Ухвала
від 02.08.2019 по справі 758/5745/19
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/5745/19

Категорія 17

У Х В А Л А

02 серпня 2019 року Подільський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді - Войтенко Т. В. ,

при секретарі - Світлична А. С.,

розглянувши питання про можливість продовження судового розгляду цивільної справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Ю.Е.Ф. Кепітал Партнерс Україна до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, Публічне акціонерне товариство Енергобанк , приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Прокопенко Леся Володимирівна, про визнання недійсним договору іпотеки, -

В С Т А Н О В И В :

Ухвалою від 26.04.2019 було прийнято до провадження Подільського районного суду м. Києва в складі головуючого судді Войтенко Т.В. та призначено до розгляду у порядку загального позовного провадження справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Ю.Е.Ф. Кепітал Партнерс Україна до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, Публічне акціонерне товариство Енергобанк , приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Прокопенко Леся Володимирівна, про визнання недійсним договору іпотеки.

Зі змісту позовної заяви вбачається, що ТОВ Ю.Е.Ф. Кепітал Партнерс Україна оскаржує договір іпотеки з підстав допущених порушень при його оформленні приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Прокопенко Лесею Володимирівною, що встановлено результатами перевірки Міністерства юстиції України.

Поряд з цим, в провадженні Подільського районного суду м. Києва під головуванням судді Войтенко Т.В. перебувала інша справа № 369/238/15 за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства Енергобанк , Товариства з обмеженою відповідальністю Ю.Е.Ф. Кепітал Партнерс Україна про звернення стягнення на предмет іпотеки - приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , визнання права власності, відшкодування моральної шкоди.

02.08.2019 в межах справи № 369/238/15 від представника Товариства з обмеженою відповідальністю Ю.Е.Ф. Кепітал Партнерс Україна надійшла заява про долучення доказів до справи на підтвердження того, що Національним антикорупційним бюро України здійснюється досудове розслідування у справі за фактом протиправного заволодіння майном Товариства з обмеженою відповідальністю Ю.Е.Ф. Кепітал Партнерс Україна за ст. 206-2 ч.3 КК України.

Зважаючи на те, що предметом даного позову у справі №758/5745/19 є встановлення факту дійсності чи недійсності договору іпотеки приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , в той час, коли правомірності переходу права власності на дане майно від Товариства з обмеженою відповідальністю Ю.Е.Ф. Кепітал Партнерс Україна до ОСОБА_1 надає оцінку також Національне антикорупційне бюро України, з яким суддя Войтенко Т.В. перебуває у ситуації потенційного конфлікту, дана справа не може розглядатися суддею Войтенко Т.В.

Питання про відвід (самовідвід) судді може бути вирішено як до, так і після відкриття провадження у справі (ч. 1 ст. 40 ЦПК України).

Підстави для відводу (самовідводу) судді визначені у ст.ст. 36, 37 ЦПК України.

Так, відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 36 ЦПК України суддя не може розглядати справу і підлягає відводу (самовідводу), зокрема, якщо є інші обставини, що викликають сумнів в неупередженості або об`єктивності судді.

Згідно з ч. 1 ст. 39 ЦПК України з підстав, зазначених у статтях 36, 37 і 38 цього Кодексу, суддя, секретар судового засідання, експерт, спеціаліст, перекладач зобов`язані заявити самовідвід.

Пункт 1 статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод у відповідній частині передбачено: Кожен має право на справедливий розгляд його справи…незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру… .

Вимога безсторонності , згідно з судовою практикою Європейського суду з прав людини (рішення у справах Білуха проти України , Салов проти України , Мироненко проти України , Фельдман проти України ) характеризується двома критеріями: перший полягає у намаганні визначити особисте переконання судді у конкретній справі, а другий - у з`ясуванні того, чи забезпечив суддя достатні гарантії для виключення будь-якого розумного сумніву з цього приводу у сторін.

Відповідно до п. 2.5. Бангалорських принципів поведінки суддів від 19.05.2006 року суддя заявляє самовідвід від участі в розгляді справи в тому випадку, якщо для нього не є можливим винесення об`єктивного рішення у справі, або в тому випадку, коли у стороннього спостерігача могли б виникнути сумніви в неупередженості судді.

Крім того, відповідно до ст. 3 Кодексу суддівської етики суддя має докладати всіх зусиль до того, щоб на думку розсудливої, законослухняної та поінформованої людини його поведінка була бездоганною.

З метою недопущення у стороннього спостерігача сумнівів в неупередженості судді Войтенко Т.В. під час розгляду даної справи, обставини по якій перевіряються в межах кримінального провадження, досудове розслідування якого здійснюється НАБУ, вважаю за необхідне взяти самовідвід.

Керуючись ст.ст. 39, 40, 259-261, 353 Цивільного процесуального кодексу України, -

У Х В А Л И В :

Взяти самовідвід у справі № 758/5745/19 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Ю.Е.Ф. Кепітал Партнерс Україна до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, Публічне акціонерне товариство Енергобанк , приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Прокопенко Леся Володимирівна, про визнання недійсним договору іпотеки.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

СуддяТ. В. Войтенко

Дата ухвалення рішення02.08.2019
Оприлюднено06.08.2019
Номер документу83452297
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним договору іпотеки

Судовий реєстр по справі —758/5745/19

Ухвала від 26.01.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 26.01.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 02.08.2019

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Войтенко Т. В.

Ухвала від 26.04.2019

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Войтенко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні