Ухвала
від 28.08.2019 по справі 375/1549/19
РОКИТНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 375/1549/19 Номер провадження 2/375/572/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28.08.2019 Рокитнянський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді - Литвина О.В.,

за участю секретаря - Юрченко Л.В.,

розглянувши у підготовчому відкритому судовому засіданні в смт. Рокитне цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Ольшаницької сільської ради Рокитнянського району Київської області, сільськогосподарського акціонерного товариства "Ольшаниця"

про визнання у порядку спадкування права власності на земельну частку (пай), -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду із зазначеним позовом, посилаючись, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла мати позивача - ОСОБА_2 Карпівна, яка за життя набула права на земельну частку (пай) в землях, переданих у колективну власність членам сільськогосподарського акціонерного товариства "Ольшаниця", розміщених в адміністративних межах с. Ольшаниця Рокитнянського району Київської області.

Відповідно до свого заповіту від 04.03.1989, посвідченого секретарем виконкому Ольшаницької сільської Ради народних депутатів все своє майно мати заповідала йому і він прийняв після смерті матері спадщину, оформивши свідоцтво про право на спадщину за заповітом.

Зазначає, що його матір була членом колгоспу "Комінтерн" по 30.01.1993 рік, а з 30.01.1993 по 15.12.1996 була зарахована до членів с/г АТ "Ольшаниця". Згідно протоколу від 30.01.1993 № 1 та рішення загальних зборів колгоспників колгоспу було проведено розпаювання майна колгоспу і створено сільськогосподарське акціонерне товариство "Ольшаниця" с. Ольшаниця Рокитнянського району Київської області. Державний акт на право колективної власності на землю СГАТ "Ольшаниця" отримало 14.01.1995, у доданих до нього списку громадян-членів колективного сільськогосподарсьткого підприємства його мати ОСОБА_2 Карпівна значиться під номером 346.

Вважає, що будучи членом СГАТ "Ольшаниця" станом на день отримання ним державного акту на право колективної власності на землю, його мати мала право на отримання земельної частки (паю). Разом з тим на її імя помилково не було виготовлено сертифікат на право на земельну частку (пай), чим було порушено таке її право.

Просить визнати за ним у порядку спадкування після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 право власності на земельну частку (пай) в розмірі 4,11 умовних кадастрових гектарів в землях, переданих у колективну власність членам сільськогосподарського акціонерного товариства "Ольшаниця", розміщених в адміністративних межах с. Ольшаниця Рокитнянського району Київської області.

Позивач та її представник ОСОБА_4 , будучи належним чином повідомленими у підготовче судове засідання не зявилися, натомість подали заяви, якими просили розглядати справу у їх відсутності.

Відповідач в особі Ольшаницької сільської ради Рокитнянського району Київської області в судове засідання свого представника не направив, натомість надіслав до суду заяву, якою просив розглянути спір за відсутності свого представника, позовні вимоги визнає та при вирішенні спору покладається на розсуд суду.

Дослідивши письмові матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

В судовому засіданні із архівної довідки від 25.07.2019 № 06-04/58, виданої архівним відділом Рокитнянської районної державної адміністрації Київської області встановлено, що згідно протоколу від 30.01.1993 № 1 та рішення загальних зборів колгоспників колгоспу "Комінтерн" було проведено розпаювання його майна і створено сільськогосподарське акціонерне товариство "Ольшаниця" с. Ольшаниця Рокитнянського району Київської області.

Разом з тим, як вбачається із наданих стороною позивача відомостей з ЄДРПОУ, відповідач у справі в особі сільськогосподарського акціонерного товариства "Ольшаниця" як юридична особа припинив свою діяльність, що виключає провадження у справі щодо його особи в якості відповідача та підлягає закриттю в цій частині позовних вимог у відповідності до положень п.7 ч.1 ст.255 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись п.7 ч.1 ст.255 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Ольшаницької сільської ради Рокитнянського району Київської області, сільськогосподарського акціонерного товариства "Ольшаниця" про визнання у порядку спадкування права власності на земельну частку (пай) в частині позовних вимог до сільськогосподарського акціонерного товариства "Ольшаниця" - закрити.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через суд першої інстанції шляхом подання протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення апеляційної скарги.

Суддя О. Литвин

Ухвала набрала законної сили ___


20___

СудРокитнянський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення28.08.2019
Оприлюднено05.09.2019
Номер документу84018012
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —375/1549/19

Рішення від 04.09.2019

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Литвин О. В.

Ухвала від 28.08.2019

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Литвин О. В.

Ухвала від 06.08.2019

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Литвин О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні