Ухвала
від 22.07.2019 по справі 809/3947/13-а
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

"22" липня 2019 р. справа № 809/3947/13-a

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Главач І.А., розглянувши в порядку письмового провадження питання про заміну сторони виконавчого провадження по виконанню виконавчого листа №809/3947/13-а від 07.02.2014, виданого в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську Івано-Франківської області до Громадської організації Івано-Франківська обласна спілка садівницьких товариств про стягнення заборгованості у сумі 2 425,41 грн., -

В С Т А Н О В И В:

15.07.2019 Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області звернулося до суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником у справі №809/3947/13-а за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську Івано-Франківської області до Громадської організації Івано-Франківська обласна спілка садівницьких товариств про стягнення заборгованості у сумі 2 425,41 грн.

Заява мотивована тим, що Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську Івано-Франківської області припинено шляхом приєднання, а його правонаступником стало Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області.

Представник заявника в судове засідання не з`явився, подавши клопотання про розгляд заяви без участі уповноваженого представника. Просив заяву задовольнити.

Боржник та Івано-Франківський міський відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області явку представників не забезпечили, хоча повідомлені належним чином про час та дату судового засідання.

Відповідно до частини 2 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

У разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється (частина 4 статті 229 цього Кодексу).

Письмовим провадженням є розгляд і вирішення адміністративної справи або окремого процесуального питання в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанції без повідомлення та (або) виклику учасників справи та проведення судового засідання на підставі матеріалів справи у випадках, встановлених цим Кодексом.

За таких обставин, суд вважає за необхідне вирішити питання про заміну сторони виконавчого провадження в даній адміністративній справі в порядку письмового провадження.

Дослідивши матеріали адміністративної справи, суд зазначає наступне.

Постановою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 16.01.2014 задоволено позов Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську Івано-Франківської області. Стягнуто з Громадської організації Івано-Франківська обласна спілка садівницьких товариств (76018, Івано-Франківська область, м. Івано-Франківськ, вул. Бельведерська, 27А, код ЄДРПОУ - 13641404) в користь Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську Івано-Франківської області заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування, штрафних санкцій та пені у загальному розмірі 2 425 (дві тисячі чотириста двадцять п`ять) грн. 41 коп.

Виконавчий лист по даній справі перебуває на виконанні у Івано-Франківському міському відділі Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області, що підтверджується постановою про відкриття виконавчого провадження ВП №56577777 від 12.06.2018.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 №628 "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України" Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську Івано-Франківської області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області, яке є його правонаступником.

Згідно відомостей, які містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 31.05.2019 внесено запис, яким визначено стан суб`єкта - Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську Івано-Франківської області - "припинено".

Відповідно до частини 1 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Таким чином, суд дійшов до висновку, що необхідно замінити сторону виконавчого провадження Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську Івано-Франківської області правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 241, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Замінити сторону виконавчого провадження ВП №56577777 - Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську Івано-Франківської області (вул. Незалежності, 44, м. Івано-Франкіськ, 76000, код 20550895) на Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області (вул. Січових Стрільців, 15, м. Івано-Франківськ, 76018, код 20551088).

Ухвалу суду за результатами вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження може бути оскаржено в порядку, встановленому цим Кодексом.

Відповідно до статей 295, 297, підпункту 15.5 пункту 15 частини 1 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається через Івано-Франківський окружний адміністративний суд або безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Главач І.А.

Дата ухвалення рішення22.07.2019
Оприлюднено24.07.2019
Номер документу83170723
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості у сумі 2 425,41 грн

Судовий реєстр по справі —809/3947/13-а

Ухвала від 05.06.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

Ухвала від 22.07.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

Ухвала від 15.07.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

Постанова від 16.01.2014

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

Постанова від 16.01.2014

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

Ухвала від 16.12.2013

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні