Ухвала
від 22.07.2019 по справі 160/5620/19
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

22 липня 2019 р.Справа №160/5620/19

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Ніколайчук С.В., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Спільні інвестиційні проекти про участь у судовому засіданні в режимі відоконференції у справі № 160/5620/19 за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Спільні інвестиційні проекти до управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору 1: - товариство з обмеженою відповідальністю Трансмет-трейд , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору 2: - приватний нотаріус міського Дніпропетровського нотаріального округу Бондар Ірина Михайлівна, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору 3: - ОСОБА_1 про визнання дій протиправними та скасування постанови,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дніпропетровського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа № 160/5620/19 за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Спільні інвестиційні проекти до управління державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору 1: - товариство з обмеженою відповідальністю Трансмет-трейд , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору 2: - приватний нотаріус міського Дніпропетровського нотаріального округу Бондар Ірина Михайлівна, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору 3: - ОСОБА_1 , у якому позивач просить:

- визнати незаконними та протиправними дії головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Ванжи Олександра Володимировича з поновлення вчинення виконавчих дій у виконавчому провадженні №33843256 на підставі рішення Кіровського суду м.Дніпропетровська 13.07.2017 р. у справі №203/1235/17 та постанови апеляційного суду Дніпропетровської області від 03.04.2018 р. по справі №203/1235/17 та скасувати постанову про поновлення вчинення виконавчих дій №3384325 від 20 квітня 2018 р., прийняту державним виконавцем відділу примусового виконання рішень управління ДВС ГТУЮ у Дніпропетровській області Ванжою О.В.;

- визнати незаконними та протиправними дії Головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Ванжи Олександра Володимировича із закінчення виконавчого провадження №33843256, що було незаконно поновлено та скасувати постанову про закінчення виконавчого провадження №33843256 від 20 квітня 2018 р., прийняту державним виконавцем відділу примусового виконання рішень управління ДВС ГТУЮ у Дніпропетровській області Ванжою О.В.;

- визнати незаконними дії головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Ванжи Олександра Володимировича з неповернення приватному нотаріусу Дніпропетровського міського нотаріального округу оригіналу виконавчого напису, посвідченого приватним нотаріусом Дніпропетровського нотаріального округу Бондар І.М. та зареєстрованого в реєстрі за № 3185.

22 липня 2019 року від товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Спільні інвестиційні проекти надійшло клопотання про розгляд справи в режимі відеоконференції.

Клопотання обґрунтовано тим, що адвокат позивача територіально знаходиться в м. Києві, але зацікавлена бути присутньою в судовому засіданні та щоб судове засідання відбулось.

Вирішуючи питання стосовно заявленого клопотання, суд зазначає наступне.

Відповідно до чч. 1, 2 ст. 195 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Згідно із ч. 7 ст. 195 Кодексу адміністративного судочинства України, у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції (ч.8 ст.195 Кодексу адміністративного судочинства України).

З системного аналізу викладеного вище слідує, що задоволення клопотання про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду та постановлення відповідної ухвали можливе лише за умови, що суд, в приміщенні якого буде проводитись відеоконференція, зможе організувати її виконання.

Зазначений законодавцем п`ятиденний строк зумовлений необхідністю належного повідомлення судом сторін справи про проведення судового засідання в режимі відеоконференції та проведення технічних дій для резервування часу та встановлення зв`язку із судом, яку доручено проведення такої відеоконференції.

Натомість клопотання адвоката Стрижової О.Р. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції надійшло до суду лише 22.07.2019 року, тобто за три робочих дні, до судового засідання, що виключає можливість суду належним чином повідомити учасників справи про проведення судового засідання в режимі відеоконференції та провести технічні дії для резервування часу та встановлення зв`язку із судом, яку доручено проведення такої відеоконференції.

Крім того, за результатами підготовчих дій, спрямованих на забезпечення проведення судового засідання в режимі відеоконференції, судом встановлено, що відповідно графіку проведення судових засідань в режимі відеоконференції Київського апеляційного суду (03110, м. Київ, вул. Солом`янська, 2а) на 25 липня 2019 року з 11:00 год до 12:00 год заброньовано для проведення інших судових засідань суду в режимі відеоконференції, що підтверджено витягом з сайту Бронювання систем відеоконференцзв`язку , копія якого наявна в матеріалах справи.

Таким чином, у Дніпропетровського окружного адміністративного суду у справі № 160/5620/19 відсутня технічна можливість забезпечити проведення судового засідання, призначеного на 25 липня 2019 року о 11:40 год. в режимі відеоконференції.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне відмовити позивачу в задоволенні клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Керуючись ст.ст.195, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Спільні інвестиційні проекти про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції - відмовити.

Копію ухвали направити особі, яка подала заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили в порядку та строки, передбачені статтею 256 КАС України .

Суддя С.В. Ніколайчук

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.07.2019
Оприлюднено24.07.2019
Номер документу83189645
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —160/5620/19

Ухвала від 30.08.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ніколайчук Світлана Василівна

Ухвала від 25.07.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ніколайчук Світлана Василівна

Ухвала від 22.07.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ніколайчук Світлана Василівна

Ухвала від 17.07.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ніколайчук Світлана Василівна

Ухвала від 21.06.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ніколайчук Світлана Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні