Ухвала
від 23.07.2019 по справі 923/1758/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

23 липня 2019 року Справа № 923/1758/15

Господарський суд Херсонської області у складі судді Сулімовської М. Б., за участю секретаря судового засідання Мальцевої О.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за заявою: ОСОБА_1 , м.Херсон

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсон-Екотерм", м.Херсон

про банкрутство

за участю представників сторін:

від кредиторів: не з`явились;

керуючий санацією - арбітражний керуючий Кириченко К.І. (посвідчення № 1740 від 07.11.2014р.)

в с т а н о в и в:

Ухвалою суду від 02.11.2015р. задоволено заяву ініціюючого кредитора, порушено провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсон-Екотерм".

Ухвалою господарського суду від 11.03.2016р. затверджено реєстр вимог кредиторів.

Ухвалою господарського суду від 08.09.2017р. припинено процедуру розпорядження майном боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсон-Екотерм" та введено процедуру санації боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсон-Екотерм", призначено керуючим санацією арбітражного керуючого Кириченка К.І., якого зобов`язано до 08.12.2017р. подати до господарського суду на затвердження розроблений та схвалений комітетом кредиторів план санації боржника, протокол засідання комітету кредиторів.

Ухвалою суду від 22.05.2018р. у задоволенні клопотання комітету кредиторів про затвердження плану санації боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсон-Екотерм" відмовлено та для вирішення питання щодо подальшої процедури банкрутства Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсон-Екотерм" призначено судове засідання на 12.06.2018 р.

В подальшому розгляд справи неодноразово відкладався.

16.07.2019р. керуючим санацією арбітражним керуючим Кириченком К.І. подано звіт про нарахування та виплату грошової винагороди за період з 08.09.2017р. по 30.06.2019р., стягнення її з боржника.

Для розгляду звіту керуючого санацією суд, ухвалою від 17.07.2019р., призначив наступне судове засідання на 23.07.2019р.

В судове засідання з`явився керуючий санацією.

Представники кредиторів ОСОБА_4., ТОВ "АК "Південний", ОСОБА_2 , ОСОБА_3 в судове засідання не з`явились.

Керуючим санацією подано уточнення до звіту про нарахування та виплату грошової винагороди.

В судовому засіданні господарським судом розглянуто звіт керуючого санацією про нарахування та виплату грошової винагороди з урахуванням його уточнення.

Керуючий санацією зазначив про встановлення комітетом кредиторів оплати його послуг у розмірі 10 мінімальних заробітних плат на місяць, розгляд та погодження комітетом кредиторів звіту про нарахування та виплату грошової винагороди, та підтримав клопотання про затвердження означеного звіту судом і стягнення оплати послуг з боржника ТОВ "Херсон-Екотерм".

Дослідивши матеріали справи, заслухавши керуючого санацією арбітражного керуючого Кириченка К.І., суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до частини 1 статті 3 ГПК України, судочинство в господарських судах здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України "Про міжнародне приватне право", Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України.

За приписами ч.1 статті 2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Згідно з частиною 1 статті 41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ліквідатор - фізична особа, яка відповідно до судового рішення господарського суду організовує здійснення ліквідаційної процедури боржника, визнаного банкрутом, та забезпечує задоволення вимог кредиторів у встановленому цим Законом порядку.

Відповідно до частини 1 статті 98 Закону про банкрутство, арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Законом.

Порядок сплати грошової винагороди арбітражного керуючого та відшкодування його витрат, понесених під час виконання повноважень у справі про банкрутство, визначено положеннями статті 115 Закону про банкрутство.

Відповідно до частин 1, 3, 4 статті 115 Закону про банкрутство, арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду. Грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора складається з основної та додаткової грошових винагород. Основна грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора визначається в розмірі двох середньомісячних заробітних плат керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до введення господарським судом процедури санації боржника або відкриття господарським судом процедури ліквідації банкрута за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень ліквідатора, а її розмір не може перевищувати десяти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень. Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень керуючого санацією, ліквідатора. Витрати арбітражного керуючого, пов`язані з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, відшкодовуються в порядку, передбаченому цим Законом.

Відповідно до частини 7 статті 115 Закону про банкрутство, керуючий санацією не рідше одного разу на три місяці звітує перед комітетом кредиторів про нарахування та виплату основної та додаткової грошових винагород арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування витрат. Звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат доводиться кредиторам до відома та повинен бути схвалений або погоджений комітетом кредиторів. Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедури санації подається арбітражним керуючим до господарського суду за п`ять днів до закінчення процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

Як слідує з матеріалів справи, на засіданні комітету кредиторів 01.07.2019р. (протокол №3 - т.11 а.с.124-125) було встановлено арбітражному керуючому оплату послуг за виконання повноважень керуючого санацією ТОВ "Херсон-Екотерм" у розмірі 10 мінімальних заробітних плат на місяць.

Керуючий санацією арбітражний керуючий Кириченко К.І. просить встановити основну грошову винагороду в розмірі десяти мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання повноважень керуючого санацією ТОВ "Херсон-Екотерм".

З огляду на те, що заявлений керуючим санацією Кириченком К.І. розмір оплати його послуг відповідає приписам Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", означене питання було погоджено комітетом кредиторів на засіданні 01.07.2019р. (протокол №3), суд задовольняє клопотання та встановлює арбітражному керуючому Кириченку К.І. основну грошову винагороду в розмірі десяти мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання повноважень керуючого санацією ТОВ "Херсон-Екотерм".

Відповідно до звіту керуючого санацією за період з 08.09.2017р. по 30.06.2019р., ним нараховано 816606,66 грн. оплати послуг арбітражного керуючого з урахуванням положень ст.115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Як слідує з матеріалів справи, на засіданні комітету кредиторів, що відбулось 01.07.2019р., було розглянуто та погоджено звіт керуючого санацією про нарахування грошової винагороди за період з 08.09.2017р. по 30.06.2019р. в сумі 816606,66 грн.

Розглянувши звіт керуючого санацією Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсон-Екотерм", враховуючи погодження даного питання на засіданні комітету кредиторів, суд вважає за можливе задовольнити клопотання і затвердити звіт арбітражного керуючого Кириченка К.І. про нарахування і виплату грошової винагороди у розмірі 816606,66 грн. за виконання повноважень керуючого санацією Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсон-Екотерм" у даній справі за період з 08.09.2017р. по 30.06.2019р.

Крім цього, арбітражний керуючий Кириченко К.І. просить стягнути оплату його послуг за виконання повноважень керуючого санацією з боржника ТОВ "Херсон-Екотерм".

Згідно ч.5 ст.115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", сплата грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого у зв`язку з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство здійснюються за рахунок наявних у боржника коштів, одержаних у результаті господарської діяльності боржника, або коштів, одержаних від продажу майна (майнових прав) боржника.

Враховуючи, що станом на час розгляду даного клопотання господарська діяльність боржника не припинена, товариство здійснює свою підприємницьку діяльність та отримує прибутки, суд вважає за можливе задовольнити клопотання керуючого санацією арбітражного керуючого Кириченка К.А. та стягнути з ТОВ "Херсон-Екотерм" 816606,66 грн. оплати послуг керуючого санацією за рахунок наявних у боржника коштів, одержаних у результаті господарської діяльності боржника.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 40, 98, 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.234 ГПК України, суд -

у х в а л и в:

1. Клопотання керуючого санацією арбітражного керуючого Кириченка К.І. про встановлення розміру оплати послуг, затвердження звіту про нарахування і виплату грошової винагороди за виконання повноважень керуючого санацією та стягнення з боржника у справі про банкрутство ТОВ "Херсон-Екотерм" задовольнити.

2. Встановити арбітражному керуючому Кириченку К.І. оплату послуг за виконання повноважень керуючого санацією ТОВ "Херсон-Екотерм" у розмірі 10 мінімальних заробітних плат на місяць.

3. Затвердити звіт арбітражного керуючого Кириченка К.І. про нарахування і виплату грошової винагороди за виконання повноважень керуючого санацією ТОВ "Херсон-Екотерм" за період з 08.09.2017р. по 30.06.2019р. у сумі 816606 грн. 66 коп.

4. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсон-Екотерм" (код ЄДРПОУ 24117882, 73000, м.Херсон, вул.Суворова, 51) на користь арбітражного керуючого Кириченка Костянтина Ігоровича (ІПН НОМЕР_1 , свідоцтво арбітражного керуючого №1721 від 07.11.2014р.) - 816606 (вісімсот шістнадцять шістсот шість) грн. 66 коп. грошової винагороди за виконання повноважень керуючого санацією ТОВ "Херсон- 5. Видати наказ.

Ухвала суду набрала законної сили 23.07.2019р. та може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом десяти днів з дня складення повного тексту.

Повний текст ухвали складено

і підписано 29.07.2019 р.

Суддя М.Б. Сулімовська

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення23.07.2019
Оприлюднено29.07.2019
Номер документу83287836
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —923/1758/15

Ухвала від 30.07.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 23.07.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 23.07.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 17.07.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 03.07.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 15.05.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 16.04.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 05.02.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 08.01.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 17.12.2018

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Аленін О.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні