Ухвала
від 04.03.2019 по справі 752/9423/17
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

справа № 752/9423/17

провадження №: 6/752/402/19

У Х В А Л А

04.03.2019 року суддя Голосіївського районного суду м. Києва Мазур Ю.Ю., розглянувши заяву Комунального підприємства виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) Київтеплоенерго , заінтересовані особи: Публічне акціонерне товариство Київенерго , ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження, -

ВСТАНОВИВ:

В лютому 2019 Комунальне підприємство виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) Київтеплоенерго звернулось до суду із заявою про заміну стягувача з Публічного акціонерного товариства Київенерго на Комунальне підприємство виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) Київтеплоенерго .

Вивчивши заяву та додані до неї документи, суддя вважає необхідним заяву залишити без руху, виходячи з наступного.

Відповідності до ч. 9 ст. 10 ЦПК України, якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого - суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Враховуючи те, що ст. 442 ЦПК України, не врегульовані вимоги до заяви про заміну сторони виконавчого провадження, суд приходить до висновку про можливість застосування вимог ст. ст. 175-177, 185 ЦПК України, в порядку приписів ст.10 цього Кодексу.

Згідно п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Як вбачається із заяви, заявником не зазначено повного імені (прізвища, ім`я та по батькові) заінтересованої особи; не зазначено реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності.

Відповідно до п.п. 4, 5, 8 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити: зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини;перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Відповідно ч. 1 ст. 177 ЦПК України, позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Крім того, зі змісту частини 1 статті 442 ЦПК України вбачається, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником.

Як вбачається із заяви, заявником не зазначено чи видавався по справі виконавчий лист, не надано доказів щодо відкриття виконавчого провадження у справі та не надано доказів, на якій стадії перебуває виконавче провадження (виконання, зупинення, повернення).

Крім того, не зазначено відділ державної виконавчої служби, який здійснює виконавче провадження за виконавчим листом.

У відповідності з ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду заяви постановляє ухвалу про залишення заяви без руху.

Недоліки необхідно усунути шляхом зазначення повного імені (прізвище, ім`я та по батькові) заінтересованої особи, а також, у разі наявності, реєстраційного номеру облікової картки платника податків;надання доказів, щодо відкриття виконавчого провадження та його виконання та надання виправленого примірнику заяви з додатками для суду, а також примірників заяви з додатками, відповідно до кількості учасників процесу, у тому числі щодо заінтересованих осіб.

Враховуючи наведене, суддя приходить до висновку, що заява не відповідає вимогам ст.175 ЦПК України, а тому заяву слід залишити без руху та надати заявнику строк для їх усунення.

Керуючись ст.ст.259, 260 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Комунального підприємства виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) Київтеплоенерго , заінтересовані особи: Публічне акціонерне товариство Київенерго , ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження, залишити без руху, надавши заявнику строк для усунення недоліків терміном 5 (п`ять) днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху.

Роз`яснити заявнику, що у разі не усунення недоліків заяви у строк, встановлений судом, заява буде вважатися неподаною і повернута заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Ю.Ю.Мазур

СудГолосіївський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення04.03.2019
Оприлюднено15.08.2019
Номер документу83639523
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —752/9423/17

Ухвала від 09.12.2022

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 22.04.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Машкевич К. В.

Ухвала від 24.09.2019

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 04.03.2019

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 14.11.2017

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко О. Л.

Судовий наказ від 12.05.2017

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко О. Л.

Ухвала від 11.05.2017

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні