Ухвала
від 28.12.2020 по справі 2-1529/12
СВАТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-1529/12

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 грудня 2020 року м.Сватове

Сватівський районний суд Луганської області в складі:

головуючого судді Осіпенко Л.М.,

за участю секретаря судового засідання Чмихало М.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Сватове Луганської області заяву ТОВ ФК Довіра та Гарантія про видачу дубліката виконавчого листа у справі №2-1529/12 та поновлення строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання, -

ВСТАНОВИВ:

До Сватівського районного суду Луганської області із заявою звернувся представник ТОВ ФК Довіра та Гарантія адвокат Бондар І.П. про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання, у цивільній справі №2-1529/12 посилаючись на те, що 10.08.2012 року Ленінським районним судом м. Луганська було ухвалено рішення у цивільній справі №2-1529/12 за позовом Публічного акціонерного товариства Райффайзен Банк Аваль до ОСОБА_1 , про звернення стягнення на предмет іпотеки, яким позовні вимоги були частково задоволені та звернено стягнення на нерухоме майно, а саме: будівлю шиномонтажної майстерні, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 -будівля шиномонтажної майстерні, шлакоблокова, загальною площею 741,2 м 2 , А-вхідний ґанок металевий, А-1-сходи металеві, яке знаходиться в іпотеці за іпотечним договором укладеного між ПАТ Райфайзен Банк Аваль та ОСОБА_1 06 лютого 2008 року, а також стягнуто судовий збір в розмірі 2952,19 грн.

14.01.2020 року Сватівським районним судом Луганської області було постановлено ухвалу якою замінено стягувана у цивільній справі №2-1529/12 за позовом Публічного акціонерного товариства Райффайзен Банк Аваль до ОСОБА_1 , про звернення стягнення на предмет іпотеки, а саме ПАТ Райффайзен Банк Аваль на його правонаступника ТОВ ФК Довіра та Гарантія .

При зверненні ТОВ Фінансова компанія Довіра та Гарантія до Луганського міського відділу Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків) із запитом про хід виконавчого провадження відносно виконання виконавчого листа, який було видано Ленінським районним судом м. Луганська на підставі рішення суду від 10.08.2012 року у цивільній справі № 2-1529/12, Луганським міським відділом державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків) було надано довідку про втрату виконавчого провадження №41927928 по цивільній справі № 2-1529/12 за позовом Публічного акціонерного товариства Райффайзен Банк Аваль до ОСОБА_1 , про звернення стягнення на предмет іпотеки.

Також заявник вказує, що оригінал виконавчого листа втрачено та місцезнаходження його встановити не є можливим. Оскільки за виконавчим листом звернення стягнення з ОСОБА_1 , на користь ПАТ Райфайзен Банк Аваль не відбулося, виконавчий лист є не виконаним.

Крім того, заявник в своїй заяві зазначає, що звернутися до відділу державної виконавчої служби для з`ясування стану виконавчого провадження по вказаній цивільній справі він міг тільки після набуття статусу стягувача, тобто після набрання законної сили ухвали Сватівського районного суду Луганської області №2-1529/12 від 14.01.2020 року про заміну сторони виконавчого провадження.

Також, прийняти рішення про необхідність отримання дублікату виконавчого листа ТОВ Фінансова компанія Довіра та Гарантія могло тільки після направлення запиту до виконавчої служби та отримати від них відповідь про стан виконавчого провадження, яку заявник отримав лише 11.03.2020 року. Після чого виникла необхідність в отриманні дублікату виконавчого листа.

Таким чином, строк пред`явлення вищезазначеного виконавчого листа пропущено з незалежних від ТОВ Фінансова компанія Довіра та Гарантія причин, адже останній належно та ефективно здійснював свої права в межах виконавчого провадження.

Просить суд заяву задовольнити, видати дублікат виконавчого листа у цивільній справі 2-1529/12 про звернення стягнення з ОСОБА_1 на будівлю шиномонтажної майстерні, визнати поважною причину пропущеного строку для пред`явлення до виконання виконавчого листа №2-1529/12 про звернення стягнення з ОСОБА_1 на будівлю шиномонтажної майстерні та поновити пропущений строк для пред`явлення до виконання виконавчого листа №2-1529/12.

Представник заявника у судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, надав клопотання згідно якого просить суд провести судове засідання у його відсутність (а.с.85).

Боржник ОСОБА_1 у судове засідання не зявився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином відповідно до ст.128 ЦПК України шляхом розміщення оголошення на офіційному веб-сайті Сватівського районного суду Луганської області (а.с.77-78, 83-84).

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи та надані докази в їх сукупності, суд вважає, що заява про видачу дублікату виконавчого листа та поновлення строку для предявлення виконавчого документу до виконання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до п. 17.4 Перехідних положень ЦПК України, у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Ухвалою Сватівського районного суду Луганської області від 04 жовтня 2019 року відновлено втрачене провадження у цивільній справі №2-1529/12 за позовом Публічного акціонерного товариства Райффайзен Банк Аваль до ОСОБА_1 , про звернення стягнення на предмет іпотеки в частині ухваленого 10.08.2012 року Ленінським районним судом м. Луганська рішення, яким позовну заяву ПАТ Райффайзен Банк Аваль до ОСОБА_1 було частково задоволено та звернуто стягнення на нерухоме майно, а саме: будівлю шиномонтажної майстерні, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 -будівля шиномонтажної майстерні, шлакоблокова, загальною площею 741,2 м2, А-вхідний ґанок металевий, А-1-сходи металеві, яке знаходиться в іпотеці за іпотечним договором укладеного між ПАТ Райфайзен Банк Аваль та ОСОБА_1 06 лютого 2008 року, а також стягнуто судовий збір в розмірі 2952,19 грн. (а.с.48-53).

Ухвалою Сватівського районного суду Луганської області від 14 січня 2020 року було замінено сторону виконавчого провадження у цивільній справі №2-1529/12 за позовом ПАТ Райффайзен Банк Аваль до ОСОБА_1 про звернення стягнення на предмет іпотеки, з Публічного акціонерного товариства Райффайзен Банк Аваль на Товариство з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та Гарантія .

Як вбачається з довідки про втрату виконавчого провадження №41927928 від 11 березня 2020 року №10784 виданої Луганським міським відділом державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків), у Ленінському відділі державної виконавчої служби міста Луганська Головного територіального управління юстиції у Луганській області, згідно даних автоматизованої системи виконавчого провадження, у Ленінському відділі державної виконавчої служби міста Луганська Головного територіального управління юстиції у Луганській області перебувало виконавче провадження №41927928 з примусового виконання виконавчого листа №2-1529/12 від 30.01.2014 року виданого Ленінським районним судом м.Луганська про стягнення з ОСОБА_1 на користь ПАТ Райфайзен Банк Аваль звернення стягнення на будівлю шиномонтажної майстерні, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 -будівля шиномонтажної майстерні, шлакоблокова, загальною площею 741,2 м 2 , А-вхідний ґанок металевий, А-1-сходи металеві, яке знаходиться в іпотеці за іпотечним договором укладеного між ПАТ Райфайзен Банк Аваль та ОСОБА_1 06 лютого 2008 року, посвідченого приватним нотаріусом Луганського міського округу Алейніковим М.В. зареєстрованого у реєстрі за №422, а також стягнуто судовий збір в розмірі 2952,19 грн.

Ленінський відділ державної виконавчої служби міста Луганська Головного територіального управління юстиції у Луганській області переміщено за адресою: 93400, Луганська область, м. Сєвєродонецьк, пр-т Хіміків, 68.

Відповідно до Наказу Міністерства юстиції України №3503/5 від 29.11.2016 року утворено Луганський міський відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області, реорганізувавши шляхом злиття Артемівській відділ державної виконавчої служби міста Луганськ Головного територіального управління юстиції у Луганській області, Жовтневий відділ державної виконавчої служби міста Луганськ Головного територіального управління юстиції, Ленінський відділ державної виконавчої служби міста Луганськ Головного територіального управління юстиції у Луганській області, Кам`янобрідський відділ державної виконавчої служби міста Луганськ Головного територіального управління юстиції у Луганській області та на підставі наказу Міністерства юстиції України від 17.12.2019 року № 4053/5 та наказу від 16.10.2019 року №3173/5 Про утворення міжрегіональних територіальних органів Міністерства юстиції України Луганський міський відділ державної виконавчої служби ГТУЮ у Луганській області виведено зі складу Головного територіального управління юстиції у Луганській області та введено до складу Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Харків).

На підставі розпорядження КМУ від 07.11.2014 року №1085-р Про затвердження переліку населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження , наказу Міністерства юстиції України від 25.11.2014 року №246/7 Про переміщення органів та установ юстиції Луганської області та Наказу Головного управління юстиції у Луганській області від 25.11.2014 року №46-В Про переміщення органів та установ Луганської області територіальні органи юстиції , що знаходяться на тимчасово неконтрольованій території , переміщено на територію підконтрольну українській владі.

В зв`язку з чим Ленінський відділ державної виконавчої служби міста Луганська ГТУЮ у Луганській області було переміщено за адресою: АДРЕСА_2 .

Матеріали виконавчих проваджень, матеріально-технічна база та інше майно відділу знаходиться за місцем його передньої реєстрації, здійснити вивезення майна та виконавчих проваджень на теперішній час не виявляється можливим, у зв`язку з чим виконавче провадження №41927928 вважається втраченим (а.с.70).

У зв`язку із вищевикладеним, суд вважає, що оригінал вказаного виконавчого листа є втраченим.

Стосовно вимоги заявника про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документу до виконання, суд зазначає наступне.

Відповідно до ч.1 ст.12 Закону України Про виконавче провадження виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років.

Згідно ч.6 ст.12 Закону України Про виконавче провадження , стягувач, який пропустив строк пред`явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Відповідно до ч. ст.433 ЦПК України, у разі пропуску строку для пред`явлення виконавчого документу до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Таким чином для виконання рішення Ленінського районного суду м. Луганська від 10 серпня 2012 року в повному обсязі потрібен дублікат виконавчого листа, рішення суду на даний час не втратило своєї законної сили, та зважаючи на те, що виконавчий лист було втрачено, суд вважає вказану причину пропуску строку пред`явлення виконавчого листа для виконання поважною.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що заява ТОВ ФК Довіра та Гарантія про видачу дублікату виконавчого листа та поновлення строку для пред`явлення виконавчого документу до виконання підлягає задоволенню у повному обсязі.

Керуючись ст.12, 22 Закону України Про виконавче провадження , п. 17.4 Перехідних положень розділу ХІІІ, ст.433 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та Гарантія про видачу дублікату виконавчого листа в справі №2-1529/12 та поновлення строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання - задовольнити.

Видати дублікат виконавчого листа у цивільній справі №2-1529/12 за позовом Публічного акціонерного товариства Райффайзен Банк Аваль до ОСОБА_1 , про звернення стягнення на предмет іпотеки, на нерухоме майно, а саме: будівлю шиномонтажної майстерні, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 -будівля шиномонтажної майстерні, шлакоблокова, загальною площею 741,2 м 2 , А-вхідний ґанок металевий, А-1-сходи металеві, яке знаходиться в іпотеці за іпотечним договором укладеного між ПАТ Райфайзен Банк Аваль та ОСОБА_1 06 лютого 2008 року посвідченого приватним нотаріусом Алейніковим М.В., зареєстрованого в реєстрі за №422, а також судовий збір в розмірі 2952,19 грн.

Поновити Товариству з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та Гарантія строк пред`явлення до виконання виконавчого листа у цивільній справі №2-1529/12.

Строк пред`явлення до виконання виконавчого листа обчислювати з дня набрання законної сили даної ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала суду може бути оскаржена протягом 15 днів з дня її проголошення шляхом подання апеляційної скарги до Луганського апеляційного суду безпосередньо або через Сватівський районний суд Луганської області. В разі оголошення розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи строк оскарження ухвали обчислюється з дня складання її повного тексту.

Суддя Л.М. Осіпенко

СудСватівський районний суд Луганської області
Дата ухвалення рішення28.12.2020
Оприлюднено30.12.2020
Номер документу93894190
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1529/12

Ухвала від 28.12.2020

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Осіпенко Л. М.

Ухвала від 14.01.2020

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Осіпенко Л. М.

Ухвала від 23.12.2019

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Осіпенко Л. М.

Ухвала від 26.11.2019

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Осіпенко Л. М.

Ухвала від 04.11.2019

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Чірков Г. Є.

Ухвала від 04.10.2019

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Осіпенко Л. М.

Ухвала від 08.08.2019

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Осіпенко Л. М.

Ухвала від 07.08.2019

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Осіпенко Л. М.

Ухвала від 04.07.2019

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Осіпенко Л. М.

Ухвала від 25.06.2019

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Осіпенко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні