Ухвала
від 08.08.2019 по справі 826/16281/13-а
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про залишення заяви без задоволення

08 серпня 2019 року м. Київ № 826/16281/13-а

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючої судді Кузьменко А.І., розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві про заміну сторони виконавчого провадження у справі

за позовом Управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі міста Києва

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Терраліт-Плюс Україна"

про стягнення заборгованості у розмірі 2390,69 грн.

за участі представників сторін:

від заявника - не з`явився,

від позивача - не з`явився,

від відповідача - не з`явився

ВСТАНОВИВ:

Представник Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва із заявою про заміну сторони виконавчого провадження, а саме: стягувача з Управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі міста Києва на Головне управління Пенсійного фонду України в місті Києві (код ЄДРПОУ 42098368), в даній адміністративній справі.

В обґрунтування поданої заяви представник Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві зазначив, що відповідно до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року №1055 реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом злиття окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком 1.

Відповідно до Переліку територіальних органів Пенсійного фонду України, які реорганізуються шляхом злиття, який є додатком 1 до постанови №1055, Управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі міста Києва реорганізовано шляхом злиття та утворено Центральне об`єднане управління Пенсійного фонду України в місті Києві.

Постановою Кабінету Міністрів України від 29 березня 2017 року №203 утворено Головне управління Пенсійного фонду України в місті Києві, реорганізувавши шляхом злиття Правобережне, Лівобережне, Центральне об`єднані управління Пенсійного фонду України в місті Києві та Головне управління Пенсійного фонду України в місті Києві.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 31 липня 2019 року заяву представника Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві про заміну сторони виконавчого провадження призначено до розгляду в судовому засіданні.

В судове засідання 08 серпня 2019 року представники сторін не з`явились, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час та місце розгляду заяви.

З урахуванням частини 2 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України суд дійшов висновку про можливість розгляду заяви про заміну сторони у виконавчому провадженні за відсутністю представника заявника та представників заінтересованих осіб.

Розглянувши подану заяву, об`єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для її розгляду та вирішення, Окружний адміністративний суд міста Києва встановив наступне.

Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 14 листопада 2013 року задоволено позов Управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі міста Києва до Товариства з обмеженою відповідальністю "Терраліт-Плюс Україна" та стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Терраліт-Плюс Україна" на користь Управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі міста Києва заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування в розмірі 2390 (дві тисячі триста дев`яносто) грн. 69 коп.

25 грудня 2013 року Окружним адміністративним судом міста Києва видано виконавчий лист з примусового виконання вказаної вище постанови.

Так, судом встановлено, що постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року №1055 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом злиття окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком 1.

У відповідності до додатку №1 Переліку територіальних органів Пенсійного фонду України, які реорганізуються шляхом злиття, Управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі міста Києва реорганізовано шляхом злиття у Центральне об`єднане управління Пенсійного фонду України в місті Києві.

Крім того, постановою Кабінету Міністрів України від 29 березня 2017 року №203 "Про утворення Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві" утворено Головне управління Пенсійного фонду України в місті Києві, реорганізувавши шляхом злиття Правобережне, Лівобережне, Центральне об`єднані управління Пенсійного фонду України в місті Києві та Головне управління Пенсійного фонду України в місті Києві.

Постанова Кабінету Міністрів України від 29 березня 2017 року №203 набрала чинності 05 квітня 2017 року.

Як встановлено судом, 27 квітня 2018 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про припинення діяльності юридичної особи - Центрального об`єднаного управління Пенсійного фонду України в місті Києві та цього ж дня внесено запис про реєстрацію Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві.

У відповідності до частини 1 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Частиною 5 статті 15 Закону України "Про виконавче провадження" від 02 червня 2016 року №1404-VIII встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Проте, матеріали справи не містять жодних відомостей, що, починаючи з 01 січня 2016 року та по 27 квітня 2018 року Центральне об`єднане управління Пенсійного фонду України в місті Києві зверталося до Окружного адміністративного суду міста Києва у порядку, встановленому діючим законодавством із заявою про заміну сторони виконавчого провадження, зокрема, з Управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі міста Києва на Центральне об`єднане управління Пенсійного фонду України в місті Києві, що, в свою чергу, свідчить про те, що Головне управління Пенсійного фонду України в місті Києві не є правонаступником Управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі міста Києва.

За таких підстав та враховуючи той факт, що заявник - Головне управління Пенсійного фонду України в місті Києві не є правонаступником Управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі міста Києва, яке є стороною виконавчого провадження з примусового виконання постанови Окружного адміністративного суду міста Києва від 14 листопада 2013 року у справі № 826/16281/13, тобто станом на день розгляду вказаної заяви Головне управління Пенсійного фонду України в місті Києві не надало суду належних та допустимих доказів в обґрунтування своїх вимог, суд приходить до висновку про відсутність правових підстав для заміни стягувача у виконавчому провадженні.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 72-77, 241-243, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва -

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві про заміну сторони виконавчого провадження відмовити.

Ухвала набирає законної сили згідно статті 255 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в апеляційному порядку за правилами, встановленими статтями 293-297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 15 розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Суддя Кузьменко А.І.

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення08.08.2019
Оприлюднено12.08.2019
Номер документу83546480
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/16281/13-а

Ухвала від 16.12.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 18.11.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 21.10.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко А.І.

Ухвала від 01.10.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко А.І.

Ухвала від 18.09.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко А.І.

Ухвала від 08.08.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко А.І.

Ухвала від 31.07.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко А.І.

Постанова від 14.11.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Савченко А.І.

Ухвала від 16.10.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Савченко А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні