Ухвала
від 31.07.2019 по справі 2-н-1243/11
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 2-н-1243/11

Провадження №: 6/752/986/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31.07.2019 року Голосіївський районний суд м. Києва

у складі головуючого по справі судді - Хоменко В.С.

за участю секретаря - Павлюх П.В.

розглянувши заяву Акціонерного товариства Київенерго та Приватного акціонерного товариства ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ , заінтересована особа - ОСОБА_1 про заміну сторони її правонаступником, суд -

Встановив:

У липні 2019 року представники заявників звернулися до суду із вказаною заявою, в якій просили замінити стягувача - Акціонерне товариство Київенерго (код ЄДРПОУ 0013135, юридична адреса: 04050, м. Київ, вул. Мельникова, 31) на його правонаступника - Приватне акціонерне товариство ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ (код ЄДРПОУ 41946011, юридична адреса: 04655, м. Київ, вул. Новокостянтинівська, 20) щодо виконання виконавчого документа Голосіївського районного суду м. Києва у справі № 2-н/1243/11.

В обґрунтування заяви представники вказували, що згідно даних Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Приватне акціонерне товариство ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ є правонаступником Публічного акціонерного товариства КИЇВЕНЕРГО .

Відповідно до ч. 13 розділу XVIII Прикінцеві та перехідні положення Закону України Про ринок електричної енергії у разі відокремлення оператор системи розподілу, яким є ПрАТ ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ , є правонаступником в частині прав та обов`язків:

-пов`язаних із провадженням діяльності з постачання електричної енергії за регульованим тарифом та із провадженням діяльності з передачі електричної енергії місцевими (локальними) електромережами за договорами на постачання електричної енергії та про користування електричною енергією

-за укладеними договорами про приєднання до електричних мереж;

-за укладеними договорами спільного використання технологічних електричних мереж;

-за договорами, укладеними з державним підприємством, що провадить діяльність з оптового постачання електричної енергії, судовими рішеннями, прийнятими у справах щодо цього підприємства;

-за кредитними договорами, договорами застави, поруки, обумовленими провадженням діяльності з постачання електричної енергії,

-за зобов`язаннями, пов`язаними з купівлею-продажем, ремонтом, будівництвом та іншими операціями з майном, яке забезпечує діяльність оператора системи розподілу;

-за зобов`язаннями, пов`язаними з емісією, володінням цінними паперами та іншими зобов`язаннями, пов`язаними з власними або придбаними цінними паперами.

Перехід права вимоги від стягувача його правонаступнику підтверджується окрім згаданих вище документів також розподільчим балансом.

Представники заявників та боржник в судове засідання не з`явились, про дату і час судового розгляду повідомлені належним чином, про причини неявки суд не повідомили, заяв чи клопотань не надали, однак це не є перешкодою для вирішення даного питання.

Вивчивши матеріали справи, суд приходить до висновку про задоволення заяви, виходячи з наступного.

З матеріалів справи вбачається, що Голосіївським районним судом м. Києва по справі № 2-н/1243/11 задоволено позовні вимоги ПАТ КИЇВЕНЕРГО до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, на підставі якого судом видано виконавчий документ від 22.08.2011 відповідно до якого з ОСОБА_1 на користь ПАТ КИЇВЕНЕРГО стягнено заборгованість за спожиту електричну енергію в сумі 4876,90 грн. та судовий збір у розмірі 55,50 грн.

Відповідно до п. 2.3. Статуту Приватне акціонерне товариство ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ є правонаступником Публічного акціонерного товариства КИЇВЕНЕРГО в частині переданого йому майна, прав та обов`язків згідно з розподільчим балансом, а також в частині прав та обов`язків, що визначені частиною 13 розділу XVIII Прикінцеві та перехідні положення Закону України Про ринок електричної енергії .

Як зазначено в Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань Приватне акціонерне товариство ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ є правонаступником Публічного акціонерного товариства КИЇВЕНЕРГО , отже Приватне акціонерне товариство ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ набуло право грошової вимоги за оплату спожитої електроенергії.

Відповідно до ст. 442 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Відповідно до ч. 5 ст. 15 Закону України Про виконавче провадження , у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Тому, суд вважає вказану заяву обґрунтованою та приходить до висновку про її задоволення.

Керуючись ст.ст. 259, 260 ЦПК України, Законом України Про виконавче провадження , суд, -

Постановив:

Заяву Акціонерного товариства Київенерго та Приватного акціонерного товариства ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ , заінтересована особа - ОСОБА_1 про заміну сторони її правонаступником - задовольнити.

Замінити стягувача - Акціонерне товариство Київенерго (код ЄДРПОУ 0013135, юридична адреса: 04050, м. Київ, вул. Мельникова, 31) на його правонаступника - Приватне акціонерне товариство ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ (код ЄДРПОУ 41946011, юридична адреса: 04655, м. Київ, вул. Новокостянтинівська, 20) щодо виконання виконавчого документа Голосіївського районного суду м. Києва у справі № 2-н/1243/11.

Реквізити для оплати заборгованості на користь ПрАТ ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ :

-заборгованість за необліковану електричну енергію перерахувати на рахунок № НОМЕР_1 ГУ по м. Києву та Київській області АТ Ощадбанк , МФО 322669, Одержувач-ПрАТ ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ , Код ЄДРПОУ 41946011.

-судовий збір перерахувати на п/р № НОМЕР_2 у ПАТ ПУМБ , м. Київ, МФО 334851, Одержувач-ПрАТ ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ , Код ЄДРПОУ 41946011.

На ухвалу суду може бути подано апеляційну скаргу протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга подається до Київського апеляційного суду через Голосіївський районний суд м. Києва.

Суддя В.С. Хоменко

СудГолосіївський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення31.07.2019
Оприлюднено08.08.2019
Номер документу83505475
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-н-1243/11

Ухвала від 23.12.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шевченко Т. М.

Ухвала від 31.07.2019

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 06.10.2011

Цивільне

Приморський районний суд м.Маріуполя

Шишилін О. Г.

Ухвала від 21.09.2011

Цивільне

Приморський районний суд м.Маріуполя

Шишилін О. Г.

Ухвала від 14.10.2011

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Заруцька Г. М.

Судовий наказ від 31.10.2011

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Окунь Т. В.

Судовий наказ від 10.06.2011

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Стахова Н. В.

Судовий наказ від 08.04.2011

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Черніцька І. М.

Судовий наказ від 13.12.2011

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Мокрецький В. І.

Ухвала від 09.09.2011

Цивільне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Бойко М. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні