Ухвала
від 12.08.2019 по справі 1.380.2019.003661
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №1.380.2019.003661

УХВАЛА

про відкриття загального позовного

провадження в адміністративній справі

12 серпня 2019 року

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Кузан Р.І., перевіривши матеріали адміністративної справи за позовом Громадської організації Зелений Щит до Державної архітектурно-будівельної інспекції України про скасування реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт, -

в с т а н о в и в :

Громадська організація Зелений Щит (місцезнаходження: 79000, м.Львів, вул.Чайковського, 17, код ЄДРПОУ 41310801) звернулася до суду з позовом до Державної архітектурно-будівельної інспекції України (місцезнаходження: 01133, м.Київ, бульвар Лесі Українки, 26), в якому просить скасувати реєстрацію декларації про початок виконання будівельних робіт №ЛВ 08211045594 від 22.09.2011.

Підставою позову, на думку позивача, є протиправна реєстрація відповідачем декларації про початок виконання будівельних робіт №ЛВ 08211045594 від 22.09.2011.

Ухвалою судді від 22.07.2019 позовна заява залишена без руху та встановлено позивачу строк для усунення зазначених у ній недоліків, який не може перевищувати десять днів з дня вручення вказаної ухвали.

Позивачу роз`яснено необхідність протягом десяти днів з дня вручення даної ухвали усунути недоліки шляхом подання в канцелярію Львівського окружного адміністративного суду (вул.Чоловського, 2, м.Львів, 79018) в десятиденний строк з дня вручення цієї ухвали заяви про поновлення строку звернення до адміністративного суду з цим позовом та докази поважності причин його пропуску.

05.08.2019 на виконання встановлених судом ухвалою від 22.07.2019 недоліків, представником позивача подано заяву про поновлення строку звернення до адміністративного суду з цим позовом та докази поважності причин його пропуску.

Позивач вказує на те, що 11.07.2019 ТзОВ Будінвест надало відповідь на запит позивача про отримання публічної інформації від 02.07.2019, з якої слідує, що 22.09.2011 Інспекцією ДАБК у Львівській області за №ЛВ 08211045594 зареєстровано декларацію про початок виконання будівельних робіт щодо реконструкції будинку по вул.Стрілецькій у м.Львові за рахунок надбудови та прибудови. З огляду на вказане, суд вважає поважними причини пропуску звернення до суду.

Таким чином, у встановлений строк позивач виконав ухвалу суду.

Спір виник з публічно-правових відносин, належить до компетенції адміністративних судів, предметної та територіальної підсудності Львівського окружного адміністративного суду. Позовна заява відповідає вимогам ст.ст.160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України). На стадії вирішення питання про відкриття провадження у справі, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі не встановлено.

З урахуванням предмету спору, характеру спірних правовідносин та змісту позовних вимог, суд дійшов висновку про розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Одночасно сторонам повідомляється зміст ч.ч.1, 5 ст.77 КАС України, згідно з якими кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 78 цього Кодексу. Якщо учасник справи без поважних причин не надасть докази на пропозицію суду для підтвердження обставин, на які він посилається, суд вирішує справу на підставі наявних доказів.

Відповідно до ч.9 ст.90 КАС України, копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або є публічно доступними.

Враховуючи те, що рішення у справі може вплинути на права та обов`язки ТзОВ Будінвест , є необхідність залучення його до участі у справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Керуючись ст.ст.12, 19, 22, 25, 171, 294, 295, підп.15.5 п.15 Перехідних положень КАС України, суддя,-

п о с т а н о в и в :

визнати поважними причини пропуску позивачем строку звернення до суду.

Поновити Громадській організації Зелений Щит пропущений строк звернення до суду у справі за його позовом до Державної архітектурно-будівельної інспекції України про скасування реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт.

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом Громадської організації Зелений Щит до Державної архітектурно-будівельної інспекції України про скасування реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт.

Залучити третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю Будінвест (місцезнаходження: 79008, м.Львів, вул.Братів Рогатинців, 18, код ЄДРПОУ 32327914).

Справа розглядатиметься за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання проводитиметься 02 вересня 2019 року о 11:30 год., (м. Львів, вул. Чоловського 2, 1-й поверх, зал судових засідань № 12), про що повідомити учасників процесу.

Запропонувати відповідачу - протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення цієї ухвали - подати суду відзив на позовну заяву і всі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити сторонам, що позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення - протягом п`яти днів з дня отримання відповідно відзиву та заперечення (у випадку подання відзиву відповідачем).

Третя особа має право подати пояснення щодо позову у строк протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення цієї ухвали, а щодо відзиву - протягом десяти днів з дня його отримання. Учасники справи мають право подати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого провадження.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://adm.lv.court.gov.ua/fair/.

Надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі учасникам справи. Відповідачу та третій особі - одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасникам справи при поданні до суду відзиву, відповіді на відзив, заперечення - додати докази, які підтверджують обставини, викладені у них, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву, відповіді на відзив, заперечення і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Повідомити сторони про наявність у Львівському окружному адміністративному суді можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Сума судового збору в розмірі 1921,00 грн. сплаченого згідно з квитанцією №42902100 від 18.07.2019 зарахована на казначейський рахунок до спеціального фонду Держаного бюджету України 18.07.2019, що підтверджується випискою з КП ДСС .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена лише з підстав порушення правил підсудності. Апеляційна скарга на ухвалу суду в частині порушення правил підсудності подається до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя Кузан Р.І.

Дата ухвалення рішення12.08.2019
Оприлюднено14.08.2019

Судовий реєстр по справі —1.380.2019.003661

Рішення від 23.10.2019

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кузан Ростислав Ігорович

Ухвала від 23.10.2019

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кузан Ростислав Ігорович

Ухвала від 02.09.2019

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кузан Ростислав Ігорович

Ухвала від 12.08.2019

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кузан Ростислав Ігорович

Ухвала від 22.07.2019

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кузан Ростислав Ігорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні