Ухвала
від 05.06.2020 по справі 809/3947/13-а
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

"05" червня 2020 р. справа № 809/3947/13-a

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Главач І.А., розглянувши в порядку письмового провадження питання про заміну стягувача у виконавчому листі №809/3947/13-а від 07.02.2014, виданого в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську Івано-Франківської області до Громадської організації Івано-Франківська обласна спілка садівницьких товариств про стягнення заборгованості у сумі 2 425,41 грн., -

В С Т А Н О В И В:

Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області звернулося до суду з заявою про заміну стягувача у виконавчому листі у справі №809/3947/13-а за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську Івано-Франківської області до Громадської організації Івано-Франківська обласна спілка садівницьких товариств про стягнення заборгованості у сумі 2 425,41 грн.

Клопотання мотивоване тим, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 №628 "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України" Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області, яке є його правонаступником. У зв`язку з цим, виникла необхідність заміни стягувача у виконавчому листі у даній справі.

Представник заявника в судове засідання не з`явилася. У поданій заяві про заміну стягувача у виконавчому листі просила розгляд даної заяви здійснювати без її участі.

Представник боржника не з`явився, хоча про дату, час і місце, судового розгляду справи боржник повідомлявся завчасно та належним чином. Причини неявки суду невідомі.

Відповідно до частини 2 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

У разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється (частина 4 статті 229 цього Кодексу).

Письмовим провадженням є розгляд і вирішення адміністративної справи або окремого процесуального питання в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанції без повідомлення та (або) виклику учасників справи та проведення судового засідання на підставі матеріалів справи у випадках, встановлених цим Кодексом.

За таких обставин, суд вважає за необхідне вирішити питання про заміну стягувача у виконавчому листі в даній адміністративній справі в порядку письмового провадження.

Дослідивши матеріали адміністративної справи, суд зазначає наступне.

Постановою Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 16.01.2014 задоволено позов Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську Івано-Франківської області. Стягнуто з Громадської організації Івано-Франківська обласна спілка садівницьких товариств (76018, Івано-Франківська область, м. Івано-Франківськ, вул. Бельведерська, 27А, код ЄДРПОУ - 13641404) в користь Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську Івано-Франківської області заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування, штрафних санкцій та пені у загальному розмірі 2 425 (дві тисячі чотириста двадцять п`ять) грн. 41 коп.

Постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 №628 "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України" реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом приєднання до окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком.

Згідно Переліку територіальних органів Пенсійного фонду України, які реорганізуються шляхом приєднання вбачається, що Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області.

Відомості про припинення Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 31.05.2019.

Постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2011 № 1074 затверджено Порядок здійснення заходів, пов`язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади.

Відповідно до пункту 5 вказаного Порядку орган виконавчої влади припиняється шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації.

Права та обов`язки органів виконавчої влади переходять у разі припинення одного або кількох органів виконавчої влади до іншого органу виконавчої влади - до органу виконавчої влади, до якого приєднано один або кілька органів виконавчої влади (пункт 6 Порядку).

Відповідно ч. 1 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження (ч. 4 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України).

Згідно постанови Івано-Франківського міського відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області про повернення виконавчого документа стягувачу від 23.12.2019 виконавчий лист №809/3947/13-а від 07.02.2014 повернуто стягувачу згідно п. 2 ч. 1 ст.37 Закону України Про виконавче провадження .

Враховуючи, що повернення виконавчого документа стягувачу з підстав, передбачених статтею 37 Закону України «Про виконавче провадження» , не позбавляє його права повторно пред`явити виконавчий документ до виконання протягом строків, встановлених статтею 12 цього Закону і на момент звернення Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області із заявою про заміну стягувача у виконавчому листі органом державної виконавчої служби не відкрито виконавче провадження з примусового виконання виконавчого листа за №809/3947/13-а від 07.02.2014, суд вважає необхідним допустити заміну стягувача - Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську його правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області у виконавчому листі, виданому Івано-Франківським окружним адміністративним судом №809/3947/13-а від 07.02.2014.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 243, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Замінити стягувача у виконавчому листі №809/3947/13-а від 07.02.2014 - Управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську (код ЄДРПОУ 20550895, вул. Незалежності, буд. 44, м. Івано-Франківськ, 76000) на Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області (код ЄДРПОУ 20551088, вул. Січових Стрільців, 15, м. Івано-Франківськ, 76018).

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку. Відповідно до статті 295 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складання в повному обсязі, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Згідно із пунктом 3 розділу IV "Прикінцеві положення" КАС України, під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строк апеляційного оскарження ухвали продовжується на строк дії такого карантину.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до Восьмого апеляційного адміністративного суду або через Івано-Франківський окружний адміністративний суд.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Главач І.А.

Дата ухвалення рішення05.06.2020
Оприлюднено09.06.2020
Номер документу89670821
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості у сумі 2 425,41 грн

Судовий реєстр по справі —809/3947/13-а

Ухвала від 05.06.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

Ухвала від 22.07.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

Ухвала від 15.07.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

Постанова від 16.01.2014

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

Постанова від 16.01.2014

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

Ухвала від 16.12.2013

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні