Ухвала
від 21.10.2019 по справі 826/16281/13-а
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

21 жовтня 2019 року м. Київ № 826/16281/13-а

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючої судді Кузьменко А.І., розглянувши заяву представника Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі

за позовом Управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі міста Києва

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Терраліт-Плюс Україна"

про стягнення заборгованості у розмірі 2390,69 грн.

ВСТАНОВИВ:

Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 14 листопада 2013 року задоволено позов Управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі міста Києва до Товариства з обмеженою відповідальністю "Терраліт-Плюс Україна" та стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Терраліт-Плюс Україна" на користь Управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі міста Києва заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування в розмірі 2390 (дві тисячі триста дев`яносто) грн. 69 коп.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 08 серпня 2019 року залишено без задоволення заяву представника Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві про заміну сторони виконавчого провадження, а саме, стягувача з Управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі міста Києва на Головне управління Пенсійного фонду України в місті Києві (код ЄДРПОУ 42098368), в даній адміністративній справі.

Також, ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 01 жовтня 2019 року залишено без задоволення заяву представника Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві про заміну сторони виконавчого провадження, а саме, стягувача з Управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі міста Києва на Державну податкову інспекцію в Оболонському районі міста Києва Головного управління Державної фіскальної служби у місті Києві в даній адміністративній справі.

11 жовтня 2019 року до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві про заміну сторони виконавчого провадження, а саме, стягувача з Управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі міста Києва на Державну податкову інспекцію в Оболонському районі міста Києва Головного управління Державної фіскальної служби у місті Києві.

Розглянувши матеріали даної адміністративної справи, Окружний адміністративний суд міста Києва звертає увагу на наступне.

Відповідно до частини другої статті 44 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи зобов`язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами і неухильно виконувати процесуальні обов`язки.

Статтею 45 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами. Зловживання процесуальними правами не допускається.

З урахуванням конкретних обставин справи суд може визнати зловживанням процесуальними правами дії, що суперечать завданню адміністративного судочинства, зокрема:

1) подання скарги на судове рішення, яке не підлягає оскарженню, не є чинним або дія якого закінчилася (вичерпана), подання клопотання (заяви) для вирішення питання, яке вже вирішено судом, за відсутності інших підстав або нових обставин, заявлення завідомо безпідставного відводу або вчинення інших аналогічних дій, які спрямовані на безпідставне затягування чи перешкоджання розгляду справи чи виконання судового рішення;

2) подання декількох позовів до одного й того самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав, або подання декількох позовів з аналогічним предметом і з аналогічних підстав, або вчинення інших дій, метою яких є маніпуляція автоматизованим розподілом справ між суддями;

3) подання завідомо безпідставного позову, позову за відсутності предмета спору або у спорі, який має очевидно штучний характер;

4) необґрунтоване або штучне об`єднання позовних вимог з метою зміни підсудності справи, або завідомо безпідставне залучення особи як відповідача (співвідповідача) з тією самою метою;

5) узгодження умов примирення, спрямованих на шкоду правам третіх осіб, умисне неповідомлення про осіб, які мають бути залучені до участі у справі.

Якщо подання скарги, заяви, клопотання визнається зловживанням процесуальними правами, суд з урахуванням обставин справи має право залишити без розгляду або повернути скаргу, заяву, клопотання.

Суд зобов`язаний вживати заходів для запобігання зловживанню процесуальними правами. У випадку зловживання учасником судового процесу його процесуальними правами, суд застосовує до нього заходи, визначені цим Кодексом.

Судом встановлено, що представником Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві було направлено до Окружного адміністративного суду міста Києва заяву про заміну сторони виконавчого провадження, а саме, стягувача з Управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі міста Києва на Державну податкову інспекцію в Оболонському районі міста Києва Головного управління Державної фіскальної служби у місті Києві, у задоволенні якої відмовлено ухвалою від 01 жовтня 2019 року.

Отже, заяву від 11 жовтня 2019 року про заміну сторони виконавчого провадження а саме, стягувача з Управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі міста Києва на Державну податкову інспекцію в Оболонському районі міста Києва Головного управління Державної фіскальної служби у місті Києві подано представником Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві повторно та при цьому не наведено інших підстав або нових обставин в обґрунтування такої заяви, ніж ті, якими обґрунтовано попередню заяву про заміну сторони виконавчого провадження.

Оскільки заява представника Головного управління пенсійного фонду України в місті Києві про заміну сторони виконавчого провадження, а саме, стягувача з Управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі міста Києва на Державну податкову інспекцію в Оболонському районі міста Києва Головного управління Державної фіскальної служби у місті Києві подана повторно, для вирішення питання, яке вже вирішено судом ухвалою від 01 жовтня 2019 року, за відсутності інших підстав або нових обставин, суд дійшов висновку про наявність підстав визначених пунктом 1 частини 1 статті 45 Кодексу адміністративного судочинства України для визнання зловживання процесуальними правами та, як наслідок, залишення без розгляду заяви Головного управління пенсійного фонду України в місті Києві про заміну сторони виконавчого провадження.

Керуючись статтями 44-45, 241-243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, суд -

УХВАЛИВ:

1. Визнати зловживанням процесуальними правами подання представником Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві заяви про заміну сторони виконавчого провадження, яке вже вирішено судом 01 жовтня 2019 року за відсутності інших підстав або нових обставин.

2. Залишити без розгляду заяву Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві про заміну сторони виконавчого провадження, а саме, стягувача з Управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі міста Києва на Державну податкову інспекцію в Оболонському районі міста Києва Головного управління Державної фіскальної служби у місті Києві.

Ухвала може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими статтями 293 - 297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя А.І. Кузьменко

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення21.10.2019
Оприлюднено23.10.2019
Номер документу85054321
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/16281/13-а

Ухвала від 16.12.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 18.11.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кучма Андрій Юрійович

Ухвала від 21.10.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко А.І.

Ухвала від 01.10.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко А.І.

Ухвала від 18.09.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко А.І.

Ухвала від 08.08.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко А.І.

Ухвала від 31.07.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко А.І.

Постанова від 14.11.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Савченко А.І.

Ухвала від 16.10.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Савченко А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні