Ухвала
від 12.08.2019 по справі 440/2993/19
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження в адміністративній справі

12 серпня 2019 рокум. ПолтаваСправа № 440/2993/19

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Шевяков І.С., перевіривши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Котелевської селищної виборчої комісії Котелевського району Полтавської області (вул. Полтавський шлях, 224, смт Котельва, Котелевський район, Полтавська область, 38600) про визнання протиправним рішення та зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

12 серпня 2019 року ОСОБА_1 звернулась до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Котелевської селищної виборчої комісії Котелевського району Полтавської області , в якій просила:

- визнати протиправною постанову Котелевської селищної виборчої комісії Котелевського району Полтавської області № 3 від 08 липня 2019 року "Про призначення повторних виборів депутата Котелевської селищної ради Котелевського району Полтавської області в одномандатному виборчому окрузі № 23";

- зобов`язати Котелевську селищну виборчу комісію Котелевського району Полтавської області скасувати постанову № 3 від 08 липня 2019 року "Про призначення повторних виборів депутата Котелевської селищної ради Котелевського району Полтавської області в одномандатному виборчому окрузі № 23" та винести нову постанову "Про призначення повторних виборів депутата Котелевської селищної ради Котелевського району Полтавської області в одномандатному виборчому окрузі № 23", яку оприлюднити в місцевій газеті "Народна трибуна".

Підставою даного позову є твердження позивача про порушення відповідачем встановленого законодавством процедури прийняття та опублікування рішення про призначення повторних місцевих виборів.

Адміністративний позов відповідає вимогам статей 160, 161, 172, з урахуванням вимог 270, 273 Кодексу адміністративного судочинства України, поданий особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність, належить до розгляду в порядку адміністративного судочинства та підсудний Полтавському окружному адміністративному суду.

Підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження на даній стадії відсутні.

Частиною першою статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Позовна заява не містить клопотання позивача про розгляд справи у порядку загального позовного провадження.

Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи /частина друга статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України/.

Відповідно до пункту 10 частини шостої статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України для цілей цього Кодексу справами незначної складності є інші справи, у яких суд дійде висновку про їх незначну складність, за винятком справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження.

Даний спір не підпадає під категорію справ, що мають розглядатись виключно у порядку загального позовного провадження.

Враховуючи характер спірних відносин, склад учасників та предмет доказування, що не вимагають проведення підготовчого провадження для повного та всебічного встановлення обставин справи та ухвалення рішення по суті, суд дійшов висновку про те, що дана справа відноситься до справ незначної складності.

А відтак, суд вважає за можливе розглядати дану справу за правилами спрощеного позовного провадження з викликом учасників справи.

При вирішенні питання про надання учасниками справи заяв по суті та щодо призначення першого судового засідання суд враховує вимоги статті 269, частини одинадцятої статті 273 Кодексу адміністративного судочинства України.

Керуючись статтями 12, 79, 80, 171, 257, 260, 262, пунктом 5 частини першої статті 294, підпунктом 15.5 пункту 15 розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі 440/2993/19 за позовом ОСОБА_1 до Котелевської селищної виборчої комісії Котелевського району Полтавської області про визнання протиправним рішення та зобов`язання вчинити певні дії.

Призначити судове засідання з розгляду справи по суті на 15 год. 00 хв. 14 серпня 2019 року в приміщенні Полтавського окружного адміністративного суду за адресою: 36039, м. Полтава, вул. Пушкарівська, 9/26.

Зобов`язати відповідача надати до суду у строк до 12 год. 30 хв. 14 серпня 2019 року відзив на позов разом з усіма доказами, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та копію для позивача.

Зобов`язати відповідача надати до суду належним чином завірену копію:

- постанови Котелевської селищної виборчої комісії Котелевського району Полтавської області № 3 від 08 липня 2019 року "Про призначення повторних виборів депутата Котелевської селищної ради Котелевського району Полтавської області в одномандатному виборчому окрузі № 23" та докази її оприлюднення; документи, що стосуються прийняття цієї постанови.

Запропонувати позивачу надати до суду до 12 год. 30 хв. 14 серпня 2019 року пояснення з приводу його статусу як учасника виборчого процесу та пояснення щодо того, яке його право і яким чином було порушено оскаржуваним рішенням та діями відповідача.

Роз`яснити, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами, а неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову в силу частини четвертої статті 159 Кодексу адміністративного судочинства України.

Повідомити учасникам справи, що інформація щодо справи розміщена на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, адреса веб-сторінки суду: http://adm.pl.court.gov.ua.

Копію ухвали надіслати учасникам справи разом з витягом про їхні процесуальні права та обов`язки.

Викликати в якості свідків депутатів Котелевської селищної ради ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ) та ОСОБА_3 ( АДРЕСА_3 ).

На виконання вимог частини десятої статті 273 Кодексу адміністративного судочинства України суд повідомляє виборчу комісію та комісію вищого рівня про відкриття провадження у справі.

Роз`яснити учасникам процесу, що судом у відповідності до частини першої статті 144 Кодексу адміністративного судочинства України з метою спонукання відповідних осіб до виконання встановлених в суді правил, добросовісного виконання процесуальних обов`язків, припинення зловживання правами та запобігання створенню протиправних перешкод у здійсненні судочинства вчинюються заходи процесуального примусу, визначені статтею 145 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала щодо відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності може бути оскаржена в апеляційному порядку до Другого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її отримання шляхом подання апеляційної скарги у відповідності до підпункту 15.5 пункту 15 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України в редакції Закону України № 2147-VIII від 03.10.2017. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя І.С. Шевяков

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.08.2019
Оприлюднено14.08.2019
Номер документу83598977
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —440/2993/19

Рішення від 14.08.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Ухвала від 12.08.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні