Ухвала
від 31.07.2019 по справі 912/2209/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

вул.В`ячеслава Чорновола, 29/32, м.Кропивницький, Україна, 25022,

тел/факс: 22-09-70/24-09-91 E-mail: inbox@kr.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

31 липня 2019 року справа № 912/2209/19

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Коваленко Н.М., розглянувши заяву позивача №б/н від 29.07.2019 про забезпечення позову у справі №912/2209/19

за позовом: ОСОБА_1 (далі - гр. ОСОБА_1 ), РНОКПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ;

до відповідачів:

1. ОСОБА_2 (далі - гр. ОСОБА_2 ), РНОКПП НОМЕР_2 , АДРЕСА_1 ;

2. ОСОБА_3 (далі - гр. ОСОБА_3 ), РНОКПП НОМЕР_3 , АДРЕСА_2 ;

3. Державного реєстратора Данило-Балківської сільської ради Ульновського району Кіровоградської області Кондратюк Михайла Петровича, 28440 , Кіровоградська область, Ульяновський район, с. Данилова Балка, вул. Центральна, 3

за участю третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Перлина степу" (далі - ТОВ "Агрофірма "Перлина степу"), код ЄДР 36390157, 28611, Кіровоградська область, Устинівський район, с. Степанівка, вул. Суворова, буд. 23

про визнання правочину недійсним та скасування реєстраційної дії

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Кіровоградської області надійшла позовна заява гр. ОСОБА_1 до відповідачів з вимогами:

- Визнати недійсним правочин, за яким ОСОБА_2 відчужила ОСОБА_3 частку статутного капіталу Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Перлина степу" у розмірі 250 000,00 грн;

- Скасувати реєстраційну дію у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 11.07.2019 за №14421070024000244, проведену державним реєстратором Кондратюком Михайлом Петровичем Данилово-Балківської сільської ради Ульяновського району Кіровоградської області.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначає, що всупереч положенням статуту ТОВ "Агрофірма "Перлина степу" відповідач - гр. ОСОБА_2 відчужила свою частку в статутному капіталі особі, яка не зазначена в п. 6.3. статуту та ще й з порушенням вимог ЦК України, чим порушила переважні права позивача стосовно придбання частки статутного капіталу.

Тому позивач вважає, що правочин, за яким гр. ОСОБА_2 відчужила на користь гр. ОСОБА_3 частку статутного капіталу ТОВ "Агрофірма "Перлина степу" є недійсним.

Державну реєстрацію змін до відомостей про ТОВ "Агрофірма "Перлина степу", які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань проведено на підставі недійсного правочину, тому позивач вважає за можливе суду скасувати реєстраційну дію №14421070024000244 проведену 11.07.2019 державним реєстратором, якою виключено ОСОБА_2 зі складу учасників та включено до складу учасників Товариства ОСОБА_3 з часткою статутного капіталу у розмірі 250 000,00 грн., оскільки така дія є похідною від акту приймання-передачі частки статутного капіталу, який є недійсним.

Ухвалою від 31.07.2019 господарським судом, зокрема, відкрито провадження у справі №912/2209/19, ухвалено розглядати справу за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на 15.08.2019, залучено до участі у справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - ТОВ "Агрофірма "Перлина степу", визначено строки для подання учасниками провадження заяв по суті справи.

Разом з позовною заявою позивачем 29.07.2019 подано до суду заяву №б/н від 29.07.2019 про забезпечення позову з вимогами:

- накласти арешт на корпоративні права - частку в статутному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Перлина степу" (код ЄДРПОУ 36390157) у розмірі 250 000,00 грн., яка належить ОСОБА_3 ;

- заборонити державним реєстраторам, визначених Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" вчиняти/здійснювати/проводити будь-які реєстраційні дії, передбачені Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" відносно/щодо Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Перлина степу" (код ЄДРПОУ 36390157), в тому числі, але не виключно, реєстрацію, внесення змін до установчих документів, перереєстрацію, реорганізацію будь-яким шляхом, реєстрацію припинення діяльності, реєстрацію будь-яким чином скасування існуючої редакції статуту, проводити передачу реєстраційної справи товариства, а також вносити інші зміни до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі, зокрема, про зміну складу та часток учасників товариства.

Зазначена заява про забезпечення позову обґрунтована тим, що 11.07.2019 державним реєстратором Кондратюком Михайлом Петровичем Данилово-Балківської сільської ради Ульяновського району Кіровоградської області проведено реєстраційну дію №14421070024000244 стосовно зміни учасників ТОВ "Агрофірма "Перлина степу", а саме: виключено ОСОБА_2 зі складу учасників та включено до складу учасників ОСОБА_3 , який став володільцем частки статутного капіталу у розмірі 250 000,00 грн.

Позивач зазначає, що відчуження частки статутного капіталу ОСОБА_2 зійснено з порушенням вимог діючого законодавства та Статуту, що є порушенням його прав, як учасника ТОВ "Агрофірма "Перлина степу", виходячи з наступного.

Пунктом 9.2. статуту ТОВ "Агрофірма "Перлина степу", встановлено, що вищим органом Товариства є загальні збори учасників особисто. Загальні збори учасників товариства мають право приймати рішення з усіх питань діяльності Товариства та визначено перелік питань, які приймаються в обов`язковому порядку, серед них: вирішення питань щодо зміни складу учасників Товариства, продаж або іншим чином відступлення учасником частки (її частини) у статутному капіталі Товариства (підпункти 8 та 9 п.9.2).

Окрім цього, пунктом 6.3. статуту ТОВ "Агрофірма "Перлина степу" встановлено: "Учасники Товариства мають право відступити свою частку (її частину) в Статутному капіталі тільки близьким родичам, а саме: ОСОБА_2 , ОСОБА_1 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 . Перехід (передача) частки у статутному капіталі засвідчується нотаріально. Продати (подарити) або іншим чином відступити свою частку (її частину) у статутному капіталі Товариства іншим особам не допускається.".

Позивач зазначає, що статтею 20 Закону України "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю" встановлено переважне право учасника товариства на придбання частки (частини частки) іншого учасника товариства, що продається третій особі. При цьому, учасник товариства, який має намір продати свою частку третій особі зобов`язаний письмово повідомити про це інших учасників товариства та проінформувати про ціну та розмір частки, що відчужується.

Також статтею 362 Цивільного кодексу України встановлено, що у разі продажу частки у праві спільної часткової власності співвласник має переважне право перед іншими особами на її купівлю. Продавець частки у праві спільної часткової власності зобов`язаний письмово повідомити інших співвласників про намір продати свою частку, вказавши ціну та інші умови, на яких він її продає.

Зважаючи на те, що жодного повідомлення від ОСОБА_2 про її намір відчужити, частку в статутному капіталі до позивача не надходило, загальні збори учасників Товариства для вирішення питання щодо відчуження. ОСОБА_2 не скликались і не проводились, відчуження частки здійснене на користь ОСОБА_3 , особи, яка не зазначена в статуті Товариства, та враховуючи приписи ч. 1 ст. 203 ЦК України позивач вважає, що правочин, за яким ОСОБА_2 відчужила на користь ОСОБА_3 частку статутного капіталу ТОВ "Агрофірма "Перлина степу" у розмірі 250 000,00 грн є недійсним.

Стаття 136 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) встановлює, що Господарський суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 137 цього Кодексу заходів забезпечення позову. Забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Згідно приписів ст. 137 ГПК України позов забезпечується, зокрема, забороною відповідачу вчиняти певні дії; забороною іншим особам вчиняти дії щодо предмета спору або здійснювати платежі, або передавати майно відповідачеві, або виконувати щодо нього інші зобов`язання.

Отже зважаючи на те, що ОСОБА_2 в порушення умов статуту ТОВ "Агрофірма "Перлина степу" та діючого законодавства здійснила відчуження частки статутного капіталу ОСОБА_3 , то й ОСОБА_3 також може відчужити частку статутного капіталу ТОВ "Агрофірма "Перлина степу", а це в свою чергу може утруднити виконання рішення суду у разі задоволення моїх позовних вимог.

При розгляді вказаної заяви господарський суд враховує таке.

Статтею 136 ГПК України встановлено, що суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 137 цього Кодексу заходів забезпечення позову. Забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Пунктами 2, 4, 10 ч. 1 ст. 137 ГПК України серед визначених заходів забезпечення позову передбачена заборона відповідачу вчиняти певні дії; забороною іншим особам вчиняти дії щодо предмета спору або здійснювати платежі, або передавати майно відповідачеві, або виконувати щодо нього інші зобов`язання; іншими заходами, необхідними для забезпечення ефективного захисту або поновлення порушених чи оспорюваних прав та інтересів, якщо такий захист поновлення не забезпечуються заходами, зазначеними у пунктах 1-9 цієї частини.

Відповідно до ч. 5 ст. 137 ГПК України - не допускається забезпечення позову у спорах, що виникають з корпоративних відносин, шляхом заборони:

1) проводити загальні збори акціонерів або учасників господарського товариства та приймати ними рішення, крім заборони приймати конкретні визначені судом рішення, які прямо стосуються предмета спору;

2) емітенту, зберігачу, депозитарію надавати реєстр власників іменних цінних паперів, інформацію про акціонерів або учасників господарського товариства для проведення загальних зборів товариства;

3) участі (реєстрації для участі) або неучасті акціонерів або учасників у загальних зборах товариства, визначення правомочності загальних зборів акціонерів або учасників господарського товариства;

4) здійснювати органам державної влади, органам місцевого самоврядування, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб покладені на них згідно із законодавством владні повноваження, крім заборони приймати конкретні визначені судом рішення, вчиняти конкретні дії, що прямо стосуються предмета спору.

У вирішенні питання про забезпечення позову господарський суд має здійснити оцінку обґрунтованості доводів заявника щодо необхідності вжиття відповідних заходів з урахуванням: розумності, обґрунтованості і адекватності вимог заявника щодо забезпечення позову; забезпечення збалансованості інтересів сторін, а також інших учасників судового процесу; наявності зв`язку між конкретним заходом до забезпечення позову і предметом позовної вимоги, зокрема, чи спроможний такий захід забезпечити фактичне виконання судового рішення в разі задоволення позову; імовірності утруднення виконання або невиконання рішення господарського суду в разі невжиття таких заходів; запобігання порушенню у зв`язку із вжиттям таких заходів прав та охоронюваних законом інтересів осіб, що не є учасниками даного судового процесу.

Заходами забезпечення позову є тимчасове обмеження прав особи тією мірою та таким чином, як це необхідно для збереження в період розгляду справи можливості безперешкодного виконання рішення суду в разі задоволенню позову.

Адекватність заходу до забезпечення позову, що застосовується господарським судом, визначається його відповідністю вимогам, на забезпечення яких він вживається. Оцінка такої відповідності здійснюється господарським судом, зокрема, з урахуванням співвідношення прав (інтересу), про захист яких просить заявник, з вартістю майна, на яке вимагається накладення арешту, або з наслідками заборони відповідачеві вчиняти певні дії.

Розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, має пересвідчитися, зокрема, в тому, що існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з`ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

При цьому, згідно зі ст. 73-74 ГПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Господарський суд враховує, що предметом позову в даній справі є визнання недійсним правочину за яким гр. ОСОБА_2 відчужила гр. ОСОБА_3 частку статутного капіталу ТОВ "Агрофірма "Перлина степу" у розмірі 250 000,00 грн та, як наслідок, скасування реєстраційної дії у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 11.07.2019 за №14421070024000244, проведеної державним реєстратором Кондратюком Михайлом Петровичем Данилово-Балківської сільської ради Ульяновського району Кіровоградської області.

В той же час, ч. 10 ст. 137 ГПК України передбачено, що заходи забезпечення позову не повинні порушувати прав інших акціонерів (учасників) господарського товариства. Зокрема, крім випадків, передбачених частиною дев`ятою цієї статті, заборона вчиняти дії має стосуватися лише акцій або корпоративних прав, безпосередньо пов`язаних з предметом спору.

Господарський суд вважає, що заборона державним реєстраторам, визначених Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" вчиняти/здійснювати/проводити будь-які реєстраційні дії, передбачені Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" відносно/щодо ТОВ "Агрофірма "Перлина степу", в тому числі, але не виключно, реєстрацію, внесення змін до установчих документів, перереєстрацію, реорганізацію будь-яким шляхом, реєстрацію припинення діяльності, реєстрацію будь-яким чином скасування існуючої редакції статуту, проводити передачу реєстраційної справи ТОВ "Агрофірма "Перлина степу", а також вносити інші зміни до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі, зокрема, про зміну складу власників ТОВ "Агрофірма "Перлина степу" чи їх часток, про яку просить позивач, може порушувати права інших засновників (учасників) ТОВ "Агрофірма "Перлина степу".

Згідно ст. 86 ГПК України суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів.

Частиною 4 ст. 137 ГПК України встановлено, що заходи забезпечення позову, крім арешту морського судна, що здійснюється для забезпечення морської вимоги, мають бути співмірними із заявленими позивачем вимогами.

Виходячи зі змісту заяви, предмету позову, суд дійшов висновку про неспівмірність заходів забезпечення позову в частині заборони державним реєстраторам, визначених Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" вчиняти/здійснювати/проводити будь-які реєстраційні дії, передбачені Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" відносно/щодо ТОВ "Агрофірма "Перлина степу", в тому числі, але не виключно, реєстрацію, внесення змін до установчих документів, перереєстрацію, реорганізацію будь-яким шляхом, реєстрацію припинення діяльності, реєстрацію будь-яким чином скасування існуючої редакції статуту, проводити передачу реєстраційної справи ТОВ "Агрофірма "Перлина степу", а також вносити інші зміни до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі, зокрема, про зміну складу власників ТОВ "Агрофірма "Перлина степу" чи їх часток, про які просить позивач, заявленим позовним вимогам.

Суд зазначає, що під час вирішення питання про наявність підстав для забезпечення позову, обов`язок по доведенню та обґрунтуванню наявності очевидної небезпеки заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача покладається саме на позивача.

Поруч з цим господарський суд враховує, що невжиття заходів забезпечення позову може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся до суду у разі визнання недійсним правочину, за яким гр. ОСОБА_2 відчужила гр. ОСОБА_3 частку статутного капіталу ТОВ "Агрофірма "Перлина степу" у розмірі 250 000,00 грн.

При здійсненні судочинства суди мають застосовувати Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод від 04.11.1950 № ETS №005 (далі - Конвенція) та практику Європейського суду з прав людини як джерело права (ст. 17 Закону України "Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини").

Так, за приписами ст. 6 Конвенції кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру.

За змістом ст. 13 Конвенції кожен, чиї права та свободи, визначені в цій Конвенції, було порушено, має право на ефективний засіб юридичного захисту в національному органі, навіть якщо таке порушення було вчинене особами, які здійснювали свої офіційні повноваження.

Європейський суд з прав людини у рішенні від 29.06.2006 у справі "Пантелеєнко проти України" зазначив, що засіб юридичного захисту має бути ефективним, як на практиці, так і за законом.

У рішенні від 31.07.2003 у справі "Дорани проти Ірландії" Європейський суд з прав людини зазначив, що поняття "ефективний засіб" передбачає запобігання порушенню або припиненню порушення, а так само встановлення механізму відновлення, поновлення порушеного права.

При вирішенні справи "Каіч та інші проти Хорватії" (рішення від 17.07.2008) Європейський Суд з прав людини вказав, що для Конвенції було б неприйнятно, якби стаття 13 декларувала право на ефективний засіб захисту, але без його практичного застосування. Таким чином, обов`язковим є практичне застосування ефективного механізму захисту. Протилежний підхід суперечитиме принципу верховенства права.

Разом з тим, як вбачається з наданого позивачем витягу з ЄДР станом на даний час відповідачами та третьою особою в результаті відчуження частки у статутному капіталі ТОВ "Агрофірма "Перлина степу" внесені зміни до відомостей про юридичну особу, що не пов`язані зі змінами в установчих документах; 11.07.2019 №14421070024000244; зміна складу або інформації про засновників.

З огляду на предмет заявленого позову, суд вважає, що належним та допустимим заходом забезпечення позову є накладення арешту на спірну частку в статутному капіталі ТОВ "Агрофірма "Перлина степу" в розмірі 250 000,00 грн, яка належить ОСОБА_3 , що прямо стосується предмету спору у даній справі, відповідає вимогам розумності, обґрунтованості і адекватності щодо забезпечення позову, забезпечує справедливий баланс інтересів учасників справи, а також гарантуватиме ефективний захист прав позивача, у випадку задоволення позовних вимог у даній справі.

Господарський суд приходить до висновку про те, що невжиття заходів до забезпечення позову шляхом накладення арешту на спірну частку в статутному капіталі ТОВ "Агрофірма "Перлина степу" може істотно ускладнити ефективний захист або поновлення порушених корпоративних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся до суду, оскільки подальше відчуження спірної частки, може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, який не зможе захистити або поновити свої права в межах одного судового провадження без нових звернень до суду.

Відповідно до ч. 5-6 ст. 140 ГПК України - залежно від обставин справи суд може забезпечити позов повністю або частково. Про забезпечення позову або про відмову у забезпеченні позову суд постановляє ухвалу. В ухвалі про забезпечення позову суд зазначає вид забезпечення позову і підстави його обрання та вирішує питання зустрічного забезпечення. Суд може також зазначити порядок виконання ухвали про забезпечення позову.

Таким чином, заява позивача №б/н від 29.07.2019 про забезпечення позову підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст. 3, 12, 136-137, 140, 233-235, 326 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

Заяву позивача №б/н від 29.07.2019 про забезпечення позову задовольнити частково.

Накласти арешт на корпоративні права - частку в статутному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма "Перлина степу" (код ЄДР 36390157) у розмірі 250 000,00 грн, яка належить ОСОБА_3 .

В решті вимог позивача про забезпечення позову відмовити.

Стягувач: ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ).

Боржники: 1. ОСОБА_2 (РНОКПП НОМЕР_2 , АДРЕСА_1 );

2. ОСОБА_3 (РНОКПП НОМЕР_3 , АДРЕСА_2 ),

3. Державний реєстратор Данило-Балківської сільської ради Ульновського району Кіровоградської області Кондратюк Михайло Петрович ( АДРЕСА_3 . Данилова Балка, вул. Центральна, 3).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена до Центрального апеляційного господарського суду в порядку, встановленому Господарським процесуальним кодексом України.

Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання.

Дана ухвала є виконавчим документом та підлягає виконанню в порядку встановленому Законом України "Про виконавче провадження".

Оригінал ухвали направити позивачу: ОСОБА_1 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Копії ухвали направити: гр. ОСОБА_2 , гр. ОСОБА_3 , Державному реєстратору Данило-Балківської сільської ради Ульновського району Кіровоградської області Кондратюку М.П. та ТОВ "Агрофірма "Перлина степу".

Суддя Н.М. Коваленко

Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості надавати інформацію про веб-адресу судового рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень, одночасно з врученням (надсиланням/видачі) копії повного або скороченого такого рішення до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Повідомити учасників справи про можливість ознайомитись з електронною копією судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень за його веб-адресою: http://reyestr.court.gov.ua.

Дата ухвалення рішення31.07.2019
Оприлюднено02.08.2019
Номер документу83378173
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання правочину недійсним та скасування реєстраційної дії

Судовий реєстр по справі —912/2209/19

Ухвала від 18.11.2020

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 11.11.2020

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 22.10.2019

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 21.10.2019

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 10.10.2019

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 23.09.2019

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 19.09.2019

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 15.08.2019

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 31.07.2019

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 31.07.2019

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні