Ухвала
від 23.07.2019 по справі 923/1758/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

про затвердження мирової угоди

"23" липня 2019 р. Справа № 923/1758/15

Господарський суд Херсонської області у складі судді Сулімовської М.Б., за участю секретаря судового засідання Мальцевої О.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за заявою: ОСОБА_1 , м.Херсон

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсон-Екотерм", м.Херсон

про банкрутство

за участю представників сторін:

від кредиторів: не з`явились;

керуючий санацією - арбітражний керуючий Кириченко К.І. (посвідчення № 1740 від 07.11.2014р.)

в с т а н о в и в:

Ухвалою суду від 02.11.2015р. задоволено заяву ініціюючого кредитора, порушено провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсон-Екотерм".

Ухвалою господарського суду від 11.03.2016р. затверджено реєстр вимог кредиторів.

Ухвалою господарського суду від 08.09.2017р. припинено процедуру розпорядження майном боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсон-Екотерм" та введено процедуру санації боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсон-Екотерм", призначено керуючим санацією арбітражного керуючого Кириченка К.І., якого зобов`язано до 08.12.2017р. подати до господарського суду на затвердження розроблений та схвалений комітетом кредиторів план санації боржника, протокол засідання комітету кредиторів.

Ухвалою суду від 22.05.2018р. у задоволенні клопотання комітету кредиторів про затвердження плану санації боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсон-Екотерм" відмовлено та для вирішення питання щодо подальшої процедури банкрутства Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсон-Екотерм" призначено судове засідання на 12.06.2018 р.

В подальшому розгляд справи неодноразово відкладався.

Ухвалою від 03.07.2019р. розгляд справи призначено на 23.07.2019р., зобов`язано арбітражного керуючого Кириченка К.І. скликати загальні збори кредиторів та засідання комітету кредиторів для вирішення питання щодо подальшої процедури банкрутства; подати до суду аналіз фінансового становища боржника станом на останню звітну дату, протоколи загальних зборів кредиторів та засідання комітету кредиторів разом із клопотанням щодо подальшої процедури банкрутства ТОВ "Херсон-Екотерм".

16.07.2019р. заставним кредитором ОСОБА_2 подано заяву про відмову від грошових вимог до боржника ТОВ "Херсон-Екотерм" у зв`язку із погашенням ОСОБА_3 (поручителем якого є боржник у даній справі) заборгованості за договором позики у повному обсязі. До заяви додано ксерокопію нотаріально посвідченої заяви про отримання заборгованості за договором позики та відмову від вимог до боржника та ОСОБА_3

22.07.2019р. головою комітету кредиторів ТОВ "Херсон-Екотерм" ОСОБА_5 подано клопотання про затвердження мирової угоди у справі.

22.07.2019р. всіма кредиторами боржника ОСОБА_2 , ОСОБА_5 , ОСОБА_1 , ТОВ "Агропромисловий комплекс "Південний" подано письмові пояснення, відповідно до яких останні просять затвердити мирову угоду у справі про банкрутство, розглянути справу без їх участі.

Керуючим санацією подано пояснення щодо укладення мирової угоди з додатковими доказами та клопотання про її затвердження.

В судове засідання керуючий санацією арбітражний керуючий Кириченко К.І. з`явився.

За приписами ч.2 ст.81 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", про дату розгляду мирової угоди господарський суд повідомляє сторони мирової угоди. Неявка цих осіб не перешкоджає розгляду справи.

Враховуючи, що всім кредиторам боржника відомо про розгляд господарським судом клопотання про затвердження мирової угоди, останні звернулись до суду з письмовими клопотання про розгляд мирової угоди без їх участі, суд вважає за можливе розглянути справу в даному судовому засіданні.

Керуючий санацією Кириченко К.І. повідомив, що у зв`язку з погашенням забезпеченому кредитору ОСОБА_2 заборгованості у повному обсязі, арбітражним керуючим було скликано загальні збори кредиторів та комітет кредиторів, про що було повідомлено всіх кредиторів і засновника боржника (т.11 а.с.131-142).

Загальними зборами кредиторів та комітетом кредиторів 01.03.2019р. (протоколи - т.11 а.с.143-152) одноголосно було ухвалено підписання мирової угоди у справі про банкрутство ТОВ "Херсон-Екотерм", відповідно до умов якої всі кредитори, вимоги яких внесені до реєстру вимог кредиторів та погашаються у четверту чергу, погоджуються на списання боргу.

При цьому, при укладенні мирової угоди сторонами було враховано, що вимоги ОСОБА_2 в сумі 9557723,56 грн., що забезпечені майном боржника, погашені його основним боржником за договором позики ОСОБА_3 на суму 14883601,20 грн., що підтверджено заявою ОСОБА_2 від 13.06.2019 року, яка посвідчена приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Скульською Т.А., зареєстровано в реєстрі за №2016, а тому мирова угоди ним не схвалювалася.

Керуючий санацією зазначив, що укладення між кредиторами та боржником мирової угоди на визначених сторонами умовах має наслідком відновлення платоспроможності боржника та збереження суб`єкта господарювання.

Керуючий санацією підтримав клопотання комітету кредиторів і просить його задовольнити.

Дослідивши матеріали справи, вивчивши текст наданої на затвердження суду мирової угоди від 01.07.2019р., протоколи зборів кредиторів і засідання комітету кредиторів від 01.07.2019р., заслухавши пояснення керуючого санацією, суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до частини 1 статті 3 ГПК України, судочинство в господарських судах здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України "Про міжнародне приватне право", Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України.

За приписами ч.1 статті 2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Згідно ч.6 ст.26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", під час проведення процедур банкрутства інтереси всіх кредиторів представляє комітет кредиторів, утворений відповідно до цього Закону.

Відповідно до ч.8 ст.26 Закону про банкрутство, до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про: обрання голови комітету; скликання зборів кредиторів; звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у випадках, передбачених цим Законом; звернення до господарського суду з вимогою про визнання правочинів (договорів) боржника недійсними на будь-якій стадії процедури банкрутства; звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора), припинення повноважень арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення іншого арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора); підготовку та укладення мирової угоди; схвалення плану санації боржника, змін та доповнень до нього у випадках, передбачених цим Законом; визначення складу майна в разі продажу частини майна у процедурі санації боржника або ліквідації банкрута; внесення пропозицій господарському суду щодо продовження або скорочення строку процедур розпорядження майном боржника чи санації боржника; інші питання, передбачені цим Законом.

Як слідує з матеріалів справи та встановлено в судовому засіданні, 01.07.2019р. відбулись загальні збори кредиторів і засідання комітету кредиторів (до складу якого входять всі кредитори боржника, крім заставного) Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсон-Екотерм" (протоколи - т.11 а.с.143-152), на яких всіма кредиторами одноголосно було ухвалено підписання мирової угоди у справі про банкрутство ТОВ "Херсон-Екотерм", відповідно до умов якої кредитори, вимоги яких внесені до реєстру вимог кредиторів та погашаються у четверту чергу, погоджуються на списання боргу.

Згідно ст.77 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", під мировою угодою у справі про банкрутство розуміється домовленість між боржником і кредиторами стосовно відстрочки та/або розстрочки, а також прощення (списання) кредиторами боргів боржника, яка оформляється шляхом укладення угоди між сторонами.

За приписами ч.2 ст.77 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", мирова угода може бути укладена на будь-якій стадії провадження у справі про банкрутство.

По суті мирова угода фіксує волевиявлення сторін, що спрямоване на припинення (закриття) провадження у справі про банкрутство та вирішення спірних правовідносин між сторонами.

Частинами 4, 5 ст.77 Закону про банкрутство визначено, що рішення про укладення мирової угоди приймається від імені боржника керівником боржника чи арбітражним керуючим (керуючим санацією, ліквідатором), які виконують повноваження органів управління та керівника боржника і підписують її. Від імені кредиторів мирову угоду підписує голова комітету кредиторів.

В ч. 1 ст. 78 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" закріплено, що мирова угода може бути укладена тільки щодо вимог, забезпечених заставою, вимог другої та наступних черг задоволення вимог кредиторів, визначених цим Законом.

Відповідно до ч.4 ст.78 Закону, для кредиторів, які не брали участі в голосуванні або проголосували проти укладення мирової угоди, не можуть бути встановлені умови гірші, ніж для кредиторів, які висловили згоду на укладення мирової угоди, вимоги яких віднесені до однієї черги.

Відповідно до ст.81 Закону, сторона мирової угоди протягом п`яти днів з дня укладення мирової угоди повинна подати до господарського суду заяву про її затвердження. До заяви про затвердження мирової угоди додаються: текст мирової угоди; протокол засідання комітету кредиторів, на якому було прийнято рішення про укладення мирової угоди; список кредиторів із зазначенням поштової адреси, номера (коду), що ідентифікує платника податків, та суми заборгованості; зобов`язання боржника щодо погашення заборгованості із заробітної плати перед працюючими та звільненими працівниками банкрута, грошові компенсації за всі невикористані дні щорічної відпустки та додаткової відпустки працівникам, які мають дітей, інші кошти, належні працівникам у зв`язку з оплачуваною відсутністю на роботі (оплата часу простою не з вини працівника, гарантії на час виконання державних або громадських обов`язків, гарантії і компенсації при службових відрядженнях, гарантії для працівників, що направляються для підвищення кваліфікації, гарантії для донорів, гарантії для працівників, що направляються на обстеження до медичного закладу, соціальні виплати у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності за рахунок коштів підприємства тощо), а також вихідної допомоги, належної працівникам у зв`язку з припиненням трудових відносин; зобов`язання боржника щодо відшкодування всіх витрат, відшкодування яких передбачено у першу чергу, крім вимог кредиторів, забезпечених заставою; письмові заперечення кредиторів, які не брали участі в голосуванні про укладення мирової угоди чи проголосували проти укладення мирової угоди, за їх наявності; попереднє погодження мирової угоди органом, уповноваженим управляти державним майном, стосовно державних підприємств або підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50 відсотків.

У ч.4. ст.79 Закону про банкрутство визначено, що мирова угода повинна містити положення про: розміри, порядок і строки виконання зобов`язань боржника; відстрочку чи розстрочку або прощення (списання) боргів чи їх частини. Крім того, мирова угода може містити умови щодо: виконання зобов`язань боржника третіми особами; задоволення вимог кредиторів іншими способами, що не суперечать закону.

Так на затвердження до господарського суду комітетом кредиторів подано мирову угоду у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсон-Екотерм", яка містить наступні умови.

Відповідно до розділу 2, мирова угода укладена щодо вимог, включених до реєстру вимог кредиторів, а саме за грошовими вимогами до боржника:

- ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ), розмір вимог

2289000,00 грн. - вимоги четвертої черги.

- Товариства з обмеженою відповідальністю "Агропромисловий комплекс "Південний" (код ЄДРПОУ 32125447), розмір вимог 3910076,04 грн. - вимоги четвертої черги.

- ОСОБА_5 (ідентифікаційний номер: НОМЕР_2 ), розмір вимог 9576000,00 грн. - вимоги четвертої черги.

Для відновлення платоспроможності боржника кредитори погоджуються на списання (прощення) боргу боржника та вчиняють дії по оформленню рішень про списання у повному обсязі боргів, віднесених до четвертої групи черговості платежів за реєстром вимог кредиторів, у порядку, встановленому чинним законодавством України протягом календарного місяця після укладення мирової угоди.

В розділі 3 мирової угоди визначено, що боржник та кредитори, протягом календарного місяця після укладення мирової угоди вчиняють дії щодо прощення (списання) у повному обсязі боргів, віднесених у реєстрі вимог кредиторів, а саме вимоги:

- ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ), розмір вимог

2289000,00 грн. - строк списання 01.08.2019р.

-Товариства з обмеженою відповідальністю "Агропромисловий комплекс "Південний" (код ЄДРПОУ 32125447), розмір вимог 3910076,04 грн. - строк списання 01.08.2019р.

- ОСОБА_5 (ідентифікаційний номер: НОМЕР_2 ), розмір вимог 9576000,00 грн. - строк списання 01.08.2019р.

Мирова угода набирає чинності після її укладення в порядку, встановленому Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", та затвердження господарським судом Херсонської області у справі про банкрутство №923/1758/15.

За приписами ч.1 ст.80 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", мирова угода протягом семи днів від дня прийняття комітетом кредиторів рішення про її укладення схвалюється забезпеченими кредиторами. Для схвалення мирової угоди потрібна згода всіх забезпечених кредиторів.

Єдиним заставним кредитором ТОВ "Херсон-Екотерм" у даній справі є ОСОБА_2 із вимогами в сумі 9557723,56 грн., які забезпечені нерухомим майном - торгово-офісний центр із продажу, обслуговування та проектування теплотехнічного обладнання, загальною площею 1973,1 кв.м., що розташований в АДРЕСА_1 , та належить на праві власності боржнику.

Означена нерухомість була передана кредитору в іпотеку в забезпечення виконання зобов`язань ОСОБА_3 за договором позики.

Як встановлено господарським судом та слідує з матеріалів справи, основним боржником ОСОБА_2 ОСОБА_3 заборгованість за договором позики була погашена у повному обсязі в сумі 14883602,20 грн., що підтверджено нотаріально посвідченою заявою ОСОБА_2 (т.11 а.с.160), оригінал якої було оглянуто судом в судовому засіданні 23.07.2019р.

Як слідує з означеної заяви, ОСОБА_2 підтвердив факт погашення заборгованості перед ним у повному обсязі, ніяких претензій і вимог майнового та немайнового характеру до ОСОБА_3 і Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсон-Екотерм" не має.

Заяви про підтвердження погашення заборгованості та відмову від грошових вимог до боржника у даній справі були направлені ОСОБА_2 до матеріалів справи №923/1758/15 (т.11 а.с.106-107) та комітету кредиторів.

Згідно Постанови Пленуму Верховного Суду України № 15 від 18.12.2009 року "Про судову практику в справах про банкрутство", кредитори, вимоги яких погашені відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у подальшому не беруть участі в справі про банкрутство.

Таким чином, суд погоджується з позицією комітету кредиторів відносно того, що останніми було враховано те, що вимоги ОСОБА_2 в сумі 9557723,56 грн., що забезпечені майном боржника, погашені, що підтверджено заявою ОСОБА_2 від 13.06.2019 року на суму 14883601,20 грн., яка посвідчена приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Скульською Т.А., зареєстровано в реєстрі за №2016, а тому мирова угоди ним не схвалювалася.

При цьому у письмовій заяві від 18.07.2019р. до суду (т.11 а.с.126) ОСОБА_2 зазначив, що йому відомо про укладення мирової угоди і він не заперечує проти її укладення.

Отже, судом встановлено, що сторонами у повному обсязі виконані вимоги статті 77 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"; при укладенні мирової угоди сторонами дотримано вимоги пункту 4 статті 78 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" і для кредиторів однієї черги, які не брали участі в голосуванні, не встановлені умови гірші, ніж для кредиторів, які висловили згоду на укладання мирової угоди.

Суд зауважує, що основною метою Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" є, в першу чергу, відновлення платоспроможності боржника, а не його ліквідація. Отже, при розгляді справ про банкрутство пріоритетним для суду повинно бути виявлення та реалізація будь-якої можливості відновлення платоспроможності саме підприємства - боржника.

В даному випадку укладення мирової угоди на умовах, запропонованих комітетом кредиторів, має наслідком закриття провадження у справі про банкрутство та збереження юридичної особи - суб`єкта господарювання.

До клопотання про затвердження мирової угоди головою комітету кредиторів додано текст мирової угоди; протоколи загальних зборів кредиторів і засідання комітету кредиторів від 01.07.2019р., на яких було прийнято рішення про укладення мирової угоди; список кредиторів із зазначенням поштової адреси, номера (коду), що ідентифікує платника податків, та суми заборгованості; зобов`язання боржника щодо відшкодування всіх витрат, відшкодування яких передбачено у справі про банкрутство у першу чергу, що відповідає приписам ст.81 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом.

Згідно ст.79 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", мирова угода укладається у письмовій формі та підлягає затвердженню господарським судом, про що зазначається в ухвалі господарського суду про закриття провадження у справі про банкрутство.

Мирова угода набирає чинності з дня її затвердження господарським судом і є обов`язковою для боржника (банкрута), кредиторів, вимоги яких забезпечені заставою, кредиторів другої та наступних черг.

Одностороння відмова від мирової угоди не допускається.

На підставі вищенаведеного та враховуючи те, що надана суду на затвердження мирова угода відновлює платоспроможність боржника, порушень порядку при укладенні мирової угоди не встановлено, умови мирової угоди не суперечать діючому законодавству, мирова угода дає можливість боржнику продовжити свою підприємницьку діяльність та відновити свою платоспроможність, кредитори одноголосно надали свою згоду на укладення мирової угоди на умовах прощення боргів, вимоги заставного кредитора погашені у повному обсязі до укладення мирової угоди у справі, суд вважає можливим задовольнити клопотання комітету кредиторів, припинити процедуру санації, затвердити мирову угоду від 01.07.2019р.

Відповідно до ч.ч.5, 7 ст.81 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", з дня затвердження мирової угоди боржник приступає до погашення вимог кредиторів згідно з умовами цієї мирової угоди.

Протягом п`яти днів з дня затвердження господарським судом мирової угоди керуючий санацією або ліквідатор повідомляє про це орган або посадову особу органу, до компетенції якого належить призначення керівника (органів управління) боржника, у разі потреби забезпечує проведення зборів чи засідання відповідного органу та продовжує виконувати повноваження керівника (органів управління) боржника до призначення в установленому порядку керівника (органів управління) боржника.

Згідно ч.6 ст.81 Закону, затвердження господарським судом мирової угоди є підставою для закриття провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, якщо затверджена мирова угода в порядку, передбаченому цим Законом.

З огляду на викладене, провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсон-Екотерм" підлягає закриттю.

За приписами ч.4 ст.83 Закону, у випадках, передбачених пунктами 4-7 частини першої цієї статті, господарський суд в ухвалі про закриття провадження у справі зазначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 26, 77-81, п.5 ч.1, ч.1 ст.83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 233-234 ГПК України, суд -

у х в а л и в:

1. Припинити процедуру санації Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсон-Екотерм" (код ЄДРПОУ 24117882).

2. Затвердити Мирову угоду від 01.07.2019р., укладену між кредиторами ТОВ "Херсон-Екотерм" в особі голови комітету кредиторів Гущина І.М . та боржником в особі керуючого санацією ТОВ "Херсон-Екотерм" Кириченка К.І.:

Мирова угода

у справі №923/1758/15 про банкрутство Боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсон - Екотерм", код ЄДРПОУ 24117882,

порушеній Господарським судом Херсонської області 02.11.2015 року.

Місце укладення Дата укладення

м. Херсон "01" липня 2019 рік

1. Загальні положення

1.1. Божник - Товариство з обмеженою відповідальністю "Херсон - Екотерм" (скорочене найменування ТОВ "Херсон - Екотерм"), код ЄДРПОУ 24117882, зареєстрованого виконавчим комітетом Херсонської міської ради11.05.1998 року, свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи серія А0 №703639, місцезнаходження: 73000, Херсонська обл.,м. Херсон, вул. Суворова, 51в особі керуючого санацією, арбітражного керуючого Кириченко Костянтина Ігоровича (73000, м. Херсон, просп. Ушакова, 57 офіс 306,тел. НОМЕР_3), який діє на підставі ухвали господарського суду Херсонської області від 08.09.2017 року

та кредитори Боржника в особі голови комітету кредиторів Гущина Ігоря Миколайовича, який діє на підставі рішення комітету кредиторів Боржника від 01.07.2019 року,

уклали мирову угоду у справі №923/1758/15 про банкрутство Божника - Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсон - Екотерм", код ЄДРПОУ 24117882, порушеній господарським судом Херсонської області 02.11.2015 року за заявою ініціюючого кредитора ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_3 ),

з метою відновлення платоспроможності Боржника та умовах і в порядку, визначених цією мировою угодою.

2. Предмет мирової угоди

2.1. Мирова угода укладена щодо вимог, включених до реєстру вимог кредиторів, а саме:

1. За грошовими вимогами до боржника:

1.1. ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ), розмір вимог

2289000,00 грн. - вимоги четвертої черги.

1.2. Товариство з обмеженою відповідальністю "Агропромисловий комплекс "Південний" (код ЄДРПОУ 32125447), розмір вимог 3910076,04 грн. - вимоги четвертої черги.

1.3. ОСОБА_5 (ідентифікаційний номер: НОМЕР_2 ), розмір вимог 9576000,00 грн. - вимоги четвертої черги.

1.4. При укладенні мирової угоди сторони враховують, що вимоги ОСОБА_2 в сумі 9557723,56 грн., що забезпечені майном Боржника, погашені відповідно до заяви ОСОБА_2 від 13.06.2019 року на суму 14883601,20 грн., яка посвідчена приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Скульською Т.А., зареєстровано в реєстрі за №2016, а тому мирова угоди ним не схвалюється.

2.2. Погашення вимог кредиторів

Для відновлення платоспроможності Боржника кредитори погоджуються на списання (прощення) боргу Боржника та вчиняють дії по оформленню рішень про списання у повному обсязі боргів, віднесених до четвертої групи черговості платежів за реєстром вимог кредиторів, у порядку, встановленому чинним законодавством України протягом календарного місяця після укладення даної Мирової угоди.

3. Умови виконання зобов`язань Боржника

3.1.Умови щодо прощення (списання) боргів Боржника.

3.1.1. Боржник та кредитори, протягом календарного місяця після укладення даної Мирової угоди вчиняють дії щодо прощення (списання) у повному обсязі боргів, віднесених у реєстрі вимог кредиторів:

а) до четвертої групи черговості розмір вимог строк списання

ОСОБА_1 2289000,00 грн. 01.08.2019 рік

Товариство з обмеженою

відповідальністю "Агропромисловий

комплекс "Південний" 3910076,04 грн. 01.08.2019 рік

ОСОБА_5 9576000,00 грн. 01.08.2019 рік

4. Прикінцеві та інші положення

4.1. Мирова угода набирає чинності після її укладення в порядку, встановленому Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та затвердження господарським судом Херсонської області у справі про банкрутство №923/1758/15.

4.2 Мирова угода підлягає схваленню та підписанню головою комітету кредиторів і керуючим санацією ТОВ "Херсон - Екотерм".

4.3. Мирова угода від імені кредиторів підписується головою комітету кредиторів або підписується уповноваженою особою кредитора - голови комітету кредиторів із зазначенням довіреності, яка підтверджує повноваження представника на схвалення та підписання Мирової угоди від імені кредитора - голови комітету кредиторів.

У разі підписання Мирової угоди уповноваженим представником кредитора - голови комітету кредиторів, оригінал такої довіреності додається та перераховується у додатках до Мирової угоди.

4.4. До Мирової угоди додаються:

- список кредиторів із зазначенням їх поштових адрес та за наявності банківських реквізитів;

- зобов`язання Боржника щодо відшкодування усіх витрат, відшкодування яких передбачено у справі про банкрутство у першу чергу .

Схвалено Схвалено

Керуючий санацією Голова комітету

Боржника кредиторів Боржника


Кириченко К.І. Протокол комітету кредиторів (підпис) (ПІБ) та зборів кредиторів боржника

ТОВ "Херсон-Екотерм"

від 01.07.2019р. №3


ОСОБА_5 .

(підпис) (ПІБ)

3. Припинити дію мораторію, введеного Господарським судом Херсонської області ухвалою про порушення справи про банкрутство від 02.11.2015р.

4. Скасувати арешт на нерухоме майно Товариства з обмеженою відповідальністю "Херсон-Екотерм" (код ЄДРПОУ 24117882) - торгово-офісний центр із продажу, обслуговування та проектування теплотехнічного обладнання, загальною площею 1973,1 кв.м., що розташований в АДРЕСА_1 , та заборони будь-яким особам вчиняти будь-які дії щодо відчуження та розпорядження зазначеним майном, а також заборони органам, що здійснюють функції державного реєстратора речових прав та обтяжень на нерухоме майно, здійснювати будь-які дії, пов`язані з реєстрацією прав та обтяжень на нерухоме майно, а саме: торгово-офісний центр із продажу, обслуговування та проектування теплотехнічного обладнання, загальною площею 1973,1 кв.м., що розташований в АДРЕСА_1 , та вносити відомості у Державний реєстр речових прав на нерухоме майно, введені ухвалою Господарського суду Херсонської області від 10.03.2016р. у справі №923/1758/15.

5. Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

6. Провадження у справі № 923/1758/15 закрити.

7. Протягом п`яти днів з дня затвердження господарським судом мирової угоди керуючому санацією ТОВ "Херсон-Екотерм" арбітражному керуючому Кириченку К.І. повідомити про це орган або посадову особу органу, до компетенції якого належить призначення керівника (органів управління) боржника, у разі потреби забезпечити проведення зборів чи засідання відповідного органу та продовжувати виконувати повноваження керівника (органів управління) боржника до призначення в установленому порядку керівника (органів управління) боржника.

8. Ухвалу направити кредиторам, керуючому санацією, боржнику, Державному реєстратору, Державному органу з питань банкрутства, Відділу державної виконавчої служби Суворовського РУЮ у м.Херсоні.

Ухвала суду набрала законної сили 23.07.2019р. і може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом 10 днів з дня складення повного тексту.

Повний текст ухвали складено і підписано 29.07.2019р.

Суддя М.Б. Сулімовська

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення23.07.2019
Оприлюднено29.07.2019
Номер документу83287852
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —923/1758/15

Ухвала від 30.07.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 23.07.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 23.07.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 17.07.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 03.07.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 15.05.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 16.04.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 05.02.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 08.01.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Сулімовська М. Б.

Ухвала від 17.12.2018

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Аленін О.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні