Ухвала
від 26.07.2019 по справі 809/1556/14
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

"26" липня 2019 р. справа № 809/1556/14

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Матуляка Я.П., розглянувши в порядку письмового провадження заяву про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську до товариства з обмеженою відповідальністю "Метро" про стягнення заборгованості в сумі 182,72 грн., -

В С Т А Н О В И В:

17.07.2019 року Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області звернулося до суду із заявою за № 251/06-04 про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником (а.с.42-43). Вказана заява мотивована необхідністю заміни сторони виконавчого провадження (стягувача) - управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську його правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області у зв`язку із реорганізацією деяких територіальних органів Пенсійного фонду України шляхом приєднання до окремих органів Пенсійного фонду України на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 року за № 628 "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України".

Представники сторін та представник Івано-Франківського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області в судове засідання не з`явились, без поважних причин та без повідомлення про причини неприбуття хоча, про дату, час та місце судового розгляду заяви були належним чином повідомлені.

Згідно частини 2 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

За таких обставин суд вважає, що, із врахуванням положень частини 2 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, розгляд заяви можливий за відсутності заявника, відповідача, державного виконавця та розглянув справу в порядку письмового провадження на підставі частини 9 статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України.

Розглянувши подану суду заяву про заміну сторони виконавчого провадження, дослідивши матеріали справи, судом встановлене наступне.

Згідно постанови про відкриття виконавчого провадження від 10.11.2016 року ВП № 52851151, головним державним виконавцем Івано-Франківського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Раковецьким М.С. відкрито виконавче провадження з виконання виконавчого листа № 809/1556/14, виданого Івано-Франківським окружним адміністративним судом 08.07.2014 року про стягнення з ТзОВ "Метро" на користь управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську заборгованість 182,72 грн. (а.с.46).

Постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2011 року № 1074 затверджено Порядок здійснення заходів, пов`язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади. Відповідно до пункту 5 вказаного Порядку орган виконавчої влади припиняється шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. Пунктом 6 Порядку передбачено, що права та обов`язки органів виконавчої влади переходять: у разі припинення одного або кількох органів виконавчої влади до іншого органу виконавчої влади - до органу виконавчої влади, до якого приєднано один або кілька органів виконавчої влади.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 року за № 628 "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України" реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом приєднання до окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком. Згідно додатку до постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 року за № 628 територіальні органи Пенсійного фонду України, зокрема, управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області.

На виконання вищевказаної постанови, 31.05.2019 року здійснено державну реєстрацію припинення юридичної особи - управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську та визначено Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області правонаступником припиненої юридичної особи, що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (а.с.44-45).

Відповідно до частини 5 статті 15 Закону України "Про виконавче провадження" у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Частиною 1 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне допустити заміну сторони виконавчого провадження - управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську його правонаступником - Головним управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області.

На підставі наведеного, керуючись статтями 241-243, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 809/1556/14 - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження (стягувача), відкритого на підставі виконавчого листа Івано-Франківського окружного адміністративного суду № 809/1556/14 від 08.07.2014 року, управління Пенсійного фонду України в м. Івано-Франківську (код ЄДРПОУ 20550895, вул. Незалежності, 44, м. Івано-Франківськ, 76018) його правонаступником - Головним управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області (код ЄДРПОУ 20551088, вул. Січових Стрільців, 15, м. Івано-Франківськ, 76018).

Згідно частини 3 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала за результатами вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження може бути оскаржена в апеляційному порядку. Відповідно до статті 295 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складання в повному обсязі, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до Восьмого апеляційного адміністративного суду або через Івано-Франківський окружний адміністративний суд.

Відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Матуляк Я.П.

Дата ухвалення рішення26.07.2019
Оприлюднено29.07.2019
Номер документу83265064
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —809/1556/14

Ухвала від 24.09.2021

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Матуляк Я.П.

Ухвала від 26.07.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Матуляк Я.П.

Постанова від 04.06.2014

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Мигалюк Ю.В.

Постанова від 04.06.2014

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Мигалюк Ю.В.

Ухвала від 22.05.2014

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Мигалюк Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні