Ухвала
від 14.08.2019 по справі 389/1118/19
ЗНАМ’ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

14.08.2019

Провадження №2/389/287/19

ЄУН 389/1118/19

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення справи

до судового розгляду по суті

14 серпня 2019 року Знам`янський міськрайонний суд Кіровоградської області у складі:

головуючого судді Ябчик Н.М.

за участю секретаря судового засідання Данильчук Л.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду міста Знам`янка Кіровоградської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з додатковою відповідальністю Колос , Знам`янської районної державної адміністрації Кіровоградської області про визнання договору купівлі-продажу земельної ділянки та державного акту на право власності на земельну ділянку недійсними,-

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернулася до суду з даними позовом до ТДВ Колос , Знам`янської районної державної адміністрації Кіровоградської області про визнання договору купівлі-продажу земельної ділянки та державного акту на право власності на земельну ділянку недійсними.

Ухвалою суду від 18.04.2019 року відкрито провадження у справі та призначено підготовче засідання на 17.05.2019 року. Відповідачу надіслано позовну заяву разом з доданими до неї документами та запропоновано надати відзив на позовну заяву, роз`яснено право пред`явити зустрічний позов.

17.05.2019 року відповідачем Товариством з додатковою відповідальністю Колос надано відзив на позовну заяву, в якому останній позов не визнає, просить відмовити в його задоволенні.

20.05.2019 року представником позивача подано до суду відповідь на відзив на позовну заяву.

Представник позивача у підготовче судове засідання з`явився, позовні вимоги ОСОБА_1 підтримав в повному обсязі, а також заявив клопотання про витребування у відповідача ТДВ Колос фінансові документи, що підтверджують факт сплати коштів позивачу відповідно до умов договору купівлі-продажу від 11.10.2000 року; витребувати із Знам`янської районної нотаріальної контори нотаріальну справу по вчиненню договору купівлі-продажу права на земельну частку (пай) між ОСОБА_1 та СВК Колос від 11.10.2000 року, посвідченого державним нотаріусом Знам`янської районної нотаріальної контори Тепляковим В.М., зареєстрованого у реєстрі за №1411; витребувати у ТДК Колос оригінал сертифікату серії НОМЕР_1 , виданого Знам`янською районною державною адміністрацією 12.10.1996 року та зареєстрованого у Книзі реєстрації сертифікатів на право на земельну частку (пай) за №2937. Проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до розгляду не заперечував.

Представник відповідача ТДВ Колос у підготовче судове засідання з`явився. Не заперечує проти задоволення клопотання представника позивача, але зазначив, що оригінал сертифікату серії НОМЕР_1 , виданого Знам`янською районною державною адміністрацією 12.10.1996 року та зареєстрованого у Книзі реєстрації сертифікатів на право на земельну частку (пай) за №2937 у ТДВ. Проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до розгляду не заперечував.

Представник відповідача Знам`янської районної державної адміністрації Кіровоградської області у підготовчому судовому засіданні щодо заявлених представником позивача клопотань, проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до розгляду не заперечував, а також просив залучити до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на стороні відповідача Знам`янської районної державної адміністрації - Головне управління Держгеокадастру у Кіровоградській області та Дмитрівську сільську раду Знам`янського району Кіровоградської області.

Представник позивача та відповідача (ТДВ Колос ) не заперечували проти залучення як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на стороні відповідача Знам`янської районної державної адміністрації - Головне управління Держгеокадастру у Кіровоградській області та Дмитрівську сільську раду Знам`янського району Кіровоградської області.

Відповідно до ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

За викладених обставин, для повного всебічного та об`єктивного розгляду справи, суд вважає за доцільне витребувати із Знам`янської районної нотаріальної контори нотаріальну справу по вчиненню договору купівлі-продажу права на земельну частку (пай) між ОСОБА_1 та СВК Колос від 11.10.2000 року, посвідченого державним нотаріусом Знам`янської районної нотаріальної контори Тепляковим В.М., зареєстрованого у реєстрі за №1411.

Питання щодо витребування у ТДВ Колос оригіналу сертифікату серії НОМЕР_1 , виданого Знам`янською районною державною адміністрацією 12.10.1996 року та зареєстрованого у Книзі реєстрації сертифікатів на право на земельну частку (пай) за №2937 - залишено відкритими.

На виконання вимог ст.189 ЦПК України у підготовчому провадженні проведені дії, необхідні для забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, які передбачені ст.197 ЦПК України.

Підстав для залишення позовної заяви без розгляду, зупинення провадження у справі чи закриття провадження у справі не встановлено.

Відтак, суд на підставі п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України вважає за доцільне завершити підготовче провадження у справі та призначити справу до судового розгляду по суті.

З урахуванням наведенного та керуючись ст.ст.53, 84, 189, 197, 199, 200, 223, 258, 260 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з додатковою відповідальністю Колос , Знам`янської районної державної адміністрації Кіровоградської області про визнання договору купівлі-продажу земельної ділянки та державного акту на право власності на земельну ділянку недійсними.

Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 14 год. 30 хв. 09.09.2019 року в приміщенні Знам`янського міськрайонного суду Кіровоградської області (вулиця Маяковського, 30, місто Знам`янка Кіровоградської області, 27406).

Залучити до участі у справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог з боку відповідача Знам`янської районної державної адміністрації - Головне управління Держгеокадастру у Кіровоградській області та Дмитрівську сільську раду Знам`янського району Кіровоградської області.

Головному управління Держгеокадастру у Кіровоградській області та Дмитрівській сільській раді Знам`янського району Кіровоградської області направити копію ухвали, копію позовної заяви, повідомити про час, дату та місце розгляду справи.

Роз`яснити, що третя особа має процесуальні права і обов`язки, встановленні ст.43 ЦПК України.

Витребувати із Знам`янської районної нотаріальної контори нотаріальну справу по вчиненню договору купівлі-продажу права на земельну частку (пай) між ОСОБА_1 та СВК Колос від 11.10.2000 року, посвідченого державним нотаріусом Знам`янської районної нотаріальної контори Тепляковим В.М., зареєстрованого у реєстрі за №1411.

Витребувані документи надати суду у строк до 09.09.2019 року.

Про дату, час і місце судового засідання повідомити учасників справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет - zn.kr.court.gov.ua/sud1107, розділ на головній сторінці - Стан розгляду справ .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Знам`янського

міськрайонного суду

Кіровоградської області Ябчик Н.М.

СудЗнам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення14.08.2019
Оприлюднено15.08.2019
Номер документу83630755
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —389/1118/19

Ухвала від 21.04.2020

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Ябчик Н. М.

Рішення від 02.03.2020

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Ябчик Н. М.

Рішення від 02.03.2020

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Ябчик Н. М.

Ухвала від 09.09.2019

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Ябчик Н. М.

Ухвала від 14.08.2019

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Ябчик Н. М.

Ухвала від 12.06.2019

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Ябчик Н. М.

Ухвала від 18.04.2019

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Ябчик Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні