Ухвала
від 02.08.2019 по справі 705/3086/19
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №705/3086/19

2/705/1877/19

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

02 серпня 2019 року місто Умань

Суддя Уманського міськрайонного суду Черкаської області Корман О.В., вивчивши матеріали позовної заяви за позовом ОСОБА_1 до Ропотуської сільської ради Уманського району Черкаської області про визнання права власності на майно в порядку спадкування за законом,

В С Т А Н О В И В:

До Уманського міськрайонного суду Черкаської області звернулась ОСОБА_1 з позовом до Ропотуської сільської ради Уманського району Черкаської області про визнання права власності на майно в порядку спадкування за законом.

Вивченням матеріалів позовної заяви встановлено, що позивачем не дотримано вимоги статей 175, 177 ЦПК України.

У позовній заяві позивач не обґрунтувала з посиланням на докази, чим підтверджується факт перебування у власності спадкодавця на момент його смерті земельної ділянки, на яку позивач просить визнати право власності. Позовна заява містить посилання лише на те, що земельна ділянка перебувала у користуванні спадкодавця.

Також, не обґрунтовано з посиланням на докази підстави звернення до суду з позовом про визнання права власності на спадкове майно, а не з заявою до нотаріуса в порядку, визначеному законом для прийняття спадщини.

Відповідно до позовної заяви не додано докази, які підтверджують право власності спадкодавця на земельну ділянку на момент його смерті, а також докази неможливості оформити спадкові права в порядку, визначеному законодавством України, шляхом звернення з відповідною заявою до нотаріуса.

Згідно вимог ч.ч.1-2 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Позивачу необхідно у строк, визначений судом, подати до суду належним чином оформлену позовну заяву та її копію, усунувши недоліки, на які вказав суддя вище, а також додати відповідні докази обставин, на які вказав суддя.

Керуючись ст.ст. 175, 177, 185 ЦПК України, суддя,

У Х В А Л И В:

Позовну заяву за позовом ОСОБА_1 до Ропотуської сільської ради Уманського району Черкаської області про визнання права власності на майно в порядку спадкування за законом, залишити без руху.

Визначити позивачеві строк для усунення недоліків позовної заяви - п`ять днів з дня вручення їй ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Роз`яснити позивачеві, що якщо позивач не усуне недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Ухвала набирає законної сили після підписання її суддею та не підлягає оскарженню в апеляційному порядку.

Суддя О.В. Корман

Дата ухвалення рішення02.08.2019
Оприлюднено04.08.2019
Номер документу83427176
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на майно в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —705/3086/19

Рішення від 12.03.2020

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Корман О. В.

Рішення від 12.03.2020

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Корман О. В.

Ухвала від 19.12.2019

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Корман О. В.

Ухвала від 04.09.2019

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Корман О. В.

Ухвала від 02.08.2019

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Корман О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні