Ухвала
від 29.07.2019 по справі 274/4091/19
БЕРДИЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 274/4091/19

Провадження № 2-а/0274/99/19

У Х В А Л А

29.07.19 м. Бердичів

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

в складі: головуючого судді Хуторної І.Ю.,

за участі секретаря судових засідань Соломянюк Л.О.,

позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області про скасування постанови, про накладення адміністративного стягнення,-

в с т а н о в и в:

09.07.2019 ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Відділу контролю за використанням та охороною земель в Бердичівському районі Управління контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області, просить скасувати постанову про накладення адміністративного стягнення від 25.06.2019 № 273-ДК/0165По/08/01/-19.

Ухвалою суду від 10 липня 2019 року позовну заяву прийнято до розгляду та у справі відкрито провадження.

У судовому засіданні позивач уточнив, що позов ним пред`явлено до юридичної особи - Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області та просить передати справу на розгляд за підсудністю, за його місцем проживання - Коростишівського районного суду Житомирської області.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань адресою місцезнаходження юридичної особи - Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області, код ЄДРПУО 39765513 є м. Житомир, вул. Довженка, 45, а не м. Бердичів, вул. Європейська, 54, як зазначено у позовній заяві.

З копії паспорта позивача вбачається, що зареєстрованим його місцем проживання є: АДРЕСА_1 .

За положеннями частини першої статті 25 КАС України адміністративні справи з приводу оскарження індивідуальних актів, а також дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень, які прийняті стосовно конкретної фізичної чи юридичної особи, вирішуються за вибором позивача адміністративним судом за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання (перебування, знаходження) цієї особи-позивача або адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Таким чином, дана справа не підсудна Бердичівському міськрайонному суду Житомирської області, оскільки ні позивач, ні відповідач не мають зареєстрованого місця проживання та місцеперебування в м. Бердичеві чи Бердичівському районі.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 29 КАС України суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо після відкриття провадження у справі встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

З урахуванням наведеного, справу за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення слід передати на розгляд до суду за зареєстрованим місцем проживання позивача - Коростишівського районного суду Житомирської області.

Керуючись ст.ст. 25, 29, 248 КАС України, суд

у х в а л и в:

Передати адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області про скасування постанови, про накладення адміністративного стягнення на розгляд до Коростишівського районного суду Житомирської області.

Адміністративну справу передати на розгляд іншому суду не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження такої ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом 15 днів з дня її проголошення безпосередньо до Сьомого апеляційного адміністративного суду або через Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області.

Суддя: І.Ю.Хуторна

СудБердичівський міськрайонний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення29.07.2019
Оприлюднено30.07.2019
Номер документу83288908
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —274/4091/19

Постанова від 13.01.2020

Адміністративне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Василенко Р. О.

Ухвала від 29.07.2019

Адміністративне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Хуторна І. Ю.

Ухвала від 10.07.2019

Адміністративне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Хуторна І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні