Ухвала
від 22.07.2019 по справі 340/586/18
ВЕРХОВИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа№340/586/18

Провадження № 2/340/26/19

УХВАЛА

про витребування доказів

22 липня 2019 року смт Верховина, Верховинський район, Івано-Франківська область

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

в складі: головуючого-судді Бучинського А.Б.,

з участю секретаря судового засідання Фурманюк В.М.,

представника відповідача ОСОБА_1 ,

представника третьої особи Харук О.М., Атаманюка Р.І.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду цивільну справу за правилами загального позовного провадження за позовом ОСОБА_2 до Криворівнянської сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області, треті особи: ОСОБА_3 , Головне управлінння Держгеокадастру в Івано-Франківській області, Дністровське басейнове управління водних ресурсів Державного агенства водних ресурсів України про визнання недійсним державного акту на право приватної власності на землю; позовом третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору ОСОБА_3 до ОСОБА_2 , Криворівнянської сільської ради, ОСОБА_4 , треті особи: Головне управлінння Держгеокадастру в Івано-Франківській області, Дністровське басейнове управління водних ресурсів Державного агенства водних ресурсів України про скасування державного акту на право приватної власності на земельну ділянку, державної реєстрації земельної ділянки, договору купівлі-продажу земельної ділянки та державної реєстрації права власності,-

в с т а н о в и в:

в провадженні Верховинського районного суду знаходиться справа за позовом ОСОБА_2 до Криворівнянської сільської ради Верховинського району Івано-Франківської області, треті особи: ОСОБА_3 , Головне управлінння Держгеокадастру в Івано-Франківській області, Дністровське басейнове управління водних ресурсів Державного агенства водних ресурсів України про визнання недійсним Державного акту на право приватної власності на землю серії НОМЕР_1 , який виданий на ім`я ОСОБА_3 , виданий Криворівнянською сільською радою 18.06.2001; позовом третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору ОСОБА_3 до ОСОБА_2 , Криворівнянської сільської ради, ОСОБА_4 , треті особи: Головне управлінння Держгеокадастру в Івано-Франківській області, Дністровське басейнове управління водних ресурсів Державного агенства водних ресурсів України про скасування державного акту на право приватної власності на земельну ділянку, державної реєстрації земельної ділянки, договору купівлі-продажу земельної ділянки та державної реєстрації права власності.

Ухвалою суду від 15.04.2019, залишеною постановою Івано-Франківського апеляційного суду від 27.05.2019 без змін, провадження в даній справі зупинено та призначено по справі судову земельно-технічну експертизу, проведення експертизи доручено Івано-Франківському відділенню Київського НДІСЕ.

03.07.2019 до суду надійшло клопотання судового експерта Клебан Н.М. про витребування додаткових документів для виконання ухвали суду. У зв`язку із вирішенням вказаного клопотання, ухвалою суду від 04.07.2019 поновлено провадження у справі.

Заслухавши думку учасників судового розгляду, вирішивши питання про можливість розгляду клопотань у відсутності учасників розгляду справи, які не з`явилися, однак про розгляд справи належним чином повідомлялися, оглянувши матеріали справи, суд відповідно до норм ч. 2, 3 ст. 107 ЦПК України, ст. 13 Закону України "Про судову експертизу" вважає обгрунтованим клопотання експерта про витребування додаткових доказів. В той же час, враховуючи встановлені судом обставини щодо наявності затребуваних документів та розпорядника цих доказів, вважає за можливе частково задовольнити заявлене клопотання.

Керуючись ст.ст. 74, 84, 103, 104, 107, 262 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в:

клопотання експерта задовольнити частково.

1. Витребувати у третьої особи ОСОБА_3 : оригінал або завірені якісні копії правовстановлювальної документації на земельну ділянку, площею 0,1318 га, що знаходиться в АДРЕСА_1 . АДРЕСА_2 району, Івано АДРЕСА_3 Франківської області.

2. Витребувати з Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області (м.Івано-Франківськ, вул.Академіка А.Сахарова,34, ЄДРПОУ 39767437) наступні докази:

каталог координат поворотних точок меж земельної ділянки площею 0,1318 га, що знаходиться в прис.Усті АДРЕСА_2 , с Криворівня, Верховинського району, Івано-Франківської області (Державний акт НОМЕР_2 049153 від 18.06.2001) в СК 63 в актуальному стані, на основі яких видавалися правовстановлюючі документи. При цьому, суд зазначає, що технічна документація, на підставі якої видано державний акт, власником не розроблялася.

3. Витребувати з ПАТ "Український головний проектно-вишукувальний і науково-дослідний інститут меліоративного та водогосподарського будівництва" (м.Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 45, ЄДРПОУ 01035101), Дністровського басейнового управління водних ресурсів Державного агенства водних ресурсів України (вул. Академіка Сахарова, 23 А, м. Івано-Франківськ, 76014), Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області (м.Івано-Франківськ, вул.Академіка А.Сахарова,34, ЄДРПОУ 39767437) інформацію про те, чи встановлювалася лінія урізу води р.Чорний Черемош станом на 2001 рік та на даний час, чи складалася з приводу цього будь-яка документація, чи фіксувався факт зміни русла р.Чорний Черемош та лінії урізу води в межах села Криворівня, Верховинського району, Івано-Франківської області внаслідок повені, що мала місце в 2008 році, чи виготовлявся паспорт р. Чорний Черемош в межах с.Криворівня, Верховинського району, Івано-Франківської області? Якщо так, прошу надати суду усю наявну документацію з приводу даних обставин.

Зазначені в ухвалі письмові докази направити протягом 10 днів з дня отримання копії ухвали безпосередньо до Верховинського районного суду Івано-Франківської області на адресу: 78700, Івано-Франківська область, Верховинський район, смт Верховина, вул.Жаб`євська,76.

Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, необхідно про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Суддя Бучинський А.Б.

Дата ухвалення рішення22.07.2019
Оприлюднено23.07.2019
Номер документу83162174
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування державного акту на право приватної власності на земельну ділянку, державної реєстрації земельної ділянки, договору купівлі-продажу земельної ділянки та державної реєстрації права власності

Судовий реєстр по справі —340/586/18

Рішення від 11.02.2020

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Бучинський А. Б.

Рішення від 11.02.2020

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Бучинський А. Б.

Ухвала від 05.12.2019

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Бучинський А. Б.

Ухвала від 29.10.2019

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Бучинський А. Б.

Ухвала від 23.08.2019

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Бучинський А. Б.

Ухвала від 22.07.2019

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Бучинський А. Б.

Ухвала від 04.07.2019

Цивільне

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

Бучинський А. Б.

Постанова від 27.05.2019

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Ясеновенко Л. В.

Постанова від 27.05.2019

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Ясеновенко Л. В.

Ухвала від 15.05.2019

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Ясеновенко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні