Ухвала
від 25.07.2019 по справі 500/1778/19
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

Справа № 500/1778/19

25 липня 2019 рокум. Тернопіль Суддя Тернопільського окружного адміністративного суду Осташ А.В., розглянувши позовну заяву та додані до неї матеріали Кандидата в народні депутати України Чашки Василя Геннадійовича (місце проживання: АДРЕСА_1 , ЄДРПОУ / ІПН: НОМЕР_1 ) до Окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №164 (місце знаходження: вул. Незалежності, 8,м. Збараж,Збаразький район, Тернопільська область,47302, ЄДРПОУ / ІПН: 43041993) про визнання бездіяльності протиправною,

ВСТАНОВИВ:

25 липня 2019 року до Тернопільського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Кандидата в народні депутати України ОСОБА_1 до Окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу №164 про визнання протиправною бездіяльність ОВК 174 одномандатного виборчого округу та зобов`язати ОВК одномандатного виборчого округу №164 розглянути подану ним скаргу.

Зазначений спір підлягає розгляду за правилами адміністративного судочинства та підсудний Тернопільському окружному адміністративному суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі судом не встановлено.

З наведених підстав, суд вважає за можливе прийняти даний адміністративний позов до розгляду та відкрити провадження у справі.

Зважаючи на вказане, враховуючи предмет спору, значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту, категорію справи, суд дійшов висновку, що справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження з урахуванням особливостей, встановлених ст.ст. 268-269, 271-273 КАС України щодо розгляду термінових справ.

Відповідно до ст. 72 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Відповідно до частини 3 ст. 77 КАС України докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Згідно з ч.ч.1, 2 ст.94 КАС України письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Згідно із ч 3 ст. 80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Частинами 6, 8 та 9 статті 80 КАС визначено, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

У разі неподання суб`єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами, а у разі неподання доказів позивачем - також залишити позовну заяву без розгляду.

З аналізу матеріалів адміністративного позову суд дійшов висновку про необхідність витребування в Окружної виборчої комісії №164 належним чином засвідчених копій:

- протоколу засідання окружної виборчої комісії №164 щодо розгляду скарги кандидата в народні депутати України Чашки Василя Геннадійовича від 22.07.2019;

- відповіді на скаргу кандидата в народні депутати ОСОБА_2 Василя Геннадійовича від 22.07.2019.

Керуючись ст.ст. 248, 272, 273, 278 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження з урахуванням особливостей, встановлених ст.ст.268-269, 271-273 КАС України щодо розгляду термінових справ.

Копію позовної заяви та доданих до неї документів направити відповідачу на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - електронною поштою.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву до 09:00 год. 26 липня 2019 року.

Призначити судове засідання для розгляду справи на 09:00 год. 26 липня 2019 року.

Судовий розгляд справи відбудеться в залі судових засідань Тернопільського окружного адміністративного суду за адресою: м.Тернопіль, вул. Кн. Острозького, 20.

Про дату, час і місце розгляду справи негайно повідомити учасників справи шляхом направлення тексту повістки на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - за відомими суду номером телефону, факсу, електронною поштою чи іншим технічним засобом зв`язку.

Витребувати в Окружної виборчої комісії №164 належним чином засвідчені копії:

- протоколу засідання окружної виборчої комісії №164 щодо розгляду скарги кандидата в народні депутати України Чашки ОСОБА_3 від 22.07.2019 ;

- відповідь на скаргу кандидата в народні депутати ОСОБА_2 Василя Геннадійовича від 22.07.2019 .

Вказані документи надати до суду у термін до 09:00 год. 26 липня 2019 року безпосередньо до канцелярії суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади в Україні за веб-адресою https://adm.te.court.gov.ua/sud1970/gromadyanam/spravy/.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Справа розглядатиметься колегіально у складі трьох суддів з особливостями провадження у справах щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності виборчих комісій, комісій з референдуму, членів цих комісій.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена лише з підстав порушення правил підсудності. Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня складення. Заперечення на ухвалу суду в частині, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Осташ А.В.

Копія вірна

Суддя Осташ А.В.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.07.2019
Оприлюднено26.07.2019
Номер документу83237654
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —500/1778/19

Рішення від 26.07.2019

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Осташ Андрій Васильович

Ухвала від 25.07.2019

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Осташ Андрій Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні