Ухвала
від 26.07.2019 по справі 279/3747/19
КОРОСТЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

вул. Сосновського,38 м. Коростень Коростенський район Житомирська область Україна 11500

279/3747/19 1-кс/279/1503/19

У Х В А Л А

26 липня 2019 року

Слідчий суддя Коростенського міськрайонного суду Житомирської області ОСОБА_1 , з секретарем ОСОБА_2 , розглянувши клопотання заступника начальника СВ Коростенського ВП ГУ НП в Житомирській області ОСОБА_3 за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016060060001303 від 30.08.2016 року за ознаками злочину, передбаченого ст. 128 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів,

В СТ АН ОВ ИВ :

Заступник начальникаСВ КоростенськогоВП ГУНПв Житомирськійобласті ОСОБА_3 звернувся досуду зклопотанням вякому вказав,що 29 серпня 2016 року о 20 год. 00 хв. в результаті падіння облицювальної плитки з фасаду дев`ятиповерхового будинку, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 було нанесено тяжкі тілесні ушкодження малолітній ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

30 серпня 2016 року відомості про дане правопорушення були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань під №12016060060001303, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.128 КК України та розпочато досудове розслідування.

В ході проведення досудового розслідування було встановлено, що 29.08.2016 о 20 год. 00 хв. в результаті падіння облицювальної плитки з фасаду девятиповерхового будинку, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , було нанесено тілесні ушкодження малолітній ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , які згідно висновку експерта №156 від 23.01.2018 виразились у вигляді ран волосяної частини голови та на обличчі, синця та садна на обличчі, вдавленого перелому тімяної кістки зліва, які в своїй сукупності складають відкриту черепно-мозкову-лицеву травму, відносяться до тяжких тілесних ушкоджень по критерію небезпеки для життя в момент їх спричинення, які виникли від дії тупого (тупих) предмета (предметів) зі значною силою прикладання (силою необхідною для їх утворення), які могли бути спричиненні внаслідок падіння облицювальної плитки з висоти сьомого поверху та контакту останньої з головою ОСОБА_4 , які потягли за собою тривалий розлад здоров`я.

В ході проведення досудового розслідування було встановлено, що багатоквартирний будинок, який розташований за адресою: АДРЕСА_1 , який було введено в експлуатацію у 1983 році, та перебував на момент отримання ОСОБА_4 тілесних ушкоджень на балансі КВЖРЕП-2, який на даний час перебуває в процесі ліквідації.

Допитаний в якості свідка колишній начальник КВЖРЕП-2 ОСОБА_5 зазначив, що до 01.07.2017 року він працював начальником КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » останніх 5 років. Дане підприємство здійснювало діяльність з приводу надання комунальних послуг по обслуговуванню будинків та прибудинкових територій. Дане підприємство обслуговувало наступні мікрорайони м. Коростень: «Подол», « ІНФОРМАЦІЯ_3 », « ІНФОРМАЦІЯ_4 », «Хіммаш» та «Форзавод», а також видача довідок по мікрорайону «Пашини». 29.08.2016 року у вечері до нього зателефонував хтось з жителів будинку АДРЕСА_1 , та повідомив про те, що упала облицювальна плитка з фасаду вказаного будинку на голову малолітній дівчинці. Після цього випадку в той же вечір силами КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » було огороджено територію будинку червоною стрічкою з метою недопущення людей в зону ризику падіння плитки. З приводу місцезнаходження технічного паспорту вказаного будинку повідомив, що останній перебуває у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », плану прибудинкової території не має , як і планів споживчих систем. Інші документи КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » знаходяться у ФОП

ОСОБА_6 , що діє на підставі свідоцтва № НОМЕР_1 , з якою укладено договір про надання послуг з архівування документації вищевказаного підприємства з метою виконання вимог законодавства України при здійсненні його ліквідації. В тарифі про надання комунальних послуг з утримання вказаного будинку були закладені невеликі кошти для утримання фасаду будинку за які фактично неможливо було здійснювати його обслуговування. Майстром-техніком вказаного будинку була закріплена ОСОБА_7 , яка мала згідно посадової інструкції оглядати технічний стан будинку в цілому, включаючи його фасад. Після виявлення будь-яких порушень вона мала складати доповідну записку на його ім`я, а він повинен був вживати заходів щодо усунення виявлених недоліків. Якщо виникали недоліки з питань будівництва, то для їх усунення залучався майстер-будівельник ОСОБА_8 .

Враховуючи те, що вказана подія стала можливою у зв`язку з ймовірним неналежним виконання послуг по утриманню багатоквартирного житлового будинку, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », яке обслуговувало його на момент отримання ОСОБА_4 тілесних ушкоджень, а тому виникла необхідність в отриманні ряду оригіналів документів, які перебувають у фактичному володінні ФОП ОСОБА_6 , що діє на підставі свідоцтва № НОМЕР_2 та здійснює свою господарську діяльність за адресою: АДРЕСА_2 , яка на підставі договору №1 про надання послуг, який було укладено в м. Коростень 06.03.2018 року між головою ліквідаційної комісії ОСОБА_5 та нею, мала упорядкувати документи з особового складу та постійного зберігання (сортування, описування, зшивання та нумерація документів з особового складу та постійного зберігання), а також скласти акт опису справ з особового складу та опису справ постійного зберігання.

Отже, виникла необхідність в вилученні та дослідженні оригіналів наступних документів, які мають значення для встановлення істини у вказаному кримінальному провадженні, а саме:

?реєстраційних та статутних документів ІНФОРМАЦІЯ_2 , який діяв до передачі житлового фонду КВЖРЕП у №1 з балансів КВЖРЕП№№2,3,4, тобто до прийняття рішення №186 від 17.05.2017 «Про передачу житлового фонду на баланс комунальному виробничому житловому ремонтно-експлуатаційному підприємству №1 з балансів КВЖРЕП №№2,3,4 м. Коростеня»;

?документацію, пов`язану із постановкою на баланс житлового багатоквартирного будинку, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , введення його в експлуатацію, проектну-архітектурну документацію на нього;

? документів про проведення будь-яких ремонтних робіт вказаного будинку з початку його введення в експлуатацію й по час початку процедури ліквідації КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », в тому числі й робіт пов`язаних з здійснення будь-яких робіт по фасаду вказаного будинку, а саме:

oДоговорів про здійснення ремонтних робіт;

oпроектно-кошторисної документації;

oдоговорів генпідряду та субпідряду;

oактів прихованих робіт;

oдокументів щодо якості відповідності та походження матеріалів, які використовувались під час робіт;

oплатіжних первинних бухгалтерських документів;

oактів виконаних робіт (форми КБ-2);

oдовідок про вартість виконаних робіт (форми КБ-3);

oдоговірної ціни;

oресурсних відомостей;

oрозрахунків загальновиробничих витрат;

oдокументів щодо здійснення технічного нагляду;

oдокументів щодо здійснення авторського нагляду;

oдекларацій про початок виконання будівельних робіт;

oдекларацій готовності об`єкту до експлуатації;

?наказу про призначення на посаду майстра-техніка КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_7 , її особової справи, посадової інструкції, наказу про звільнення з посади;

?наказу про призначення на посаду майстра-будівельника КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_8 , її особової справи, посадової інструкції, наказу про звільнення з посади;

?наказів на призначення (контракти, договори ЦПХ і т.д.), особові справи всіх керівників, їх заступників та головних бухгалтерів, їх посадових інструкцій, наказів про звільнення.

З метою вилучення вказаних документів було направлено запити до начальника ІНФОРМАЦІЯ_2 за вих. 11380/208-2017 від 28.08.2017року, 14263/208-2017 року від 11.10.2017року, вих. №6734/208-2018 від 24.04.2018 року на які відповідь не надійшла.

Вищевказані запитуванні документи містять в собі відомості, які відповідно до п. 4 та п. 8 ч. 1 ст. 162 КПК України можуть становити комерційну таємницю та містять в собі персональні дані особи; знаходяться в володінні ФОП ОСОБА_6 , яка здійснює свою господарську діяльність за адресою: АДРЕСА_2 , тобто відносяться до охоронюваної законом таємниці.

Приймаючи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження наявні підстави вважати, що зазначені документи мають суттєве значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, їх вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей, які іншим способом неможливо отримати.

З врахуванням наведеного слідчий просив надати тимчасовий доступ до інформації, яка знаходиться у ФОП ОСОБА_6 ,що здійснює свою господарську діяльність за адресою: АДРЕСА_2 . Одночасно просив розгляд клопотання провести без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться, оскільки існує реальна загроза зміни або знищення зазначених у клопотанні документів.

Вивченням матеріалів провадження встановлено, що 30.08.2016 року слідчим відділом Коростенського ВП ГУ НП в Житомирській області дані відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань під №12016060060001303 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 128 КК України, проводиться досудове розслідування.

Застосування такого заходу забезпечення кримінального провадження передбачено ст.159 КПК України, дозвіл на застосування яких надає слідчий суддя суду першої інстанції, при цьому відомості щодо таких дій не становлять державної таємниці.

За правиламист.93КПК України збирання доказів здійснюється сторонами кримінального про вадження, потерпілим, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, у порядку, передбаченому цим Кодексом.

Сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Вказане клопотання необхідно розглядати за відсутністю сторони, у володінні якої знаходяться вказані вище документи, оскільки є достатні підстави вважати, що до зазначеної інформації можуть мати доступ сторонні особи, таким чином в разі будь-якого зволікання з її вилученням, будуть створенні можливості для її втрати, тобто існує реальна загроза для їх зміни та знищення, що в подальшому унеможливить прийняття законного рішення по даному провадженню.

Враховуючи, що подане клопотання містить належне обгрунтування зв`язку між вимогами, заявленими в ньому, та обставинами вчиненого правопорушення, тому наявні підстави для його задоволення.

Керуючись ст.131, 132,159,160-165 КПК України,

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання задовольнити.

Надати заступнику начальникаСВ КоростенськогоВП ГУНП вЖитомирській областістаршому лейтенантуполіції ОСОБА_3 або оперуповноваженомууправління захистуекономіки вЖитомирській областіДЗЕ НПУкраїни старшомулейтенанту поліції ОСОБА_9 абооперуповноваженому управліннязахисту економікив Житомирськійобласті ДЗЕНП Українистаршому лейтенантуполіції ОСОБА_10 або працівникам відповіднихоперативних підрозділівза письмовимдорученням заступниканачальника СВКоростенського ВПГУНП вЖитомирській областіу порядкуст.40Кримінального процесуальногокодексу Українитимчасовий доступдо речейі документів вприміщенні ФОП ОСОБА_6 ,яка здійснюєсвою господарськудіяльність заадресою: АДРЕСА_2 оригіналів наступних документів, а саме:

1)реєстраційних та статутних документів ІНФОРМАЦІЯ_2 , який діяв до передачі житлового фонду КВЖРЕП у №1 з балансів КВЖРЕП№№2,3,4, тобто до прийняття рішення №186 від 17.05.2017 «Про передачу житлового фонду на баланс комунальному виробничому житловому ремонтно-експлуатаційному підприємству №1 з балансів КВЖРЕП №№2,3,4 м. Коростеня»;

2)документації, пов`язаної із постановкою на баланс житлового багатоквартирного будинку, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , введення його в експлуатацію, проектну-архітектурну документацію на нього;

3) документів про проведення будь-яких ремонтних робіт вказаного будинку з початку його введення в експлуатацію й по час початку процедури ліквідації КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », в тому числі й робіт пов`язаних з здійснення будь-яких робіт по фасаду вказаного будинку, а саме:

oДоговорів про здійснення ремонтних робіт;

oпроектно-кошторисної документації;

oдоговорів генпідряду та субпідряду;

oактів прихованих робіт;

oдокументів щодо якості відповідності та походження матеріалів, які використовувались під час робіт;

oплатіжних первинних бухгалтерських документів;

oактів виконаних робіт (форми КБ-2);

oдовідок про вартість виконаних робіт (форми КБ-3);

oдоговірної ціни;

oресурсних відомостей;

oрозрахунків загальновиробничих витрат;

oдокументів щодо здійснення технічного нагляду;

oдокументів щодо здійснення авторського нагляду;

oдекларації про початок виконання будівельних робіт;

oдекларації готовності об`єкту до експлуатації;

4)наказу про призначення на посаду майстра-техніка КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_7 , її особової справи, посадової інструкції, наказу про звільнення з посади;

5)наказу про призначення на посаду майстра-будівельника КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_8 , її особової справи, посадової інструкції, наказу про звільнення з посади;

6)наказів на призначення (контракти, договори ЦПХ і т.д.), особові справи всіх керівників, їх заступників та головних бухгалтерів, їх посадових інструкцій, наказів про звільнення;

7)інших документів, що стосуються кримінального провадження, надавши можливість їх вилучити.

Роз`яснити, що згідно ст.166 КПК України, в разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКоростенський міськрайонний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення26.07.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83317118
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —279/3747/19

Ухвала від 23.04.2020

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Волкова Н. Я.

Ухвала від 17.12.2019

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Волкова Н. Я.

Ухвала від 26.07.2019

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Шульга О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні