Ухвала
від 05.08.2019 по справі 480/2972/19
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

вул. Герасима Кондратьєва, 159, м. Суми, 40021, E-mail: inbox@adm.su.court.gov.ua

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

05 серпня 2019 р. Справа № 480/2972/19

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Савицька Н.В., перевіривши матеріали позову Головного управління ДФС у Сумській області (вул. Іллінська, буд.13, м. Суми, 40009) до товариства з обмеженою відповідальністю "Промислова група "Еліт Груп" (вул. Перемоги, 39, м. Суми, 40002) про стягнення податкового боргу,-

В С Т А Н О В И В:

Головне управління ДФС у Сумській області звернулося до Сумського окружного адміністративного суду з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "Промислова група "Еліт Груп" та просить суд стягнути з відповідача за рахунок коштів на рахунках у банках, обслуговуючих такого платника податків та готівки, що належить такому платнику податків податковий борг з податку на додану вартість із вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) у сумі 4 561 470,92 грн на користь державного бюджету України.

Перевіривши позовну заяву та додані до неї докази суд вважає, що позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161, 172 КАС України, підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства та підсудна Сумському окружному адміністративному суду, підстав для її повернення, відмови у відкритті провадження або залишення без руху не вбачається.

Частиною першою статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

При цьому, згідно з ч. 3 ст. 257 КАС України визначено, що при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Враховуючи значення справи для сторін, категорію і складність справи, а також приймаючи до уваги клопотання позивачів про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, вбачається необхідним призначити розгляд справи за правилами загального позовного провадження з проведенням підготовчого судового засідання.

Керуючись ст. 171, 248 КАС України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі №480/2972/19 за позовом Головного управління ДФС у Сумській області до товариства з обмеженою відповідальністю "Промислова група "Еліт Груп" про стягнення податкового боргу (Номер категорії справи 111020300).

2. Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження з проведенням підготовчого судового засідання.

Призначити справу до розгляду у підготовчому судовому засіданні на "27" серпня 2019р. о 10:30 год. Засідання відбудеться в приміщенні Сумського окружного адміністративного суду за адресою: м. Суми, вул. Герасима Кондратьєва, 159 зал. 109.

3. Копію ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі надіслати сторонам.

4. Встановити відповідачу 15-денний строк з дня вручення цієї ухвали для подання відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, і всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення проти позову, якщо такі докази не надані позивачем, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

5. Зобов`язати відповідача надіслати (надати) копію відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду.

6. Попередити відповідача, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами.

7. Роз`яснити учасникам справи, що інформацію у справі, що розглядається, можна отримати в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України на веб-сторінці http://adm.su.court.gov.ua/sud1870/.

8. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена лише з питання порушення правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги через Сумський окружний адміністративний суд до Другого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її ухвалення.

Суддя Н.В. Савицька

Дата ухвалення рішення05.08.2019
Оприлюднено07.08.2019
Номер документу83436741
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —480/2972/19

Рішення від 19.11.2019

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Н.В. Савицька

Рішення від 19.11.2019

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Н.В. Савицька

Ухвала від 10.09.2019

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Н.В. Савицька

Ухвала від 05.08.2019

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Н.В. Савицька

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні