Ухвала
від 22.04.2021 по справі 752/9423/17
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/9423/17

Провадження № 6/752/432/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 квітня 2021 року Голосіївський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Машкевич К.В.

за участі секретаря судового засідання Ковальської К.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві заяву комунального підприємства виконавчого органу Київради Київтеплоенерго про заміну сторони виконавчого провадження, заінтересовані особи: стягувач - публічне акціонерне товариство Київенерго , боржник ОСОБА_1 ,-

встановив:

16 березня 2021 року КП виконавчого органу Київради Київтеплоенерго звернулося до суду з заявою про заміну сторони її правонаступником, заінтересовані особи: стягувач - ПАТ Київенерго , боржник - ОСОБА_1 .

В обґрунтування заявлених вимог заявником зазначено, що у провадженні Голосїївського районного суду м. Києва перебувала цивільна справа за заявою ПАТ Київенерго про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за послуги з централізованого постачання гарячої води та централізованого опалення, 3 %; річних та інфляційної складової боргу та судового збору відносно ОСОБА_1 .

Вказуючи на те, що 11 жовтня 2018 року між ПАТ Київенерго та КП ВО Київради (Київської міської державної адміністрації) Київтеплоенерго укладено договір про відступлення права вимоги (цесїї) №603-18 та № 602-18, відповідно до яких ПАТ Київенерго відступило, а КП ВО Київради (Київської міської державної адміністрації) Київтеплоенерго набуло право вимоги до юридичних осіб, фізичних осіб, фізичних осіб-підприємців, щодо виконання ними грошових зобов`язань щодо виконання ними грошових забов`язань перед Кредитором з оплати спожитих до 01.05.2018 послуг.

Просить суд замінити стягувана - ПАТ Київенерго на - КП ВО Київради (Київської міської державної адміністрації) Київтеплоенерго .

У судове засідання представник заявника КП Київтеплоенерго , не з`вилась, надала до суду заяву в якій просить слухати справу в її відсутність та задовольнити заяву.

Заінтересовані особи ПАТ Київенерго , ОСОБА_1 , не з`явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином, їх неявка не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

З огляду на викладене та відповідно до правил ч. 3 ст. 442 ЦПК України, суд вважає за можливе вирішити заявлені вимоги про заміну сторони у виконавчому провадженні за відсутності учасників справи.

Перевіривши матеріали справи, суд вважає, що заявлені вимоги про заміну сторони у виконавчому провадженні підлягають задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що 12 травня 2017 року Голосіївським районним судом м. Києва видано судовий наказ про стягнення з ОСОБА_1 на користь ПАТ Київенерго заборгованості за послуги з центрального опалення у розмірі 10 376,40 грн., заборгованості за постачання гарячої води в розмірі 6 307,86 грн., 3 % річних та інфляції у розмірі 3 902,63 грн. та судового збору у розмірі 800 грн.

11.10.2018 року між ПАТ Київенерго та КП Київтеплоенерго укладено договір про відступлення права вимоги. За даними якого ПАТ КИЇВЕНЕРГО відступило, а КП КИЇВТЕПЛОЕНЕРГО набуло права грошової вимоги до боржника з оплати спожитої до 01.05.2018 року теплової енергії (основний борг, в тому числі той, що є предметом судового розгляду та/або підтверджений судовим рішенням (судовими рішеннями як такий, що не підлягає стягненню із споживача (споживачів), а також будь-яких інших, передбачених договорами та чинним законодавством додаткових грошових зобов`язань (неустойка (штраф, пеня), 3% річних, інфляційні нарахування, судових витрат, витрати, пов`язаних з отриманням боргу та примусовим стягненням та будь-які інші без виключень та обмежень), в тому числі визначені рішеннями суду.

Судовий наказ набрав законної сили 11 вересня 2017 року та був виданий Голосіївським районним судом міста Києва 11 жовтня 2017 року.

Підставами виникнення цивільних прав і обов`язків є, зокрема, договори та інші правочини (п.1 ч. 2 ст. 11 ЦК України).

Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Відповідно до вимог статті 442 ЦПК України, в разі вибуття однієї зі сторін виконавчого провадження за поданням державного або приватного виконавця або за заявою сторони суд замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником, а правилами ч. 5 цієї ж статті встановлено, що положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття провадження.

Відповідно до ч. 5 ст, 15 Закону України Про виконавче провадження , у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії. вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Стаття 55 ЦПК України визначає процесуальний порядок правонаступництва та містить положення, що у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії цивільного процесу.

Частинами 1 та 2 ст. 512 ЦК України встановлено, що кредитор у зобов`язанні може бути замінений іншою особою внаслідок: 1) передання ним своїх прав іншій особі за правочином (відступлення права вимоги); 2) правонаступництва; 3) виконання обов`язку боржника поручителем або заставодавцем (майновим поручителем); 4) виконання обов`язку боржника третьою особою. Кредитор у зобов`язанні може бути замінений також в інших випадках, встановлених законом.

За наведених обставин, відповідно наведених положень ч.ч. 1, 5 ст.442 ЦПК України, у зв`язку з вибуттям, однієї зі сторін, а саме стягувача Публічного акціонерного товариства КИЇВЕНЕРГО , він підлягає заміні на комунальне підприємство виконавчого органу Київради Київтеплоенерго .

На підставі викладеного, керуючись ст. 442 ЦПК України, суд

постановив:

Заяву комунального підприємства виконавчого органу Київради Київтеплоенерго про заміну сторони виконавчого провадження, заінтересовані особи: стягувач - публічне акціонерне товариство Київенерго , боржник - ОСОБА_1 - задовольнити.

Замінити стягувача - Публічне акціонерне товариство КИЇВЕНЕРГО (код ЄДРПОУ 00131305) на його правонаступника - комунальне підприємство виконавчого органу Київради Київтеплоенерго (Код ЄДРПОУ 40538421) у справі №752/9497/17 за заявою Публічного акціонерного товариства КИЇВЕНЕРГО про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_3 заборгованості за послуги з центрального опалення у розмірі 10 376,40 грн., заборгованості за постачання гарячої води в розмірі 6 307,86 грн., 3 % річних та інфляції у розмірі 3 902,63 грн. та судового збору у розмірі 800 грн.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Київського апеляційного суду через суд першої інстанції.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: К.В. Машкевич

СудГолосіївський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення22.04.2021
Оприлюднено29.04.2021
Номер документу96534938
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —752/9423/17

Ухвала від 09.12.2022

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Ухвала від 22.04.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Машкевич К. В.

Ухвала від 24.09.2019

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 04.03.2019

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 14.11.2017

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко О. Л.

Судовий наказ від 12.05.2017

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко О. Л.

Ухвала від 11.05.2017

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні