Рішення
від 17.07.2019 по справі 320/4067/19
МЕЛІТОПОЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата документу 17.07.2019

Справа № 320/4067/19

2/320/2460/19

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 липня 2019 року Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області у складі:

головуючого - судді Купавської Н.М.

за участю секретаря - Бєгушевої Л.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Мелітополі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів,

ВСТАНОВИВ:

Позивачка звернулась до суду з позовом, в якому просить стягнути з відповідача на її користь аліменти на неповнолітнього сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмірі ј частини усіх видів заробітку (доходу) щомісячно, але не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та до повноліття сина. В обґрунтування заявлених вимог зазначає, що з відповідачем по справі перебуває у зареєстрованому шлюбі, від якого у них народився син ОСОБА_3 . Син проживає разом з нею та знаходиться на її утриманні, тоді як відповідач добровільно матеріальної допомоги на його утримання не надає.

В судове засідання позивачка не з`явилась, від неї надійшла заява з проханням слухати справу у її відсутність, на позові наполягає. Не заперечує проти ухвалення заочного рішення суду.

Відповідач в судове засідання не з`явився, судова повістка, що направлялася за зареєстрованим місцем проживання відповідача, повернулась з відміткою пошти: за закінченням терміну зберігання та відсутністю адресата вдома .

Як вбачається з матеріалів справи позивачем надано адресу ОСОБА_2 за зареєстрованим місцем проживання. Інших відомостей щодо місця перебування чи проживання відповідача немає.

Відповідно до ч.7 ст.128 ЦПК України судова повістка надсилається фізичним особам, які не мають статусу підприємця - за адресою їх місця проживання чи місця перебування, зареєстрованою у встановленому законом порядку.

Згідно з п. 4 ч. 8 ст. 128 ЦПК України, днем вручення повістки є: день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати судову повістку чи відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, що зареєстровані у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила суду іншої адреси.

Отже, суд вважає, що відповідач належним чином повідомлений про день, час та місце розгляду справи. Повідомлень про причини неявки та відзиву на позовну заяву у встановлений законом строк суду не надано.

Зі згоди позивача суд проводить заочний розгляд справи на підставі наявних у справі доказів, відповідно до ст. 280 ЦПК України.

Відповідно до вимог ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що позов підлягає повному задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що з 06 січня 1989 року сторони перебувають у зареєстрованому шлюбі, що підтверджується копією свідоцтва про укладення шлюбу /а.с.5/.

Від даного шлюбу сторони мають неповнолітнього сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про що свідчить копія свідоцтва про народження /а.с.6/.

Відповідно довідки голови квартального комітету № 102 позивачка проживає разом із неповнолітнім сином ОСОБА_3 за адресою: АДРЕСА_1 .с.7/.

Таким чином, малолітня дитина проживає разом з матір`ю та повністю знаходиться на її утриманні. Інших осіб, які б мали можливість надавати матеріальну допомогу на утримання дитини, немає.

Відповідач добровільно матеріальної допомоги на утримання сина не надає, хоча має можливість надавати таку допомогу.

Згідно зі ст. 180 Сімейного Кодексу України батьки зобов`язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття.

Відповідач є працездатним та має можливість працевлаштуватись, інших неповнолітніх дітей у нього немає, стягнення за виконавчими документами з нього не проводиться.

Отже, стан здоров`я та матеріальне становище відповідача дозволяє йому сплачувати аліменти на неповнолітню дитину в розмірі ј частини з усіх видів заробітку (доходу) щомісяця.

Аналізуючи зібрані по справі докази суд приходить до висновку, що з відповідача слід стягнути аліменти на неповнолітнього сина в розмірі ј частини усіх видів заробітку (доходу) щомісячно, але не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи з дня подачі позову та до повноліття сина.

Враховуючи вимоги ст.141 ЦПК України суд вважає необхідним стягнути з відповідача судовий збір у розмірі 768, 40 грн.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.12,13 18, 141,247, 258, 264-265,274,279, 280, 352-356 ЦПК України, ст.ст.180-183 СК України, суд

ВИРІШИВ:

Позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів задовольнити повністю.

Стягувати з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 аліменти на сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у розмірі ј частки усіх видів заробітку (доходів), але не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісячно, починаючи з 27 травня 2019 року і до досягнення сином повноліття.

Стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 у дохід держави судовий збір у розмірі 768 грн. 40 коп.

Рішення в частині стягнення аліментів за місяць виконати негайно.

Позивач: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , проживає: АДРЕСА_1 .

Відповідач: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 .

Заочне рішення може бути переглянуте Мелітопольським міськрайонним судом за письмовою заявою відповідача. Заява про перегляд заочного рішення може бути подана протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Учасник справи, якому повне заочне рішення не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення.

На рішення може бути подана апеляційна скарга позивачем до Запорізького апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

Заочне рішення набирає законної сили, якщо протягом строків, встановлених ст.284 ЦПК України, не подані заява про перегляд заочного рішення або апеляційна скарга, або якщо рішення залишено в силі за результатами апеляційного розгляду справи.

СУДДЯ:

Дата ухвалення рішення17.07.2019
Оприлюднено24.07.2019
Номер документу83189011
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —320/4067/19

Рішення від 01.10.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

Ухвала від 30.07.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Терлецька О.О.

Рішення від 17.07.2019

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Купавська Н. М.

Ухвала від 11.06.2019

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Купавська Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні