Ухвала
від 14.08.2019 по справі 0816/524/2012
МИХАЙЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Михайлівський районний суд Запорізької області

Справа № 0816/524/2012

Провадження № 6/321/36/2019

У х в а л а

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14.08.2019 смт Михайлівка

Михайлівський районний суд Запорізької області

у складі: головуючого судді - Машкіної І.В.

при секретарі - Засько О.А.

за участю - прокурора Коваленка Я.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні залу суду смт. Михайлівка, Михайлівського району, Запорізької області заяву заступника керівника Енергодарської місцевої прокуратури Запорізької області, заінтересовані особи: Комунальне некомерційне підприємство Михайлівська багатопрофільна лікарня Михайлівської районної ради Запорізької області, ОСОБА_1 , про заміну стягувача,-

ВСТАНОВИВ:

Заступник керівника Енергодарської місцевої прокуратури Запорізької області звернулася до суду з заявою про заміну стягувача обґрунтовуючи наступним.

Рішенням Михайлівського районного суду Запорізької області від 19.04.2012 pоку з ОСОБА_1 стягнуто на користь Територіального медичного об`єднання Михайлівського району (правонаступником якого є Комунальне некомерційне підприємство Михайлівська багатопрофільна лікарня Михайлівської районної ради Запорізької області, кошти витрачені на стаціонарне лікування ОСОБА_2 у розмірі 7742,56 грн.

07.05.2012 року Михайлівським районним судом Запорізької області видано виконавчий лист на примусове виконання рішення від 19.04.2012 року.

Вказаний виконавчий документ стягувачем пред`явлено до виконання до Михайлівського районного відділу ДВС ГТУЮ у Запорізькій області.

На підставі постанови державного виконавця Мелітопольського МР ВДВС ГТУЮ у Запорізькій області від 12.01.2018 виконавче провадження № 48828194 з виконання вищевказаного виконавчого листа прийнято до виконання.

Згідно відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Територіальне медичне об`єднання Михайлівського району Запорізької області як юридична особа припинена за рішенням власника, про що 15.04.2019 внесені відомості до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Зазначені обставини унеможливлюють виконання судового рішення та поновлення державних інтересів.

Разом з цим, встановлено, що на підставі рішення Михайлівської районної ради Запорізької області від 10.01.2019 № 1 Про реорганізацію Територіального медичного об`єднання Михайлівського району Запорізької області у комунальне некомерційне підприємство Територіальне медичне об`єднання Михайлівського району Запорізької області ліквідовано шляхом перетворення у Комунальне некомерційне підприємство Михайлівська багатопрофільна лікарня Михайлівської районної ради Запорізької області. Новостворене підприємство є правонаступником усього майна, всіх прав та обов`язків Територіального медичного об`єднання Михайлівського району Запорізької області.

За вказаних обставин, заявник просить суд замінити сторону виконавчого провадження в справі за позовом прокурора Михайлівського району в інтересах Територіального медичного об`єднання Михайлівського району Запорізької області до ОСОБА_1 про стягнення коштів, витрачених закладом охорони здоров`я на лікування особи, потерпілої від злочину, та замість стягувача Територіального медичного об`єднання Михайлівського району Запорізької області вказати стягувача: Комунальне некомерційне підприємство Михайлівська багатопрофільна лікарня Михайлівської районної ради Запорізької області.

Прокурор в судовому засіданні підтримав заяву про зміну сторони виконавчого провадженнята просив її задовольнити.

Представник КНП Михайлівська багатопрофільна лікарня Михайлівської районної ради Запорізької області в судове засідання не зявився, надавши заяву про вирішення питання про заміну сторони у виконавчому провадженні без їх участі, проти задоволення заяви не заперечує.

Відповідач ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, будучи повідомленим про час та місце розгляду заяви належним чином.

У відповідності до ст. 442 ЦПК України неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Дослідивши матеріали заяви, всебічно і повно з`ясувавши всі фактичні обставини заяви, на яких ґрунтуються вимоги, об`єктивно оцінивши докази, які мають значення для розгляду заяви вирішення спору по суті, суд дійшов висновку, що вимоги заявника обґрунтовані та підлягають задоволенню з таких підстав.

З матеріалів заяви встановлено, що рішенням Михайлівського районного суду Запорізької області від 19 квітня 2012 pоку з ОСОБА_1 стягнуто на користь Територіального медичного об`єднання Михайлівського району (правонаступником якого є Комунальне некомерційне підприємство Михайлівська багатопрофільна лікарня Михайлівської районної ради Запорізької області) кошти витрачені на стаціонарне лікування ОСОБА_2 у розмірі 7742,56 грн. (а.с. 15-16). 07.05.2012 року Михайлівським районним судом Запорізької області видано виконавчий лист на примусове виконання рішення від 19.04.2012 року. (а.с. 20). Вказаний виконавчий документ стягувачем пред`явлено до виконання до Михайлівського районного відділу ДВС ГТУЮ у Запорізькій області. На підставі постанови державного виконавця Мелітопольського МР ВДВС ГТУЮ у Запорізькій області від 12.01.2018 виконавче провадження № 48828194 з виконання вищевказаного виконавчого листа прийнято до виконання. Згідно відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Територіальне медичне об`єднання Михайлівського району Запорізької області як юридична особа припинена за рішенням власника, про що 15.04.2019 внесені відомості до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. На підставі рішення Михайлівської районної ради Запорізької області від 10.01.2019 № 1 Про реорганізацію Територіального медичного об`єднання Михайлівського району Запорізької області у комунальне некомерційне підприємство Територіальне медичне об`єднання Михайлівського району Запорізької області ліквідовано шляхом перетворення у Комунальне некомерційне підприємство Михайлівська багатопрофільна лікарня Михайлівської районної ради Запорізької області. Новостворене підприємство є правонаступником усього майна, всіх прав та обов`язків Територіального медичного об`єднання Михайлівського району Запорізької області.

Згідно ст.442 Цивільного процесуального кодексу України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 512 ЦК України передбачено можливість заміни кредитора у зобов`язанні внаслідок передання ним своїх прав іншій особі за правочином (відступлення права вимоги), що являє собою договірну передачу зобов`язальних вимог первісного кредитора новому кредиторові.

У відповідності зі ст. 514 ЦК України, до нового кредитора переходять права первісного кредитора у зобов`язанні в обсязі і на умовах, що існували на момент переходу цих прав, якщо інше не встановлено договором або законом.

Зі змісту 512, 513 ЦК України слідує, що зміна кредитора у зобов`язанні здійснюється шляхом оформлення між первісним кредитором та новим кредитором відповідного договору в тій же самій формі, і угода, за якою права відступаються. При цьому боржник не приймає ніякої участі в підписанні договору про відступлення та не є його стороною.

У відповідності до ч. 1 ст. 516 ЦК України заміна кредитора у зобов`язанні здійснюється без згоди боржника, якщо інше не встановлено договором або законом.

З викладеного судом встановлено, що Комунальне некомерційне підприємство Михайлівська багатопрофільна лікарня Михайлівської районної ради Запорізької області набуло право грошової вимоги до ОСОБА_1 про стягнення коштів витрачених на стаціонарне лікування ОСОБА_2 у розмірі 7742,56 грн., який був предметом розгляду цивільної справи №0816/524/2012, № провадження 2/0816/248/2012 від 19.04.2012 року.

Згідно ч.5 ст. 15 Закону України Про виконавче провадження У разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

За вказаних обставин, суд вважає за доцільне замінити сторону виконавчого провадження в справі за позовом прокурора Михайлівського району в інтересах Територіального медичного об`єднання Михайлівського району Запорізької області до ОСОБА_1 про стягнення коштів, витрачених закладом охорони здоров`я на лікування особи, потерпілої від злочину, та замість стягувача ТМО Михайлівського району вказати стягувача: Комунальне некомерційне підприємство Михайлівська багатопрофільна лікарня Михайлівської районної ради Запорізької області, місце знаходження: (пров. Лікарняний, 3, смт. Михайлівка, Михайлівський район, Запорізька область, 72002, ЄДРПОУ 01992883), враховуючи положення ч.5 ст.15 ЗУ Про виконавче провадження .

На підставі викладеного, керуючись ст. 442 ЦПК України, ч.5 ст. 15 ЗУ Про виконавче провадження , -

У Х В А Л И В :

Заяву заступника керівника Енергодарської місцевої прокуратури Запорізької області, заінтересовані особи: Комунальне некомерційне підприємство Михайлівська багатопрофільна лікарня Михайлівської районної ради Запорізької області, ОСОБА_1 , про заміну стягувача - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження в справі за позовом прокурора Михайлівського району в інтересах Територіального медичного об`єднання Михайлівського району Запорізької області до ОСОБА_1 про стягнення коштів, витрачених закладом охорони здоров`я на лікування особи, потерпілої від злочину, відкритого за виконавчим листом, виданим 19 квітня 2012 року Михайлівським районним судом Запорізької області та замість стягувача ТМО Михайлівського району вказати стягувача: Комунальне некомерційне підприємство Михайлівська багатопрофільна лікарня Михайлівської районної ради Запорізької області, місце знаходження: (пров. Лікарняний, 3, смт. Михайлівка, Михайлівський район, Запорізька область, 72002, ЄДРПОУ 01992883).

Повний текст ухвали буде складений 15.08.2019 року о 11-30 год.

Ухвала суду може бути оскаржена до Апеляційного суду Запорізької області через Михайлівський районний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя Михайлівського районного суду

Запорізької області Н.В. Машкіна

Дата ухвалення рішення14.08.2019
Оприлюднено16.08.2019
Номер документу83656906
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну стягувача

Судовий реєстр по справі —0816/524/2012

Ухвала від 28.04.2023

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Мальований В. О.

Ухвала від 19.04.2023

Цивільне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Мальований В. О.

Ухвала від 14.08.2019

Цивільне

Михайлівський районний суд Запорізької області

Машкіна Н. В.

Рішення від 14.08.2019

Цивільне

Михайлівський районний суд Запорізької області

Машкіна Н. В.

Ухвала від 20.07.2016

Цивільне

Михайлівський районний суд Запорізької області

Ворожбянов А. М.

Рішення від 19.04.2012

Цивільне

Михайлівський районний суд Запорізької області

Ворожбянов А. М.

Ухвала від 23.03.2012

Цивільне

Михайлівський районний суд Запорізької області

Ворожбянов А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні