Ухвала
від 07.08.2019 по справі 2-1529/12
СВАТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-1529/12

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 серпня 2019 року м.Сватове

Сватівський районний суд Луганської області у складі:

головуючого судді - Осіпенко Л.М.,

за участю секретаря судового засідання - Вєдєрникової Т.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Сватове заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та Гарантія про заміну сторони виконавчого провадження, -

ВСТАНОВИВ:

Заявник Товариство з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та Гарантія звернувся до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження в цивільній справі № 2-1529/12 за позовом Публічного акціонерного товариства Райффайзен Банк Аваль до ОСОБА_1 про звернення стягнення на предмет іпотеки.

Представник заявника ТОВ ФК Довіра та Гарантія в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, надав заяву про розгляд справи без його участі.

Представники первісних стягувачів ПАТ Райффайзен Банк Аваль , ПАТ Вектор Банк та представник заінтересованої особи - ПП Ремістр в судове засідання не з`явились, про дату, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином відповідно до ст. 128 ЦПК України, прияини неявки не повідомили, заяв та клопотань від нього до суду не надходило.

Боржжник ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, шляхом розміщення оголошення на офіційному веб-сайті Сватівського районного суду Луганської області, причини неявки суду не повідомив, заяв та клопотань від нього до суду не надходило.

Суд, дослідивши матеріали заяви, приходить до наступних висновків:

Розгляд заяви про заміну сторони виконавчого провадження без цивільної справи або відновленого в установленому порядку втраченого судового провадження унеможливлює належний об`єктивний розгляд вищевказаної заяви.

Згідно положень ч. 1 ст. 1 Закону України Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв`язку з проведенням антитерористичної операції (далі Закон №1632-IV), у зв`язку із неможливістю здійснювати правосуддя окремими судами в районі проведення антитерористичної операції, було змінено територіальну підсудність судових справ, підсудних розташованим в районі проведення антитерористичної операції судам, що визначаються головою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Розпорядженням Голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ №29/0/38-14 від 12.09.2014 року, у зв`язку із неможливістю здійснювати правосуддя було змінено територіальну підсудність. Зокрема, справи Ленінського районного суду м. Луганськ підсудні Сватівському районному суду Луганської області.

Як вбачається з матеріалів заяви про заміну сторони виконавчого провадження судове провадження №2-1529/12 було закінчено рішенням Ленінського районного суду м. Луганська від 10 серпня 2012 року.

Будь-які матеріали судової справи, як і сама судова справа, після розгляду не були передані Ленінським районним судом м. Луганська до Сватівського районного суду Луганської області.

Таким чином, є необхідність у вирішенні процесуальних питань, які виникають після ухвалення судового рішення у справі, матеріали якої не передано до суду відповідно до встановленої підсудності. Також суд вважає, що зазначене питання може бути вирішено лише шляхом застосування механізму відновлення втраченого провадження в порядку, передбаченому Розділом Х ЦПК України виходячи з наступного.

Відповідно до ст.488 ЦПК України відновлення втраченого повністю або частково судового провадження в цивільній справі, закінченій ухваленням рішення або у якій провадження закрито, проводиться у порядку, встановленому цим Кодексом.

Згідно ст. 489 ЦПК України втрачене судове провадження у цивільній справі може бути відновлене за заявою учасника справи або за ініціативою суду.

Відповідно до ст. 490 ЦПК України, заява про відновлення втраченого судового провадження подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

За таких обставин, суд вважає за доцільне ініціювати питання про відновлення втраченого судового провадження по цивільній справі №2-1529/12, оскільки учасники справи з такою заявою не зверталися, а суду необхідно вирішити питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Згідно п. 6 ч. 1 ст. 251 ЦПК України, суд зупиняє провадження у справі у разі об`єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі.

Керуючись ст. ст. 251, 442, 488-490 ЦПК України , суд,-

УХВАЛИВ:

Ініціювати розгляд справи про відновлення втраченого судового провадження у цивільній справі № 2-1529/12 за позовом Публічного акціонерного товариства Райффайзен Банк Аваль до ОСОБА_1 про звернення стягнення на предмет іпотеки.

Передати до канцелярії Сватівського районного суду Луганської області копію даної ухвали суду для реєстрації справи про відновлення втраченого судового провадження у цивільній справі №2-1529/12 за позовом Публічного акціонерного товариства Райффайзен Банк Аваль до ОСОБА_1 про звернення стягнення на предмет іпотеки.

Зупинити провадження у справі за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та Гарантія про заміну сторони виконавчого провадження до набрання законної сили судовим рішенням у справі про відновлення втраченого судового провадження у цивільній справі №2-1529/12 за позовом Публічного акціонерного товариства Райффайзен Банк Аваль до ОСОБА_1 про звернення стягнення на предмет іпотеки.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Луганського апеляційного суду через Сватівський районний суд Луганської області в частині зупинення провадження у справі у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Л.М. Осіпенко

СудСватівський районний суд Луганської області
Дата ухвалення рішення07.08.2019
Оприлюднено08.08.2019
Номер документу83502103
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1529/12

Ухвала від 28.12.2020

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Осіпенко Л. М.

Ухвала від 14.01.2020

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Осіпенко Л. М.

Ухвала від 23.12.2019

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Осіпенко Л. М.

Ухвала від 26.11.2019

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Осіпенко Л. М.

Ухвала від 04.11.2019

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Чірков Г. Є.

Ухвала від 04.10.2019

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Осіпенко Л. М.

Ухвала від 08.08.2019

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Осіпенко Л. М.

Ухвала від 07.08.2019

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Осіпенко Л. М.

Ухвала від 04.07.2019

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Осіпенко Л. М.

Ухвала від 25.06.2019

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Осіпенко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні