Ухвала
від 29.07.2019 по справі 906/761/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області



10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"29" липня 2019 р. м. Житомир Справа № 906/761/19

Господарський суд Житомирської області у складі судді Шніт А.В.,

розглянувши матеріали позовної заяви

Приватного акціонерного товариства "Ліктрави"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Фіто Україна"

про припинення порушення прав інтелектуальної власності на торговельну марку, зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

Приватне акціонерне товариство "Ліктрави" звернулося до господарського суду із позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Фіто Україна", згідно якого просить:

- зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Фіто Україна" припинити порушення прав інтелектуальної власності позивача на знак для товарів та послуг "Лактафітол" за свідоцтвом України на знак для товарів та послуг № 228938 від 10.07.2017 шляхом припинення використання на території України всіма доступними способами (експорт, імпорт, пропозиції до продажу (в тому числі через Інтернет), продажу, реалізації, рекламування, зберігання тощо) товарів із нанесеними на них (упаковку, в якій міститься товар, етикетку, бирку чи інший прикріплений до товару предмет) позначення "Лактофіт", схожого до ступеня змішування із зареєстрованим знаком для товарів і послуг "Лактафітол" за свідоцтвом України № 228938 від 10.07.2017;

- зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Фіто Україна" вилучити з цивільного обороту на території України фіточай, на упаковці якого міститься позначення "Лактофіт".

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.162 Господарського процесуального кодексу України. Підстав для її повернення або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені Господарським процесуальним кодексом України, відсутні.

Згідно з ч. 3 ст. 177 ГПК України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Частиною 2 статті 181 ГПК України унормовано, що підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Враховуючи об`єктивні обставини (щорічну відпустку судді Шніт А.В.), перше підготовче засідання призначається за межами терміну, визначеного ч.2 ст.181 ГПК України, однак, з дотриманням вимог, визначених ч.3 ст.177 ГПК України.

В позовній заяві викладено клопотання про витребування у відповідача в якості доказу довідку з інформацією про кількість виробленого та реалізованого відповідачем товару - фіточаю "Лактофіт Лактаційний" за весь період його виробництва.

Розглянувши клопотання позивача про витребування доказів, суд встановив таке.

Учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом (ч.1 ст.81 ГПК України).

У відповідності до частини 2 статті 81 Господарського процесуального кодексу України, у клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) заходи, яких особа, яка подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу; 5) причини неможливості отримати цей доказ самостійно особою, яка подає клопотання.

Позивачем не вказано заходи, яких вжито для отримання доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

У відповідності до ч.1 ст.77 ГПК України, обставини, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування.

В обґрунтування клопотання про витребування доказів позивач також вказує, що встановити розмір репутаційних збитків, а також упущеної вигоди позивача можна отримавши інформацію від відповідача про кількість виробленого та реалізованого товару - фіточаю "Лактофіт Лактаційний" за весь період його виробництва.

Однак, позивачем не викладено у позовній заяві вимоги про стягнення упущеної вигоди чи репутаційних збитків.

Тобто, враховуючи предмет спору у справі, докази, які просить витребувати позивач, не мають до нього прямого відношення.

У відповідності до ст. 76 ГПК України належними є докази, на підставі яких можна встановити обставини, які входять в предмет доказування. Суд не бере до розгляду докази, які не стосуються предмета доказування. Предметом доказування є обставини, які підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

З підстав викладеного позивачу слід відмовити у задоволенні клопотання про витребування доказів.

Керуючись ст.ст. 80, 81, 176, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на "24" вересня 2019 р. о 09:30. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Житомирської області за адресою: м.Житомир, майдан Путятинський,3/65 в залі судових засідань № 111.

4. Відмовити у задоволенні клопотання про витребування у відповідача доказів - довідки з інформацією про кількість виробленого та реалізованого Відповідачем товару - фіточаю "Лактофіт Лактаційний" за весь період його виробництва.

5. Позивачу:

- надати для огляду оригінали документів, на яких ґрунтуються позовні вимоги;

- надати інші докази, які підтверджують викладені у позовній заяві обставини.

6. Відповідачу у 15-денний строк з дня вручення даної ухвали надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; направити позивачу копію відзиву та доданих до нього документів, у порядку, передбаченому статтями 165, 178 Господарського процесуального кодексу України; Докази направлення відзиву надати суду до початку підготовчого засідання.

7. Зобов`язати позивача надіслати суду, відповідачу відповідь на відзив до 28.08.2019, в порядку, передбаченому ч.ч.3-6 ст.165, ст.166 Господарського процесуального кодексу України. Докази направлення відповіді на відзив надати суду до початку підготовчого засідання.

8. Зобов`язати відповідача надіслати суду, позивачу заперечення щодо відповіді на відзив до 10.09.2019, в передбаченому ч.ч.3-6 ст.165, ст.167 Господарського процесуального кодексу України порядку. Докази направлення заперечення щодо відповіді на відзив надати суду до початку підготовчого засідання.

9. Зобов`язати сторони в строк до 19.09.2019 визначитись щодо:

- можливості укладення мирової угоди, передачі справи на розгляд третейського суду чи звернення до суду для проведення врегулювання спору за участю судді;

- уточнення позовних вимог та заперечень проти них та у разі такого подати відповідні заяви;

- повідомлення про всі обставини справи, які їм відомі;

- надання доказів, на які зроблено посилання у позові і відзиві;

- вирішення питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження;

- вирішення питання про витребування додаткових доказів та про забезпечення доказів;

- вирішення питання про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста;

- вирішення питання про забезпечення позову, про зустрічне забезпечення;

- вирішення питання про колегіальний розгляд справи.

10. Сторонам подання доказів по справі здійснювати відповідно до ст.80 Господарського процесуального кодексу України.

11. Учасникам процесу подавати заяви і клопотання відповідно до ст.ст.169, 170 Господарського процесуального кодексу України.

12. Повідомити учасників провадження про час та місце проведення підготовчого судового засідання шляхом надіслання копії даної ухвали на їх адреси. При направленні у судове засідання уповноважених представників, останнім мати при собі відповідно до ст.60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Шніт А.В.

Учасники справи мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1.Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2.Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.

Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в заявці.

З метою своєчасної підготовки до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи пропоную всі передбачені законом процесуальні документи, що подаються до суду і можуть бути предметом судового розгляду, а також докази, надсилати в електронній формі (у форматі pdf) на E-mail суду: inbox@zt.arbitr.gov.ua з офіційної електронної адреси учасника судового процесу.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/

Друк:

1 - у справу;

2, 3 - сторонам (рек. з пов.)

4 - представнику позивача Мамонтовій В . В . (рек. з пов.)

Дата ухвалення рішення29.07.2019
Оприлюднено29.07.2019
Номер документу83286882
СудочинствоГосподарське
Сутьприпинення порушення прав інтелектуальної власності на торговельну марку, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —906/761/19

Ухвала від 03.03.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Шніт А.В.

Ухвала від 18.02.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Шніт А.В.

Ухвала від 20.01.2020

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Шніт А.В.

Ухвала від 11.11.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Шніт А.В.

Ухвала від 24.10.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Шніт А.В.

Ухвала від 15.10.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Шніт А.В.

Ухвала від 24.09.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Шніт А.В.

Ухвала від 29.07.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Шніт А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні