Ухвала
від 09.08.2019 по справі 358/1093/19
БОГУСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

гСправа № 358/1093/19 Провадження № 1-кс/358/495/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про доручення проведення експертизи

09 серпня 2019 року м. Богуслав

Слідчий суддя Богуславського районного суду Київської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого Богуславського відділення поліції Миронівського відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області, капітана поліції ОСОБА_3 , у кримінальному провадженні за № 42019111190000007 від 15.01.2019 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 366 КК України про проведення комплексної судової будівельно-технічної та економічної експертизи,

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий СВ Богуславського відділення поліції Миронівського відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області, капітан поліції ОСОБА_3 (далі-слідчий поліції), звернувшись до слідчого судді з клопотанням, просить призначити комплексну судову будівельно-технічну та економічну експертизи документів у кримінальному провадженні за № 42019111190000007 від 15.01.2019 року, за ознаками злочину передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

На обґрунтування клопотання слідчий поліції зазначив, що 25.10.2018 року між відділом освіти Миронівської районної державної адміністрації в особі замовника - начальника відділу освіти ОСОБА_4 , що діє на підставі Статуту, адреса місця реєстрації якого: АДРЕСА_1 , код ЄРДПОУ 02143726, з однієї сторони та ФОП « ОСОБА_5 », адреса місця реєстрації якого: АДРЕСА_2 , в особі підрядника ОСОБА_5 з іншої сторони, укладено договір № 2 на виконання робіт з поточного ремонту ганку комунального закладу Пустовітської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Миронівської районної ради Київської області по вулиці Івана Франка, 24 в с. Пустовіти Миронівського району Київської області. Згідно умов вказаного договору ціна робіт визначається на основі кошторису, що є невід`ємною частиною договору і становила 133 661,00 гри.; підрядник в особі ФОП « ОСОБА_5 », згідно умов вказаного договору зобов`язався виконати ремонті роботи протягом 3-х місяців. Станом на 31.12.2018 року кошти згідно умов вказаного договору були повністю сплачені.

16.01.2019 року проведено огляд місця події об`єктом якого являється ганок комунального закладу Пустовітської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Миронівської районної ради Київської області», що розташований в с. Пустовіти Миронівського району Київської області по вул. Івана Франка, 24.

Проведеним оглядом ганку комунального закладу Пустовітської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Миронівської районної ради Київської області» встановлено явна невідповідність між результатами проведення ремонту ганку та вартістю затрачених грошових коштів, згідно умов вищевказаного договору, в зв`язку із чим є підстави судження того, що при виконанні зазначених робіт можуть мати місце порушення вимог законодавства при їх виконанні та складенні відповідних документів, у яких містяться штучно створені чи спотворені документальні відомості.

З урахуванням викладеного в діях посадових осіб відділу освіти Миронівської районної державної адміністрації та ФОП ОСОБА_5 можуть мати місце ознаки внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, чи інше підроблення офіційних документів, тобто ознаки кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

За вищевказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань №42019111190000007 від 15.01.2019 року, за ознаками злочину передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України та розпочато досудове розслідування.

Враховуючи викладене, слідчий у клопотанні зазначає, що для повного, всебічного та об`єктивного дослідження всіх обставин кримінального провадження, які підлягають дослідженню та доказуванню у даному кримінальному провадженні, виникла потреба у проведенні комплексної судової будівельно-технічної та судово-економічної експертизи документів та об`ємів фактично виконаних робіт ФОП « ОСОБА_5 », які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час даного кримінального провадження, щодо виконаних будівельних робіт за договором № 2 на виконання поточного ремонту ганку комунального закладу Пустовітської загальноосвітньої інколи І-ІІІ ступенів Миронівської районної ради Київської області по вулиці Івана Франка, 24 в с. Пустовіти Миронівського району Київської області.

Тому, для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, слідчий вважає за необхідне призначити по даному кримінальному провадженні комплексну судову будівельно-технічну та економічну експертизи, для проведення якої необхідні спеціальні знання, якими володіють експерти Київського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, який знаходиться за адресою: вул. Володимирська, 15, м. Київ, поштовий індекс: 01601.

В судове засідання слідчий не з`явився, причину неявки не повідомив.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутністю осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження не здійснюється.

Дослідивши матеріали клопотання, суд приходить до висновку, що воно підлягає задоволенню з таких підстав.

У відповідності зі ст. 242 КПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання. Слідчий або прокурор зобов`язані звернутися з клопотанням до слідчого судді.

Згідно зі ст. 244 ч.6 КПК України слідчий суддя задовольняє клопотання, якщо особа, яка звернулася з відповідним клопотанням, доведе, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта.

З матеріалів доданих до клопотання слідчого встановлено, що Богуславським відділенням поліції Миронівського відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42019111190000007 від 15.01.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

Згідно протоколу огляду місця події від 16.01.2019 року, ганку комунального закладу Пустовітської загальноосвітньої школи 1-1ІІ ступенів Миронівської районної ради Київської області» встановлено явна невідповідність між результатами проведення ремонту ганку та вартістю затрачених грошових коштів, згідно умов вищевказаного договору, в зв`язку із чим є підстави судження того, що при виконанні зазначених робіт можуть мати місце порушення вимог законодавства при їх виконанні та складенні відповідних документів, у яких містяться штучно створені чи спотворені документальні відомості.

Отже, відповідно до ч. 6 статті 244 КПК України слідчим доведена наявність достатніх підстав для задоволення клопотання про призначення комплексної судової будівельно-технічної та економічної експертизи.

Приймаючи до уваги, що для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, якими володіють експерти відповідних експертних установ, а тому слідчий суддя вважає за необхідне задовольнити клопотання слідчого про проведення комплексної судової будівельно-технічної та економічної експертизи за кримінальним провадженням.

Керуючись ст. ст. 242-244, 309 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого Богуславського відділення поліції Миронівського відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області, капітана поліції ОСОБА_3 про проведення комплексної судової будівельно-технічної та економічної експертизи - задовольнити.

Призначити у кримінальному провадженні за № 42019111190000007 від 15.01.2019 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, комплексну судову будівельно-технічну та економічну експертизу, проведення якої доручити експертам Київського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, буд. 15, на вирішення якого поставити такі питання:

1) Який перелік та об`єми фактично виконаних ремонтних робіт за договором № 2 на виконання поточного ремонту ганку комунального закладу Пустовітської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Миронівської районної ради Київської області по вулиці Івана Франка, 24 в с. Пустовіти Миронівського району Київської області, укладеного 25.10.2018 між відділом освіти Миронівської районної державної адміністрації в особі замовника - начальника відділу освіти ОСОБА_4 , що діє на підставі Статуту, адреса місця реєстрації якого: 08800, Київська область, м. Миронівка, вул. Соборності, 48, код ЄРДПОУ 02143726 з однієї сторони та ФОН «Панасенко Михайло Олександрович», адреса місця реєстрації якого: АДРЕСА_2 , в особі підрядника ОСОБА_5 з іншої сторони на момент проведення експертизи (на момент дослідження об`єкту судовим експертом) ?

2) Яка вартість фактично виконаних ремонтних робіт за договором № 2 на виконання поточного ремонту ганку комунального закладу Пустовітської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Миронівської районної ради Київської області по вулиці Івана Франка, 24 в с.Пустовіти Миронівського району Київської області, укладеного 25.10.2018 року між відділом освіти Миронівської районної державної адміністрації в особі замовника - начальника відділу освіти ОСОБА_4 , що діє на підставі Статуту, адреса місця реєстрації якого: АДРЕСА_1 , код СРДПОУ 02143726 з однієї сторони та ФОП « ОСОБА_5 », адреса місця реєстрації якого: АДРЕСА_2 , в особі підрядника ОСОБА_5 на момент проведення експертизи (на момент дослідження об`єкту судовим експертом)?

3) Чи відповідають обсяги та вартість фактично виконаних ремонтних робіт за договором № 2 на виконання поточного ремонту ганку комунального закладу Пустовітської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Миронівської районної ради Київської області по вулиці Івана Франка, 24 в с. Пустовіти Миронівського району Київської області, укладеного 25.10.2018 між відділом освіти Миронівської районної державної адміністрації в особі замовника - начальника відділу освіти ОСОБА_4 , що діє на підставі Статуту, адреса місця реєстрації якого: АДРЕСА_1 , код СРДПОУ 02143726 з однієї сторони та ФОП « ОСОБА_5 », адреса місця реєстрації якого: АДРЕСА_2 , в особі підрядника ОСОБА_5 на момент проведення експертизи (на момент дослідження об`єкту судовим експертом)?

4) Який розмір втрачених активів (збитків) в наслідок завищення вартості ремонтних робіт за договором № 2 на виконання поточного ремонту ганку комунального закладу Пустовітської загальноосвітньої школи I- III ступенів Миронівської районної ради Київської області по вулиці Івана Франка, 24 в с. Пустовіти Миронівського району Київської області, укладеного 25.10.2018 року, між відділом освіти Миронівської районної державної адміністрації в особі замовника - начальника відділу освіти ОСОБА_4 , що діє на підставі Статуту, адреса місця реєстрації якого: АДРЕСА_1 , код СРДПОУ НОМЕР_1 з однієї сторони та ФОП « ОСОБА_5 », адреса місця реєстрації якого: АДРЕСА_2 , в особі підрядника ОСОБА_5 з урахуванням висновку комплексної судової будівельно-технічної та економічної експертизи?

Для дослідження експертам надати матеріали кримінального провадження №42019111190000007 від 15.01.2019 року.

Забезпечення доставки матеріалів для експертизи та отримання її результатів покласти на працівників Богуславського ВП Миронівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області за дорученням начальника слідчого відділення.

Інші документи та матеріали кримінального провадження, необхідні для проведення експертизи, можуть бути надані слідчим Богуславського ВП Миронівського ВП ГУ НП в Київській області на клопотання експерта.

У відповідності до ст. 69 ч. 5 п. 3 КПК України забезпечити збереження об`єкта експертизи.

Копію ухвали слідчого судді для виконання направити до Київського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (м. Київ, вул. Володимирська, буд. 15).

Висновок експерта надати до СВ Богуславського відділення поліції Миронівського відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області.

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за ст. 384, 385 КК України за завідомо неправдивий висновок експерта, відмову експерта без поважних причин від виконання покладених на них обов`язків у суді, під час провадження досудового розслідування.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.08.2019
Оприлюднено20.02.2023
Номер документу83548405
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення комплексної судової будівельно-технічної та економічної експертизи

Судовий реєстр по справі —358/1093/19

Ухвала від 23.09.2019

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Кіхтенко С. О.

Ухвала від 23.09.2019

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Кіхтенко С. О.

Ухвала від 09.08.2019

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 09.08.2019

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 30.07.2019

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

Ухвала від 30.07.2019

Кримінальне

Богуславський районний суд Київської області

Тітов М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні