Рішення
від 24.07.2019 по справі 295/954/19
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/954/19

Категорія 45

2/295/1092/19

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.07.2019 року м. Житомир

Богунський районний суд міста Житомира у складі:

головуючого - судді Перекупка І.Г.,

секретаря с/з - Поліщук К.Г.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Житомирі цивільну справу за позовом Житомирського міжрайонного управління водного господарства до ОСОБА_1 про визнання особи такою, що втратила право на користування житлом,-

встановив:

Представник позивача звернулася до Богунського районного суду м. Житомира з даним позовом, в якому просить визнати ОСОБА_1 , таким, що втратив право користування кімнатою АДРЕСА_4 , посилаючись на те, що Житомирське міжрайонне управління водного господарства, як державне підприємство утримує на балансі відомчий гуртожиток по АДРЕСА_4 . 12.01.2005 року ОСОБА_1 був зареєстрований (прописаний) у кімнаті 1-а гуртожитку. Після звільнення з роботи в ЖМУВГ 18.10.2017 року ОСОБА_1 до 18.04.2018 року продовжував проживати у зазначеній кімнаті гуртожитку, але у подальшому перестав проживати та оплачувати житлово-комунальні послуги.

Сторони в судове засідання не з`явилися. Представник позивача надав заяву про розгляд справи у його відсутність, позовні вимоги підтримує у повному обсязі, проти заочного рішення не заперечує.

За таких обставин, враховуючи те, що у справі є достатньо матеріалів про права та взаємовідносини сторін, суд ухвалює рішення у заочному порядку за відсутності сторін, що відповідає положенням ст.280 ЦПК України.

Дослідивши матеріали справи, з урахуванням меж заявлених позовних вимог, суд приходить до наступного висновку.

Судом встановлено, що згідно свідоцтва про право власності від 13.09.2004 року, вказаний об`єкт (гуртожиток) є об`єктом державної власності, що перебуває в оперативному управлінні ЖМУВГ.

Відповідно до Договору найму житла від 15.10.2006 року, який був укладений між сторонами, відповідач отримував в тимчасове користування кімнатою в„– НОМЕР_2 , у відомчому гуртожитку Житомирського міжрайонного управління водного господарства розташованого по АДРЕСА_4 .

Згідно акту обстеження житлових умов в гуртожитку Житомирського МУВГ, АДРЕСА_4 а, від 22.07.2019 року, при перевірці на місці житлових умов установлено: Жила площа (кількість кімнат, їх площа, поверх, підсобні приміщення, тощо) ОСОБА_2 , маючи договір найму та ордер на проживання в кімнаті НОМЕР_3 площею 17,1 кв. м., фактично проживає в кімнаті № НОМЕР_2 , площею 12,8 кв. м., так як належна йому за договором та ордером кімната НОМЕР_3 самовільно зайнята та замкнена звільненим більше року головним механіком ОСОБА_1 , який в даній будівлі не проживає з квітня 2018 року.

Відповідно до ст. 61 Житлового кодексу України користування жилим приміщенням у будинках державного і громадського житлового фонду здійснюється відповідно до договору найму жилого приміщення. Договір найму жилого приміщення в будинках державного і громадського житлового фонду укладається в письмовій формі на підставі ордера на жиле приміщення між наймодавцем - житлово-експлуатаційною організацією (а в разі її відсутності - відповідним підприємством, установою, організацією) і наймачем - громадянином, на ім`я якого видано ордер.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 ЖК України при тимчасовій відсутності наймача або членів його сім`ї за ними зберігається жиле приміщення протягом шести місяців.

Згідно зі ст. 72 ЖК України визнання особи такою, що втратила право користування жилим приміщенням внаслідок відсутності цієї особи понад встановлені строки, провадиться в судовому порядку.

Оскільки, відповідач не проживає у вищевказаній кімнаті понад строки встановлені законодавством, не несе витрати по її утриманню, тому він втратив право на користування житловим приміщенням - кімнатою АДРЕСА_4 .

Беручи до уваги вказані вище обставини, суд дійшов висновку, що позов є обґрунтованим та таким, що підлягає до задоволення.

Відповідно до вимог ст.141 ЦПК України слід стягнути з відповідачки на користь позивача 1921 грн. 00 коп. судового збору.

На підставі наведеного, ст.61, 62, 71, 72 ЖК України, керуючись ст.ст., 263-265, 280-285 ЦПК України, суд

ухвалив:

Позов задовольнити.

Визнати ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , таким, що втратив право користування житловим приміщенням, в кімнаті № 1а, у відомчому гуртожитку Житомирського міжрайонного управління водного господарства розташованого по АДРЕСА_4 .

Стягнути з ОСОБА_1 на користь Житомирського міжрайонного управління водного господарства судовий збір в розмірі 1921,00 грн.

Рішення може бути оскаржене до Житомирського апеляційного суду через Богунський районний суд міста Житомира шляхом подання апеляційної скарги протягом 30 днів з дня його проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду

Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом 30 днів з дня його проголошення. Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про перегляд заочного рішення.

Відомості сторін:

Позивач - Житомирське міжрайонне управління водного господарства (10029 м. Житомир, просп. Незалежності, 55а, ЄДРПОУ 01033869).

Відповідач - ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , АДРЕСА_6 , ІПН НОМЕР_1 ).

Суддя І.Г. Перекупка

Дата ухвалення рішення24.07.2019
Оприлюднено01.08.2019
Номер документу83346239
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи такою, що втратила право на користування житлом

Судовий реєстр по справі —295/954/19

Рішення від 24.07.2019

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Перекупка І. Г.

Ухвала від 20.05.2019

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Перекупка І. Г.

Ухвала від 07.02.2019

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Ведмідь Н. В.

Ухвала від 23.01.2019

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Ведмідь Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні