Ухвала
від 02.08.2019 по справі 143/179/19
ПОГРЕБИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 143/179/19

УХВАЛА

Іменем України

02.08.2019 року Погребищенський районний суд Вінницької області

в складі: головуючого - судді Марченко Л. В.,

з участю секретаря Мельніченко Т. Б.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача Гиренко ОСОБА_2 ,

представника Відділу освіти Погребищенської РДА Гончарука Р. О.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в місті Погребище цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до комунального закладу Мончинська загальноосвітня школа І ступеня Погребищенської районної ради Вінницької області , відділу освіти Погребищенської районної державної адміністрації про зміну дати звільнення, стягнення заробітку та матеріальної допомоги на оздоровлення, -

Встановив:

21.02.2019 до Погребищенського районного суду Вінницької області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до комунального закладу Мончинська загальноосвітня школа І ступеня Погребищенської районної ради Вінницької області , відділу освіти Погребищенської районної державної адміністрації про зміну дати звільнення, стягнення заробітку та матеріальної допомоги на оздоровлення.

Ухвалою суду від 07.03.2019 у даній справі відкрито загальне позовне провадження та призначено підготовче судове засідання.

В підготовчому судовому засіданні представник відповідача Відділу освіти Погребищенської районної державної адміністрації Гончарук Р. О. подав заяву про залучення до участі у справі як відповідача правонаступника Комунального закладу Мончинська загальноосвітня школа І ступеня Поргебищенської районної ради Вінницької області - Комунальний заклад Погребищенський опорний заклад середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 Поргебищенської районної ради Вінницької області, яке мотивовано тим, що 05.07.2019 здійснено державну реєстрацію припинення юридичної особи Комунального закладу Мончинська загальноосвітня школа І ступеня Поргебищенської районної ради Вінницької області у зв`язку з приєднанням її до Комунального закладу Погребищенський опорний заклад середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 Поргебищенської районної ради Вінницької області.

Позивач та її представник Гиренко Т. ОСОБА_3 . проти задоволення заяви про залучення правонаступника не заперечували.

Вивчивши заявлену представником відповідача заяву, оглянувши матеріали цивільної справи, суд приходить до висновку, що заяву представника відповідача про залучення співвідповідача слід задовільнити з огляду на таке.

Судом встановлено, що 05.07.2019 здійснено державну реєстрацію припинення юридичної особи Комунального закладу Мончинська загальноосвітня школа І ступеня Поргебищенської районної ради Вінницької області у зв`язку з приєднанням її до Комунального закладу Погребищенський опорний заклад середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 Поргебищенської районної ради Вінницької області.

Як вбачається з абз.3 п.3 Статуту Комунального закладу Погребищенський опорний заклад середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 Поргебищенської районної ради Вінницької області, Опорний заклад є правонаступником реорганізованих шляхом приєднання комунальних закладів, зокрема і Комунального закладу Мончинська загальноосвітня школа І ступеня Поргебищенської районної ради Вінницької області .

Відповідно до ч.1 ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу..

Згідно п. 4 ч.2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Відповідно до п.2 ч.2 ст.198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадку залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

З огляду на вищезазначене заява представника відповідача ОСОБА_4 про залучення співвідповідача є обґрунтованою, а тому її слід задовільнити.

Керуючись ст. ст. 55, 258-261 ЦПК України, суд, -

Ухвалив:

Клопотання представника відповідача задовольнити.

Залучити до участі у справі як відповідача правонаступника Комунального закладу Мончинська загальноосвітня школа І ступеня Поргебищенської районної ради Вінницької області - Комунальний заклад Погребищенський опорний заклад середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 Поргебищенської районної ради Вінницької області (код ЄДРПОУ 24895711, місцезнаходження: 22200, Вінницька обл., м. Поргебище, вул. Б. Хмельницького, 102).

Підготовче засідання відкласти на 19 вересня 2019 року о 14 год. 00 хв.

Відповідачу у п`ятнадцятиденний строк, з дня отримання копії ухвали необхідно подати відзив на позов, який відповідатиме вимогам ст. ст. 178, 191 ЦПК України.

Роз`яснити відповідачу, що у разі неподання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивачу у п`ятнадцятиденний строк, з дня отримання відзиву на позов, необхідно подати відповідь на відзив, який відповідатиме вимогам ст. ст. 178, 179 ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення02.08.2019
Оприлюднено04.08.2019
Номер документу83402344
СудочинствоЦивільне
Сутьзміну дати звільнення, стягнення заробітку та матеріальної допомоги на оздоровлення

Судовий реєстр по справі —143/179/19

Ухвала від 07.04.2021

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Стадник І. М.

Ухвала від 15.03.2021

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Стадник І. М.

Ухвала від 10.03.2021

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сопрун В. В.

Постанова від 10.02.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Ухвала від 01.02.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Ухвала від 21.05.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Ухвала від 27.04.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Ухвала від 19.03.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Ухвала від 13.02.2020

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сопрун В. В.

Ухвала від 27.01.2020

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сопрун В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні