Ухвала
від 29.07.2019 по справі 821/857/18
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

29 липня 2019 р.м.ОдесаСправа № 821/857/18

П`ятий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

головуючого судді - доповідача - Потапчука В.О.

суддів - Семенюк Г.В.

- Шляхтицький О.І.

розглянувши в порядку письмового провадження в місті Одесі заяву Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі про повернення судового збору у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Чаплинський комбікормовий завод до Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень

В С Т А Н О В И В :

Рішенням від 29 серпня 2018 року Херсонський окружний адміністративний суд задовольнив адміністративний позов ТОВ "Чаплинський комбікормовий завод" у повному обсязі.

Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, Головне управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі звернулось до Одеського апеляційного адміністративного суду з апеляційною скаргою.

Ухвалою П`ятого апеляційного адміністративного суду від 25 жовтня 2018 року, апеляційна скарга Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі була залишена без руху для усунення недоліків, у зв`язку з несплатою судового збору.

Ухвалою П`ятого апеляційного адміністративного суду від 21 листопада 2018 року, апеляційна скарга Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повернута скаржнику.

20 грудня 2018 року, Головне управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повторно звернулось до П`ятого апеляційного адміністративного суду з апеляційною скаргою з пропуском строку апеляційного оскарження.

Ухвалою П`ятого апеляційного адміністративного суду від 09 січня 2019 року вказана апеляційна скарга залишена без руху.

Ухвалою П`ятого апеляційного адміністративного суду від 11 червня 2019 року відмовлено Головному управлінню ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі у відкритті апеляційного провадження. Повернуто апеляційну скаргу та додані до неї матеріали Головному управлінню ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

10 липня 2019 року на адресу П`ятого апеляційного адміністративного суду надійшла заява Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі про повернення судового збору.

Дослідивши вказану заяву Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі від 10 липня 2019 року колегія суддів вважає за необхідним її задовольнити, з огляду на наступне.

Відповідно до положень ч.2 КАС України, розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Правові засади справляння судового збору, платників, об`єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначено Законом України "Про судовий збір".

Підстави повернення судового збору за ухвалою суду визначені статтею 7 Закону України "Про судовий збір".

Згідно положень п.3 ч.1 ст.7 Закону України "Про судовий збір" сплачена сума судового збору повертається за ухвалою суду в разі відмови у відкритті провадження у справі в суді першої інстанції, апеляційного та касаційного провадження у справі;

Як вбачається з матеріалів справи, розмір сплаченого Головним управлінням ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі судового збору за звернення до суду з апеляційною скаргою становить 2643 грн., який підтверджено платіжним дорученням від 28 листопада 2018 року №2273.

За даними автоматизованої системи "Документообіг адміністративних судів" кошти від сплати судового збору були зараховані до спеціального фонду Державного бюджету України.

З огляду на вищезазначене, колегія суддів приходить до висновку, що заява Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі про повернення сплаченого судового збору є обґрунтованим, а тому підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 31, 132, 241, 243, 248, 311, 321, 325, 328 КАС України, суд

У Х В А Л И В :

Заяву Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі про повернення судового збору у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Чаплинський комбікормовий завод до Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень - задовольнити.

Повернути Головному управлінню ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі судовий збір у розмірі 2643 грн., сплачений згідно платіжного доручення від 28 листопада 2018 року №2273.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню в касаційному порядку, відповідно до вимог ст.328 КАС України, не підлягає.

Повний текст судового рішення складений та підписаний 29 липня 2019 року.

Головуючий суддя Потапчук В.О. Судді Семенюк Г.В. Шляхтицький О.І.

Дата ухвалення рішення29.07.2019
Оприлюднено31.07.2019
Номер документу83299603
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —821/857/18

Ухвала від 29.07.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Потапчук В.О.

Ухвала від 11.06.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Потапчук В.О.

Ухвала від 21.02.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Потапчук В.О.

Ухвала від 09.01.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Потапчук В.О.

Ухвала від 21.11.2018

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Потапчук В.О.

Ухвала від 25.10.2018

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Потапчук В.О.

Рішення від 29.08.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Гомельчук С.В.

Ухвала від 18.07.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Гомельчук С.В.

Ухвала від 07.06.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Гомельчук С.В.

Ухвала від 08.05.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Гомельчук С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні