Ухвала
від 26.07.2019 по справі 263/7335/19
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.МАРІУПОЛЯ

Справа № 263/7335/19

Провадження № 2-о/263/444/2019

У Х В А Л А

26 липня 2019 року місто Маріуполь

Жовтневий районний суд міста Маріуполя у складі:

головуючого судді Музики О.М.,

при секретарі Рудь Ю.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу у порядку окремого позовного провадження за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту народження дитини, заінтересовані особи: Центральний районний у м. Маріуполі відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Донецькій області, Центральний районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Маріупольської міської ради,

В С Т А Н О В И В:

До Жовтневого районного суду міста Маріуполя Донецької області 20 травня 2019 року надійшла заява ОСОБА_1 про встановлення факту народження дитини, заінтересовані особи: Центральний районний у м. Маріуполі відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Донецькій області, Центральний районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Маріупольської міської ради, в якій заявник просить суд встановити факт народження ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце народження: м. Ясинувата Донецької області.

Ухвалою Жовтневого районного суду м. Маріуполя Донецької області від 22 травня 2019 року відкрито провадження у вказаній цивільній справі та призначено її до розгляду.

Відповідно до ч. 1 ст. 76 ЦПК України , доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

За змістом частини 3 статті 77 ЦПК України , сторони мають право обґрунтовувати належність конкретного доказу для підтвердження їхніх вимог або заперечень.

Згідно з п. 7 ч. 1 ст. 315 ЦПК України , суд розглядає справи про встановлення факту народження особи в певний час у разі неможливості реєстрації органом державної реєстрації актів цивільного стану факту народження.

Пунктом 3 частиною 1 статті 105 ЦПК передбачено, що призначення експертизи судом є обов`язковим у разі заявлення клопотання про призначення експертизи обома сторонами. Призначення експертизи судом є обов`язковим також за клопотанням хоча б однієї із сторін, якщо у справі необхідно встановити вік особи, якщо про це немає відповідних документів і неможливо їх одержати.

Відповідно до ч. 2 ст. 294 ЦПК України з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Як вбачається з матеріалів справи, Центральний районний у м. Маріуполі відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Донецькій області не має можливості провести державну реєстрацію народження та видати свідоцтво про народження ОСОБА_2 через відсутність відповідної довідки з медичної установи (форма № 130/о), медичної довідки про перебування дитини під наглядом лікувального закладу, а тому, слід дійти висновку, що для встановлення факту народження ОСОБА_2 у певний час, необхідним є призначення у справі судово-медичної експертизи для встановлення віку особи.

Відповідно до п. 9 ч. 1 ст. 253 ЦПК України провадження у справі зупиняється у випадках, встановлених, зокрема, пунктом 5 частини першої статті 252 цього Кодексу , - на час проведення експертизи.

Керуючись ст. ст. 76 , 77 , 105 , 315 , 253 ЦПК України , суд,-

У Х В А Л И В:

Призначити у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту народження дитини, заінтересовані особи: Центральний районний у м. Маріуполі відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Донецькій області, Центральний районний центр соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Маріупольської міської ради судово-медичну експертизу на встановлення віку ОСОБА_2 , проведення якої доручити експертам Комунального закладу Донецьке обласне бюро судово-медичної експертизи , розташованого за адресою: пр. Нікопольський, буд.60, м. Маріуполь, 87504.

На вирішення судово-медичної експертизи поставити питання:

- Яким є вік ОСОБА_2 ?

Витрати за проведення експертизи покласти на заявника ОСОБА_1 .

Встановити заявнику ОСОБА_1 для оплати судової експертизи 15-денний строк з дня отримання нею рахунку на оплату її вартості та роз`яснити, що в разі несплати експертизи у визначений строк ухвала про призначення експертизи може бути скасована судом.

Надати експерту матеріали справи № 263/7335/19.

Експерта попередити про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384 , 385 КК України .

Попередити сторони про наслідки ухилення від участі в експертизі, передбачені ст.109 ЦПК України . Роз`яснити, що у разі ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

На час проведення судово-медичної експертизи провадження у справі № 263/7335/19 зупинити.

Зобов`язати ОСОБА_2 з`явитися до експертної установи у визначений час.

Копію ухвали направити на виконання до КЗ Донецьке обласне бюро судово-медичної експертизи та сторонам.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного суду або через Жовтневий районний суд м. Маріуполя Донецької області шляхом подачі апеляційної скарги в п`ятнадцятиденний строк з дня проголошення ухвали.

Суддя О.М.Музика

СудЖовтневий районний суд м.Маріуполя
Дата ухвалення рішення26.07.2019
Оприлюднено01.08.2019
Номер документу83358759
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —263/7335/19

Рішення від 25.11.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Маріуполя

Музика О. М.

Ухвала від 07.11.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Маріуполя

Музика О. М.

Ухвала від 26.07.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Маріуполя

Музика О. М.

Ухвала від 22.05.2019

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Маріуполя

Музика О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні