Ухвала
від 06.08.2019 по справі 375/1549/19
РОКИТНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 375/1549/19

Провадження № 2/375/572/19

Номер рядка звіту


У Х В А Л А

про прийняття до розгляду та відкриття провадження

06.08.2019 суддя Рокитнянського районного суду Київської області Литвин О.В. розглянувши матеріали за позовом

ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Ольшаницької сільської ради Рокитнянського району Київської області (09635, с. Ольшаниця Рокитнянського району Київської області вул. Центральна, 25, код ЄДРПОУ: 04361864), сільськогосподарського акціонерного товариства "Ольшаниця" (09635, с. Ольшаниця Рокитнянського району Киъвськоъ області, код ЄДРПОУ 03754461)

про визнання права на земельну частку (пай), -

ВСТАНОВИВ:

Позивач, звернувшись до суду із даним позовом, просить визнати за ним в порядку спадкування після смерті матері ОСОБА_2 право власності на земельну частку (пай) в землях колективної власності колишнього сільськогосподарського акціонерного товариства "Ольшаниця", що знаходилося в с. Ольшаниця Рокитнянського району Київської області, із земель запасу на території Ольшаницької сільської ради Рокитнянського району Київської області, розміром 4.11 га.

Справа підсудня Рокитнянському районному суду Київської області.

Позовна заява відповідає встановленим щодо її змісту вимогам, які передбачені ст. ст. 175-177 ЦПК України. Підстав для залишення її без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження не вбачається.

Відповідно до вимог ст. 19 ЦПК цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного); 3) окремого провадження.

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до ч.4 ст. 274 ЦПК в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах щодо спадкування.

З огляду на викладене дана справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст. 187 ЦПК України, суддя -

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Ольшаницької сільської ради Рокитнянського району Київської області , сільськогосподарського акціонерного товариства "Ольшаниця" про визнання права на земельну частку (пай) та відкрити провадження по цивільній справі № 375/1549/19 за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання у справі на 09:40 годину 20.08.2019 в залі судових засідань № 2 Рокитнянського районного суду Київської області за адресою: 09600, смт. Рокитне Київської області вул. Заводська, 11.

Запропонувати відповідачам у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання даної ухвали подати до суду відзив на позовну заяву, який має відповідати вимогам ст. 178 ЦПК, з викладеними запереченнями проти позову, з одночасним направленням копії останнього та доданих до нього документів іншим учасникам справи, та всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову

Роз`яснити відповідачам, що у разі ненадання ними відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд буде вирішувати справу за наявними матеріалами.

В судове засідання викликати учасників справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://rk.ko.court.gov.ua.

Копії даної ухвали, а відповідачам також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів, негайно направити учасникам справи до відома.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через Рокитнянський районний суд Київської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її ухвалення виключно у випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності.

Суддя О.В. Литвин

Дата ухвалення рішення06.08.2019
Оприлюднено07.08.2019
Номер документу83472429
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права на земельну частку (пай

Судовий реєстр по справі —375/1549/19

Рішення від 04.09.2019

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Литвин О. В.

Ухвала від 28.08.2019

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Литвин О. В.

Ухвала від 06.08.2019

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Литвин О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні