Ухвала
від 16.07.2019 по справі 501/1928/19
ІЛЛІЧІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата документу 16.07.2019

Справа № 501/1928/19

1-кс/501/641/19

У Х В А Л А

16 липня 2019 року слідчий суддя Іллічівського міського суду Одеської області ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Чорноморську Одеської області клопотання слідчого Чорноморського ВП Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 про доручення проведення експертизи матеріалів, речовин та виборів в кримінальному провадженні№12019160160000459 від 14 червня 2019року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.310 КК України,

В С Т А Н О В И В:

До слідчого судді Іллічівського міського суду Одеської області надійшло зазначене клопотання.

В провадженні СВ Чорноморського ВП Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області знаходиться кримінальне провадження№12019160160000459 від 14 червня 2019року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.310 КК України.

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що Під час проведення досудового розслідування встановлено, що 14 червня 2019 року до Чорноморського ВП Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області надійшла заява ОСОБА_4 про те, що за адресою: м.Чорноморськ, смт.Олександрівка, вул.Світла, 48, невстановлена особа незаконно вирощує рослини коноплі.

02 липня 2019 року на підставі ухвали слідчого судді Овідіопольського районного суду Одеської області від 26 червня 2019 року за адресою: Одеська область, м.Чорноморськ, смт.Олександрівка, вул.Світла, 48, був проведений обшук, в ході якого виявлено та вилучено 5 кущів рослинного походження зеленого кольору, які упаковані в картонну коробку та пристрій з двох фрагментів пластикових пляшок, на внутрішніх стінках яких виявлено речовину схожу на золу, смолу, який упаковано в картонну коробку.

Слідчий просить доручити експертній установі, провести експертизу матеріалів, речовин та виборів за експертною спеціальністю 8.6 «Дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорі» в даному кримінальному провадженні, для проведення якої залучити експертів, відповідної кваліфікації.

Для проведення дослідження слідчий просить поставити питання та картонну коробку, в якій знаходиться пристрій з двох фрагментів пластикових пляшок, який були вилучені під час обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , паперовий пакет (конверт), в якому знаходиться дактилоскопічна карта ОСОБА_5 .

Слідчий ОСОБА_3 та прокурор ОСОБА_6 , які були належним чином повідомлені, про місце та час розгляду клопотання в судове засідання не прибули, що відповідно до ч.3 ст.244 КПК України не перешкоджає розгляду клопотання.

Слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого підлягає задоволенню.

Відповідно до ч.1 ст.242 КПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Згідно зі ст.43 КПК України експерт залучається за наявності підстав для проведення експертизи за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження.

Слідчий суддя вважає, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта.

За таких обставин, клопотання слідчого обґрунтоване та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.110, 242, 243, 244 КПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого СВ Чорноморського ВП Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 - задовольнити.

Доручити Одеському Науково-Дослідному Експертно-Криміналістичному Центру провести експертизу матеріалів, речовин та виборів за експертною спеціальністю 8.6 «Дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорі» в даному кримінальному провадженні.

Направити для дослідження експерту картонну коробку, в якій знаходиться пристрій з двох фрагментів пластикових пляшок, який були вилучені під час обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , паперовий пакет (конверт), в якому знаходиться дактилоскопічна карта ОСОБА_5 , та поставити перед судово-медичним експертом наступні питання:

-Чи є на наданому на дослідження об`єкті (пристрої з двох фрагментів пластикових пляшок) сліди рук? Якщо так, чи придатні вони для ідентифікації?

-Чи залишені сліди рук ОСОБА_5 , дактилоскопічна карта на ім`я якого надана для порівняльного дослідження?

-Чи є надана на експертизу, речовина, а саме темна речовина, яка знаходиться на внутрішніх стінках пристрою з двох фрагментів пластикових пляшок, який упаковано в картонну коробку, наркотичним засобом, психотропними речовинами чи їх аналогами? Якщо так, то яким саме, та яка його вага?

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за ст.ст.384, 385, 387 КК України.

Згідно ст.5 ЗУ «Про судову експертизу», дозволити експертам часткове або повне знищення наданих на експертизу об`єктів у кількості необхідних для проведення експертизи.

Висновок експерта видати (направити) слідчому СВ Чорноморського ВП Овідіопольського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення16.07.2019
Оприлюднено20.02.2023

Судовий реєстр по справі —501/1928/19

Ухвала від 02.08.2019

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Вергопуло К. В.

Ухвала від 16.07.2019

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Вергопуло К. В.

Ухвала від 16.07.2019

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Вергопуло К. В.

Ухвала від 08.07.2019

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Вергопуло К. В.

Ухвала від 08.07.2019

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Вергопуло К. В.

Ухвала від 21.06.2019

Кримінальне

Іллічівський міський суд Одеської області

Вергопуло К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні