої сільської ради Донецької області, у якій позивач просить позбавити батьківських прав ОСОБА_2 відносно малолітнього ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та стягнути аліменти на користь дитячого закладу або особи, до якої буде влаштована дитина на утримання малолітнього ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

15.07.2019 року судом отримано відповідь на запит до Комишуватської сільської ради Мангушського району Донецької області про місце реєстрації/проживання відповідача.

Зазначена позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175-177 ЦПК України, підсудна даному суду, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або для відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається.

Частиною 4 ст. 19 ЦПК України встановлено, що для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні призначене загальне позовне провадження.

Керуючись ст. ст. 19, 187, 274 ЦПК України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження в цивільній справі за позовом Органу опіки та піклування Мангушської райдержадміністрації Донецької області ( місце знаходження: Донецька область, Мангушський район, смт Мангуш, пр. Миру, 72), який діє в інтересах малолітнього ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ( місце фактичного проживання: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (фактичне місце проживання: АДРЕСА_2 ), третя особа Орган опіки та піклування Комишуватсткої сільської ради Донецької області ( місце знаходження: Донецька область, Мангушський район, с. Комишувате, вул. Львівська, 6) про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження.

Почати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Проведення підготовчого засідання призначити на 14 серпня 2019 року о 14 годині 30 хвилин в залі судових засідань в приміщенні Першотравневого районного суду Донецької області, розташованому за адресою: вул. Котанова, 102, смт. Мангуш, Мангушський район Донецька область.

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення у відповідності до ч. 5 ст. 272 ЦПК України.

Відповідачу та третій особі разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Встановити строк відповідачу для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, - протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали.

Зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Третя особа, має право подати пояснення щодо позову або відзиву протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали з викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову в порядку, передбаченому ст.ст. 181, 192 ЦПК України, подавши до суду також документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснень та заперечень іншим учасникам справи.

Інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://ptr.dn.court.gov.ua.

Роз`яснити сторонам, що вони відповідно до ст. 212 ЦПК України мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо мотивів порушення правил підсудності (п. 8 ч. 1 ст. 353 ЦПК України) в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до апеляційного суду Донецької області протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання її копії. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д.О. Демочко

СудПершотравневий районний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення19.07.2019
Оприлюднено21.07.2019
Номер документу83140429
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —241/1181/19

Рішення від 15.11.2019

Цивільне

Першотравневий районний суд Донецької області

Демочко Д. О.

Рішення від 15.11.2019

Цивільне

Першотравневий районний суд Донецької області

Демочко Д. О.

Ухвала від 15.10.2019

Цивільне

Першотравневий районний суд Донецької області

Демочко Д. О.

Ухвала від 19.07.2019

Цивільне

Першотравневий районний суд Донецької області

Демочко Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні