Ухвала
від 29.07.2019 по справі 243/8671/17
ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Єдиний унікальний номер 243/8671/17

Номер провадження 22-ц/804/2124/19

У Х В А Л А

про залишення апеляційної скарги без руху

29 липня 2019 року м. Бахмут Донецька область

Донецький апеляційний суд у складі судді Канурної О.Д., розглянувши апеляційну скаргу ОСОБА_1 , в інтересах якої ОСОБА_2 на рішення Слов`янського міськрайонного суду Донецької області від 31 травня 2019 року у цивільній справі № 243/8671/17 за позовною заявою ОСОБА_1 до Слов`янського міськрайонного Відділу державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції у Донецькій області в особі заступника начальника ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , за участю третіх осіб - Органу опіки та піклування Слов`янської міської ради Донецької області, Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області, Дніпропетровської філії Державного підприємства СЕТАМ , Реєстраційної служби Слов`янського міськрайонного управління юстиції Донецької області про визнання незаконними електронних торгів, про визнання протиправною і скасування постанови державного виконавця від 11 вересня 2017 року та акту державного виконавця від 11 вересня 2017 року про передачу майна стягувачу в рахунок погашення боргу, скасування рішення державного реєстратора Реєстраційної служби Слов`янського міськрайонного управління юстиції Донецької області Мицько Н.С. від 26 вересня 2017 року та скасування рішення державного реєстратора Реєстраційної служби Слов`янського міськрайонного управління юстиції Донецької області від 27 вересня 2017 року Бабак К .Ю. (суддя першої інстанції Старовецький Володимир Іванович), -

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Слов`янського міськрайонного суду Донецької області від 31 травня 2019 року позовні вимоги ОСОБА_1 до Слов`янського міськрайонного Відділу державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції у Донецькій області в особі заступника начальника ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , за участю третіх осіб - Органу опіки та піклування Слов`янської міської ради Донецької області, Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області, Дніпропетровської філії Державного підприємства СЕТАМ , Реєстраційної служби Слов`янського міськрайонного управління юстиції Донецької області про визнання незаконними електронних торгів, про визнання протиправною і скасування постанови державного виконавця від 11 вересня 2017 року та акту державного виконавця від 11 вересня 2017 року про передачу майна стягувачу в рахунок погашення боргу, скасування рішення державного реєстратора Реєстраційної служби Слов`янського міськрайонного управління юстиції Донецької області Мицько Н.С. від 26 вересня 2017 року та скасування рішення державного реєстратора Реєстраційної служби Слов`янського міськрайонного управління юстиції Донецької області від 27 вересня 2017 року Бабак К.Ю. , задоволені частково.

Визнано незаконними частково електронні торги щодо реалізації арештованого майна, а саме в частині реалізації земельної ділянки з кадастровим номером № НОМЕР_1 площею 0, 0544 га, цільове призначення - для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд за адресою: АДРЕСА_1 .

Визнано протиправною та скасовано постанову державного виконавця від 11 вересня 2017 року про передачу майна стягувачу в частині передачі земельної ділянки з кадастровим номером № НОМЕР_1 площею 0, 0544 га, цільове призначення - для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд за адресою: АДРЕСА_1 .

Визнано протиправним та скасовано Акт державного виконавця від 11 вересня 2017 року про передачу майна стягувачу в частині передачі земельної ділянки з кадастровим номером № НОМЕР_1 площею 0, 0544 га, цільове призначення - для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд за адресою: АДРЕСА_1 .

Скасовано рішення державного реєстратора Реєстраційної служби Слов`янського міськрайонного управління юстиції Донецької області Мицько Н.С. від 26 вересня 2017 року, індексний номер: 37276178, яким право власності на земельну ділянку з кадастровим номером № НОМЕР_1 площею 0,0544 га, цільове призначення - для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстровано за ОСОБА_4

В задоволенні іншої частини позовних вимог, відмовлено.

Стягнуто з Слов`янського МВ ДВС ТУ юстиції у Донецькій області за рахунок бюджетних асигнувань Слов`янського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області та з ОСОБА_4 в частковому порядку на користь Державного бюджету України судові витрати по оплаті судового збору за вимоги немайнового характеру, а саме про визнання незаконними електронних торгів, в сумі 320,00 грн., про визнання протиправною і скасування постанови державного виконавця від 11 вересня 2017 року в сумі 320,00 грн., та про визнання та скасування акту державного виконавця від 11 вересня 2017 року в сумі 320,00 грн. - а саме по 160,00 грн. з кожного відповідача за кожну з вищезазначених позовних вимог на загальну суму 960,00 грн.

Стягнуто з Слов`янського МВ ДВС ТУ юстиції у Донецькій області за рахунок бюджетних асигнувань Слов`янського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області та з ОСОБА_4 в частковому порядку на користь Державного бюджету України судові витрати в розмірі 640,00 грн. по оплаті судового збору за вимоги немайнового характеру, а саме про скасування рішення державного реєстратора Реєстраційної служби Слов`янського міськрайонного управління юстиції Донецької області Мицько Н.С. від 26 вересня 2017 року., а саме по 320,00 грн. з кожного відповідача.

Судовий збір в сумі 640,00 грн. за позовну вимогу немайнового характеру про скасування рішення державного реєстратора Реєстраційної служби Слов`янського міськрайонного управління юстиції Донецької області від 27 вересня 2017 року Бабак К.Ю. - компенсовано за рахунок держави у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Із вказаним рішенням суду не погодилася позивач - ОСОБА_1 , в інтересах якої ОСОБА_2 та подала апеляційну скаргу, яка разом з матеріалами справи надійшла до Донецького апеляційного суду.

Апеляційне провадження у справі не може бути відкрито у зв`язку із наступною обставиною:

Відповідно до ч. 3 ст. 357 ЦПК України, апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 354 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку.

Згідно ч. 1 ст. 354 ЦПК України, апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Представником позивача апеляційна скарга була направлена поштою до суду першої інстанції 12 липня 2019 року, тобто скарга була подана з пропуском строку, встановленої ч. 1 ст. 354 ЦПК України (том № 4, а.с. 188).

Як вбачається з п. 2. ч. 2 ст. 354 ЦПК України, учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Відповідно до ч. 3 ст. 354 ЦПК України, строк на апеляційне оскарження може бути поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Таким чином, ОСОБА_1 , в інтересах якої діє ОСОБА_2 потрібно надати до Донецького апеляційного суду заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження з поважною причиною пропуску строку.

Згідно ч. 2 ст. 357 ЦПК України, до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 356 цього Кодексу, застосовуються положення статті 185 цього Кодексу.

Згідно ч. 2 ст. 185 ЦПК України, в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Враховуюче наведене, апеляційну скаргу необхідно залишити без руху та надати ОСОБА_1 , в інтересах якої діє ОСОБА_2 строк протягом десяти днів з дня вручення копії ухвали для усунення вище зазначеного недоліку.

Керуючись ст.ст. 185, 356, 357, ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Апеляційну скаргу ОСОБА_1 , в інтересах якої діє ОСОБА_2 на рішення Слов`янського міськрайонного суду Донецької області від 31 травня 2019 року залишити без руху.

Надати ОСОБА_1 , в інтересах якої діє ОСОБА_2 строк не більш десяти днів з дня отримання копії ухвали для усунення зазначеного недоліку, та попередити, що в разі ненадання заяви про поновлення строку із поважною причиною пропуску строку на апеляційне оскарження, апеляційну скаргу буде визнано не поданою та буде повернуто.

Суддя Донецького апеляційного суду Канурна О.Д.

Дата ухвалення рішення29.07.2019
Оприлюднено01.08.2019
Номер документу83328348
СудочинствоЦивільне
Сутьпередачу майна стягувачу в рахунок погашення боргу, скасування рішення державного реєстратора Реєстраційної служби Слов`янського міськрайонного управління юстиції Донецької області Мицько Н.С. від 26 вересня 2017 року та скасування рішення державного реєстратора Реєстраційної служби Слов`янського міськрайонного управління юстиції Донецької області від 27 вересня 2017 року Бабак К .Ю. (

Судовий реєстр по справі —243/8671/17

Ухвала від 31.05.2021

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

Постанова від 19.04.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Ухвала від 17.01.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Постанова від 12.11.2019

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Канурна О. Д.

Постанова від 13.11.2019

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Канурна О. Д.

Ухвала від 17.10.2019

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Канурна О. Д.

Ухвала від 08.10.2019

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Канурна О. Д.

Ухвала від 23.08.2019

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Канурна О. Д.

Ухвала від 29.07.2019

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Канурна О. Д.

Рішення від 30.05.2019

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні