Ухвала
від 05.08.2019 по справі 705/3502/19
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №705/3502/19

1-кс/705/1298/19

У Х В А Л А

І МЕ НЕ М УК РА ЇН И

05 серпня 2019 року Уманський міськрайонний суд Черкаської області

в складі: слідчого судді ОСОБА_1

секретаря ОСОБА_2

з участю слідчого ОСОБА_3

розглянув у судовому засіданні в залі суду в м. Умань клопотання слідчого Уманського ВП ГУНП в Черкаській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , поданого за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42019251100000054 від 19.07.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України про проведення огляду,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий Уманського ВПГУНП вЧеркаській областіОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про надання дозволу на проведення огляду володіння особи, а саме нежитлового приміщення №138-142 загальною площею 142 кв.м. блоку підсобних цехів мехмайстерні ( літ. К ), що розташовані за адресою: Черкаська область, м. Умань, пров. Леваневського, 4, яке на праві колективної власності належить ТДВ « Уманський мясокомбінат », та згідно договору оренди нерухомого майна №26-12/16-1 від 26.12.2016 року орендується ТОВ « Умань-ЕКО .

В клопотанні зазначено, що 19.07.2019 року до Уманської місцевої прокуратури надійшла заява голови Департаменту Міжнародної антикорупційної асамблеї Черкаської області ОСОБА_4 , про те що, службові особи ТОВ «Умань-ЕКО», ЄДРПОУ 41022675, в особі директора ОСОБА_5 (адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ) та засновника ОСОБА_6 (адреса реєстрації: АДРЕСА_2 ), в ході здійснення ліцензованої діяльності на території ТДВ «Уманського м`ясокомбінату» за адресою: Черкаська обл., м. Умань, пров. Леваневського, 4, вносять завідомо неправдиві відомості до офіційних документів про виконання робіт з надання послуг з організації збирання, перевезення, зберігання, утилізації, видалення та знешкодження відпрацьованих мастил (олив) імпортної продукції, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 17.12.2012 р. № 1221.

19.07.2019 року по даному факту Уманською місцевою прокуратурою Черкаської області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 4201925110000054, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, а саме службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

Відповідно до постанови керівника Уманської місцевої прокуратури Черкаської області ОСОБА_7 , про визначення територіальної підслідності від 19.07.2019 року, визначено підслідність у кримінальному провадженні № 4201925110000054 від 19.07.2019 року за СВ Уманського ВП ГУНП в Черкаській області.

Неправдивість внесених відомостей до офіційних документів полягає в тому, що ТОВ «Умань ЕКО», укладає з різними підприємствами та організаціями договори про збирання, перевезення, зберігання, утилізації видалення та знешкодження відпрацьованих мастил (олив) імпортної продукції, отримує відповідно до укладених договорів грошові кошти, однак фактично діяльності по збиранню, перевезенню, зберіганню, утилізації видаленню та знешкодженню відпрацьованих мастил (олив) імпортної продукції, не здійснює.

З метою проведення всебічного, повного та неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, виникла необхідність у проведенні огляду приміщення розташованого за адресою: м. Умань, пров. Леваневського, 4, яке орендується ТОВ «Умань-ЕКО». З метою огляду вказаного приміщення, в ході досудового розслідування було отримано письмовий дозвіл від директора ТДВ «Уманський м`ясокомбінат» ОСОБА_8 на проведення огляду в приміщенні, що орендується ТОВ «Умань-ЕКО» та на праві власності належить ТДВ «Уманський м`ясокомбінат». 01.08.2019 року, до проведення огляду вищевказаного приміщення було запрошено директора ТОВ «Умань-ЕКО» ОСОБА_5 , однак останній відмовився надавати доступ до вищевказаного приміщення та повідомив, що надасть доступ до приміщення з метою його огляду лише на підставі ухвали суду.

Згідно договору оренди нерухомого майна №26-12/16-1 від 26.12.2016 року ТОВ «Умань-ЕКО», з метою провадження господарської діяльності з поводження з безпечними та небезпечними відходами, орендувало у ТДВ «Уманський м`ясокомбінат» нежитлове приміщення № 138-142 загальною площею 142 кв.м. блоку підсобних цехів та мехмайстерні (літ.К), що розташовані за адресою: Черкаська обл., м. Умань, пров. Леваневського, 4.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухому майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна за адресою : Черкаська область, м. Умань, пров. Леваневського, 4, на праві колективної власності належить ТДВ «Уманський м`ясокомбінат».

В зв`язку з вище викладеним, з метою фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення ТОВ «Умань-ЕКО», а саме встановлення чи спростування факту здійснення господарської діяльності ТОВ «Умань-ЕКО», в орендованому приміщенні за адресою: м. Умань, пров. Леваневського, 4 просить надати дозщвіл на огляд приміщення.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просить задоволити.

Заслухавши пояснення слідчого, перевіривши зміст клопотання на відповідність вимогам КПК України та дослідивши документи кримінального провадження, якими обґрунтовані доводи клопотання, а також з`ясувавши інші обставини, які мають значення для вирішення питання про надання дозволу на проведення огляду місця події , слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання не підлягає задоволенню.

Слідчим СВ Уманського РВП Уманського відділу поліції ГУНП в Черкаській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.366 КК України, а саме службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

Згідно зі ст. 237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий проводить огляд приміщення, що здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи за результатами розгляду відповідного клопотання слідчого, погодженого з прокурором, або прокурора.

Згідно з частиною першою ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Згідно ч.2 ст.93 КПК України сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих ( розшукових ) дій та негласних слідчих ( розшукових ) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом. З матеріалівсправи невбачається,що слідчийзвертався доТОВ «Умань -ЕКО »про наданнядокументів длявстановлення чиспростування фактуздійснення господарськоїдіяльності ТОВ« Умань ЕКО» та йому було в цьому відмовлено. Крім того законом передбачено можливість доступу до документів в рамках кримінального провадженння шляхом тимчасового доступу до речей і документів.

В клопотанні не конкретизовано та не обгрунтовано, що слідчий хоче виявити провівши таку слідчу дію, як огляд нежитлового приміщення, адже мова йде про внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей. Яке відношення при розслідуванні службового підроблення має огляд приміщення, слідчий в клопотанні не зазначив, тому слідчий суддя не вбачає підстав для задоволення клопотання.

Керуючись статтями 233, 234,237 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

В задоволенні клопотання слідчого Уманського ВП ГУНП в Черкаській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , поданого за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42019251100000054 від 19.07.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України про проведення огляду відмовити.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.08.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83450714
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду

Судовий реєстр по справі —705/3502/19

Ухвала від 08.08.2019

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Гудзенко В. Л.

Ухвала від 05.08.2019

Кримінальне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Гудзенко В. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні